Frida Boisen: “Du kan bli vad som helst om du vågar!”

Frida Boisen är en av Sveriges kanske mest framgångsrika medieprofiler. I Drömpodden berättar Frida om första gången hon fick sparken, varför “ett jobb bara är ett jobb” och hur du kan förverkliga dina drömmar.

Frida föddes i norrländska Härnösand och hamnade kort därefter i Göteborgs-förorten Västra Frölunda. Efter gymnasiet började hon plugga Journalisthögskolan på Göteborgs Universitet – och det var också där hennes karriär tog sin början på ett lite oväntat sätt.

Starten på karriären

– Jag hade en tvåveckorspraktik på nöjesredaktionen på Göteborgs-Posten. Efter de där två veckorna frågade chefen om jag ville vara kvar och starta upp en ny avdelning. Så jag fortsatte där och kom väl aldrig riktigt tillbaka till journalistutbildningen.

Sedan dess har mycket hänt. Frida har bland annat varit chefredaktör för GT och skrivit den hyllade boken “Digital Succé – Så lyckas du med sociala medier”. Idag är hon digital chef och ansvarig utgivare för Bonnier Magazines & Brands och en av programledarna för Lyxfällan på TV3. Mycket av Fridas tid går även åt till att föreläsa om sociala medier och digitalisering. Och som om det inte vore nog med det skriver hon på en uppföljare till sin bästsäljande debutbok.

Ett uppvaknande i 25-årsåldern

Som i de flesta karriärer har även Frida stött på motgångar. Det första riktiga uppvaknandet fick hon i 25-årsåldern. Hon var för första gången chef, den här gången på Göteborgs-Postens fredagsbilaga, när tidningen plötsligt valde att lägga ner projektet. Det var första gången hon fick sparken.

– Det kom som ett otroligt hårt slag. Jag tog det hela väldigt personligt. Det var det första riktiga uppvaknandet och insikten om att ett jobb ändå bara är ett jobb. Fler chanser kommer. Man måste vara beredd på saker som dessa hela tiden.

Sedan flera år tillbaka driver hon det egna företaget Frida Boisen AB. År 2016 omsatte hon cirka 4,4 miljoner på att sälja sina tjänster inom media.

– Allt jag gör idag går ju via mitt eget företag! Jag tycker att det är fantastiskt att jobba på stora företag som Bonnier och Expressen – men det är också väldigt kul att driva sin egen verksamhet.

– När jag gick i skolan sa lärarna att ett fast jobb var det finaste man kunde få. Jag hoppas verkligen inte att det är så i skolan idag. Ett fast jobb i all ära – men du ger upp så mycket. Din hjärnverksamhet, din potential, din passion. Du kan lika gärna använda allt det där för att förverkliga din egen dröm.

Fridas bästa tips vad gäller entreprenörskap

Enligt Frida handlar företagsamhet och entreprenörskap om mod och passion – och att tro på sig själv.

– Våga för guds skull! Du kan bli vad som helst. Mitt tips är att tänka ut; Vad är det du vill göra? Vad är det du brinner för – och varför? Det är bara att komma på det. Grunda det i dina värderingar och tänk därefter på vad ditt drömjobb skulle vara. Sen är det bara att skriva ner och köra!

Om Frida Boisen

Namn: Frida Boisen
Ålder: 43 år (25 september 1974)
Bor: Stockholm

Följ Frida på Instagram och Twitter

Drömpodden
I Visma Spcs Drömpodden pratar Johannes Gustavsson med framgångsrika entreprenörer om drömmarna som tagit dem dit de är idag. Lyssna på iTunes, I Like Radio eller där poddar finns!

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi