Starta eget företag – en steg för steg-guide till att starta företag

Drömmer du om att starta eget företag? Du är inte ensam – var tredje svensk drömmer om att starta eget. Här tar vi upp alla saker du måste tänka på när du funderar på att starta företag – från idéstadiet till första betalande kund.

Var tredje svensk drömmer om att ha ett eget företag. Du som drömmer om att starta eget företag är alltså långt ifrån ensam.
– Tack vare moderna digitala verktyg är det lättare än någonsin att starta och driva sitt eget företag, säger Vismas företagarexpert Boo Gunnarson.

Checklista: 7 tips innan du startar eget företag

Innan du skrider till verket med att börja starta eget företag, är det bra om du tänker igenom följande punkter. I den här guiden kommer vi att gå igenom:

  1. Eget företag – är det något för dig?
  2. Har du en affärsidé?
  3. Vilka är dina framtida kunder?
  4. Timing - När ska du starta företag?
  5. Ambitionsnivå - Gå all in på det egna företaget, eller testa vid sidan av först?
  6. Starta eget företag själv eller tillsammans med någon?
  7. Starta eget företag innebär kostnader

1. Eget företag – är det något för dig?

Har du egenskaperna som krävs för att starta företag? Att driva företag kan vara roligt och är garanterat utvecklande men det kräver av dig att du är affärsinriktad, driven, självständig och beredd att jobba hårt. 

Att driva företag är inget 9-17 jobb utan kräver oftast arbete även kvällar och helger och betydligt mer än 40 timmar i veckan. Å andra sidan får du jobba med det du vill och du kan styra dina tider själv. 

Du behöver också kunna axla många olika roller eftersom det är du som har det övergripande ansvaret för ditt företag. 

Problem? Inte för dig eftersom du är lösningsfokuserad och ser möjligheter där andra ser problem.

 Entreprenör? Egenskaper som visar att du har vad som krävs

2. Har du en affärsidé?

Kanske har du redan en affärsidé och har kommit långt i tanken med den. Men har du inte några egna starta eget-idéer ska du veta att du inte behöver skapa ett företag som är helt unikt – ibland är det bättre att ta en affärsidé som redan finns och göra den ännu bättre och smartare. IKEA är ett utmärkt exempel på en företagsidé som byggde på något som redan fanns (möbler) men med tvisten att förpacka möblerna i platta paket och låta kunderna montera själva för att hålla kostnaderna nere. På så sätt kunde IKEA erbjuda produkterna billigare. 

Ett annat alternativ är att kopiera en affärsidé som redan finns på en annan marknad. Det som funkar på ett ställe brukar ofta funka på andra ställen också.

 Affärsidéer 2020 

Välj din affärsidé med omsorg och granska den kritiskt

När du utvärderar din affärsidé behöver du fundera på vilket behov din affärsidé fyller och/eller vilket problem din affärsidé löser. Vilka kunder ska köpa av dig och hur ser konkurrensen ut? Gör en marknadsanalys och försök att förutse intäkter och kostnader.

3. Vilka är dina framtida kunder?

Långt innan du öppnar företag, helst när du fortfarande funderar på din affärsidé, bör du tänka på vilka som ska bli dina kunder. Tänk också på att alla kunder är inte rätt kunder. Var specifik och försök göra en detaljerad målgruppsanalys: Vem är egentligen just din tilltänkta kund? 

När du listar dina önskekunder kan du väga in olika aspekter som vad du tycker är roligast att göra i ditt företag, var du helst vill att kunderna ska finnas rent geografiskt och vilka du tror har störst potential att bli de mest lönsamma.

Gräv där du står för att hitta nya kunder. Kanske har du vänner och bekanta som är intresserade av det du har att erbjuda? Var dock uppmärksam så att du får ärlig återkoppling på dina varor och tjänster och att även de kunder som du känner är betalande sådana.

Det kan vara en fördel att samarbeta med andra som kompletterar din egen verksamhet. Om du till exempel är frisör kanske du kan samarbeta med en nagelteknolog och en stylist. Se bara till att dina samarbetspartners håller samma höga klass som du eftersom ditt varumärke kommer att kopplas samman med deras varumärke.

 Hitta kunder? Så skaffar du dina första kunder

4. Timing - när ska du starta företag?

Det finns flera olika tidsaspekter när det kommer till att starta eget företag. Dels är det timingen på marknaden, är det du erbjuder rätt i tiden? Nästa fråga om timing är om det är det rätt tid för just dig? Fungerar det för dig att starta eget med tid, pengar och familjeliv?

5. Ambitionsnivå – gå all in på det egna företaget, eller testa vid sidan av först?

Om du går all in när du startar eget företag kan du ha fullt fokus på din verksamhet vilket också krävs för vissa typer av start ups. Kanske är det så att din idé kräver din fulla uppmärksamhet från start för att företaget ska flyga – vilket kan vara svårt om du samtidigt har ett jobb att sköta. Tänk på att denna företagsstart kräver lite mer planering, då du inte kan räkna med att företaget genererar inkomst från dag 1. Se till att ha pengar sparade som du kan leva på i början.

En annan möjlighet är att starta ditt företag vid sidan om ditt vanliga jobb. Fördelen med det är att du har din inkomst under uppstarten säkrad och du behöver inte känna stress att kunna ta ut lön. Du får tid att i lugn och ro bygga upp din verksamhet. Ett bra exempel på denna typ av företagsstarter är företag som startats som hobbyverksamhet från början.

 Lästips: Tjäna pengar hemifrån och kom igång snabbt (+27 tips) 

Prata med din arbetsgivare

Om du tänker starta eget vid sidan om ditt arbete behöver du säkerställa att din verksamhet inte konkurrerar med din arbetsgivares verksamhet. En arbetstagare får nämligen enligt lag inte starta konkurrerande verksamhet under anställningen. Om du skulle göra det kan du både bli avskedad och få betala skadestånd.

Det kan också finnas regler om otillåtna bisysslor där du kan få nej om om företagandet bedöms kunna påverka förtroendet för dig. Oavsett vilken verksamhet du tänker starta rekommenderar vi dig att prata med din arbetsgivare för att vara på säkra sidan.

6. Starta företag själv eller tillsammans med någon?

Det finns fördelar både med att starta eget själv och att starta eget företag tillsammans med andra. Om du startar eget själv kan du ta snabba beslut utan att behöva diskutera med någon annan, du har full kontroll över ditt företag och kan jobba effektivt.

När  du startar eget tillsammans med någon delar du både ansvar och risk med den personen. Ni kan komplettera varandra både kunskapsmässigt och i personligheter. Du har alltid någon att bolla idéer och tankar med. Det är lättare att växa och utveckla ett företag när ni redan är två eller flera personer. Steget att anställda om ni skulle behöva upplevs inte heller lika stort när ni redan är mer än en person i företaget.

Så kan du hitta en kompanjon att starta eget med

Du kan hitta en affärspartner på nätet. Var dock försiktig med vem du kommer i kontakt med och avslöja inte för mycket innan du har träffat och lärt känna personen du funderar på att göra affärer med. Det är en utmaning att driva företag tillsammans med någon och kräver att man har diskuterat förutsättningar och villkor samt att det finns en tillit mellan parterna.

Ett annat sätt är att visa din omgivning att du är intresserad av att starta eget företag. Kanske har du en kollega som också drömmer om att starta eget företag? Visa öppet att du har ambitioner att starta eget - men var försiktig med att avslöja hela din affärsidé, särskilt om den är enkel att kopiera.

 Starta företag tillsammans eller själv?

7. Starta eget företag innebär kostnader

Kostnaden och vilket startkapital du behöver för att starta eget företag varierar beroende på vilken bolagsform du väljer och andra faktorer som är kopplade specifikt till din verksamhet. Behöver du göra ett kostsamt inköp av utrustning innan du kan komma igång, ha ett kontor eller göra större marknadsföringsinsatser blir kostnaden högre än om du säljer tjänster som inte kräver dyra redskap och har kontoret hemma till exempel.

Finansiering - Startkapital

Ska du starta ett aktiebolag måste du ha ett aktiekapital på 25 000 kronor men även om du ska starta en enskild firma eller ett handelsbolag behöver du sannolikt en viss summa pengar i uppstarten. Om du startar ditt företag på heltid behöver du kunna försörja dig tills företaget går med vinst. Andra saker som kan kosta är marknadsföring, maskiner och personal.

Gör en startkalkyl så att du vet att du klarar dig ekonomiskt den första tiden. Det innefattar att göra en likviditets- och resultatkalkyl. En likviditetskalkyl handlar om pengar in och ut ur företaget, till exempel när du får betalt för varor eller när du betalar för något. En resultatkalkyl beräknar intäkter och kostnader, det vill säga om ditt företag kommer att gå med vinst eller förlust.

Det finns olika sätt att finansiera en företagsstart. Egna pengar brukar behövas men andra sätt att skaffa finansiering är crowdfunding, lån hos Almi, banklån och starta eget-bidrag.

Starta eget-lån

Ett starta eget-lån är, precis som namnet anger, ett lån som används till att starta igång ett företag och som kan finansiera många olika saker i uppstartsfasen. Det kan vara inköp av utrustning eller löner innan intäkterna kommit in.

 Starta eget | Lån för att starta eget företag (guide)

Starta eget-bidrag

Starta eget-bidraget, heter egentligen stöd till start av näringsverksamhet, och är ursprungligen ett aktivitetsstöd med syfte att få arbetslösa i sysselsättning. Du kan få ta del av starta eget-bidraget om du anses ha goda möjligheter att driva ett lönsamt företag som ger en långsiktig sysselsättning. För att få bidraget måste du vara över 18 år och inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. 

 Starta eget-bidrag – allt du behöver veta!

Klara, färdiga – starta företag!

Nu har du funderat igenom alla viktiga aspekter kring vad det faktiskt innebär att starta eget och är redo att skrida till verket. Men även här finns några viktiga saker att tänka på!

Starta eget-kurs
Bli redo att starta eget genom att gå vår Starta eget-kurs. Starta eget-kursen är en onlinekurs på distans som guidar dig i allt från hur du startar ditt företag till hur du skaffar kunder och kommer igång med din försäljning. Du får också tips och råd om bokföring och administration. Starta eget-kurs på distans – gratis & online!

 Välj bolagsform

Olika bolagsformer passar olika verksamheter så det är viktigt att du tittar på ansvar, den ekonomiska risken och om du ska starta ensam eller tillsammans med någon. De vanligaste bolagsformerna är enskild firma, handelsbolag och aktiebolag.

Starta eget enskild firma

Enskild firma kan passa dig som ska driva företag själv och kräver inget startkapital. Enskild firma är dock ingen egen juridisk person vilket gör att den ekonomiska risken kan vara större.

 Starta enskild firma - förverkliga din företagsdröm

Starta handelsbolag

Att starta handelsbolag är ungefär samma sak som enskild firma men med skillnaden att ni kan vara två eller flera i ett handelsbolag. Något att tänka på när det gäller handelsbolag är att delägare blir solidariskt ansvariga för bolagets skulder. Det innebär att om någon inte kan betala sin del så avkrävs de andra delägarna på skulden.

 Starta handelsbolag - en guide

Starta eget aktiebolag

Ett aktiebolag är en egen juridisk person vilket innebär att bolagets skulder är företagets egna och inte dina personligen. Detta gäller så länge du inte går i personlig borgen för företagets skulder eller är vårdslös enligt aktiebolagslagen. Ett aktiebolag kan du driva ensam eller tillsammans med andra.

 Starta aktiebolag? Checklista för att starta eget aktiebolag

 Företagsformer | Välj (rätt) bolagsform – vi jämför!

 Välj företagsnamn

Ditt företagsnamn ska underlätta för kunderna att hitta just dig och måste gå att särskilja från andra företag. Företagsnamnet ska stämma överens med den verksamhet ditt företag bedriver och får inte vara vilseledande. Men skulle du vilja utöka din verksamhet i framtiden är det ändå bra om namnet inte är för smalt.

Det finns några namnregler för företagsformer, bland annat att ett aktiebolag måste innehålla AB eller aktiebolag i namnet. Samma sak gäller för handelsbolag, kommanditbolag och ekonomiska föreningar men då med de orden i företagsnamnet istället. När det gäller enskilda firmor behöver du inte registrera ditt företagsnamn men om du gör det blir ditt företagsnamnet unikt i ditt län.

Försök göra företagsnamnet lätt att komma ihåg och det får gärna vara lätt att lägga på minnet.

Så vet du om ett företagsnamn är ledigt

Du kan antingen kolla hos Bolagsverket eller genom att registrera ditt företagsnamn hos verksamt.se. Om du registrerar ditt företagsnamn hos Verksamt får du återkoppling om ditt företagsnamn inte blir godkänd och kan då skicka in nya förslag på företagsnamn utan att det blir en extra kostnad.

När du väljer företagsnamn, glöm inte att dina kunder vill hitta dig på nätet. Kolla därför om ditt företagsnamn är ledigt som domän också. Kolla samtidigt om företagsnamnet är ledigt i på sociala medier.

 Smarta företagsnamn? Tips för att välja företagsnamn

 Skaffa F-skatt

F-skatt innebär att du är godkänd för att själv betala in skatt och sociala avgifter när någon anlitar dig för ett uppdrag. Det betyder att den som har gett dig uppdraget inte behöver tänka på att dra skatt eller betala sociala avgifter för ditt jobb utan det ansvaret ligger på dig. Du ska ansöka om F-skatt när du har registrerat ditt företag.

Du gör din ansökan om F-skatt till Skatteverket och det brukar ta mellan tre till sex veckor att få ansökan godkänd. För att det ska gå så snabbt som möjligt är det viktigt att du fyller i din ansökan så noga som möjligt.

F/A-skatt är ett alternativ när du både har en anställning och driver företag. Då gör arbetsgivaren skatteavdrag på lönen och betalar arbetsgivaravgifter som vanligt (A-skatt) men du själv betalar skatt och sociala avgifter i ditt eget företag (F-skatt).

 F-skatt – Vad är F-skatt?

 Registrera dig för moms

Om du har ett företag som säljer för mer än 30 000 kronor exklusive moms per år ska du vara momsregistrerad. Moms (mervärdeskatt) är en skatt som alla som köper varor och tjänster betalar. För privatpersoner ingår alltid momsen och därför tänker vi kanske inte på den. Men som företagare måste du redovisa och betala moms vidare till staten.

När du säljer varor eller tjänster ska du ta ut moms av dina kunder, så kallad utgående moms. När du själv köper varor eller tjänster till ditt företag betalar du moms på dem, så kallad ingående moms. Den ska också redovisas och den får du sedan tillbaka av staten. Totalt är momsen varken en intäkt eller kostnad för dig utan du är bara en mellanhand för att staten ska få in skatten.

 Moms - Vad är moms?

 Skaffa eventuella tillstånd

Vissa verksamheter kräver tillstånd. Det kan till exempel gälla om du vill driva en restaurang eller ett café då du behöver ha tillstånd för livsmedelshantering. Banker och andra finansiella tjänster måste ha tillstånd från Finansinspektionen, något som också gäller försäkringsbolag. Hantering av djur har många olika regler och förordningar och där behöver du tillstånd från Länsstyrelsen och ibland också tillstånd i enlighet med miljölagen. Handel med kemiska produkter som bilskrotar, tillverkningsindustri med flera verksamheter tillhör det man kallar miljöfarliga verksamheter och behöver också tillstånd.

Kontakta en näringslivsrådgivare i din kommun för att få veta om just ditt företag behöver tillstånd och hur du går tillväga för att få de tillstånd du eventuellt behöver. 

 Starta eget - Tillstånd? Allt du behöver veta innan start

 Teckna nödvändiga försäkringar

När du startar eget behöver du teckna försäkringar, både för ditt företag och kanske för dig själv. Vilken eller vilka typer av försäkringar som du behöver beror på hur din verksamhet ser ut, om du har kontor eller anställda och hur eventuella skador skulle kunna påverka din verksamhet.

Några försäkringar som kan vara aktuella är egendomsförsäkring för saker som maskiner, datorer eller annan egendom. En ansvarsförsäkring ger ersättning för skador som har orsakats av en anställd eller produkt inom ditt företag. Fordonsförsäkring täcker företagets bil eller andra fordon. Om du ska importera varor från utlandet är det viktigt att dina varor är försäkrade under transporten och då är det en transportförsäkring som gäller.

Lös bokföring och redovisning

När du driver eget företag är du enligt lag bokföringsskyldig. Bokföring innebär att registrera olika händelser som till exempel inköp och försäljning. Som egenföretagare är du alltid ansvarig för redovisningen och ekonomin, även om du anlitar en konsult för att sköta den löpande bokföringen och deklarationen.

Lösningen för många företagare är att samarbeta med en redovisningsbyrå och att företagaren själv sköter den löpande bokföringen i ett bokföringsprogram men får hjälp av redovisningskonsulten vid behov och deklaration. Dessutom kan redovisningsbyrån ge råd och tips om affärsutveckling för ditt företag. 

Skaffa en hemsida

En digital närvaro är för de flesta företag idag ett måste. Börja med en hemsida och se till att den är sökmotoroptimerad. Var aktiv i sociala medier som Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat och Youtube. Välj hellre en eller två sociala kanaler som du gör riktigt bra än alla om du bedömer att det kommer att ta för mycket resurser i anspråk.

 Hemsida till företag - 5 anledningar varför du ska ha en

Få snurr på företaget!

Skaffa en mentor

En mentor kan hjälpa dig att utvecklas som företagare och stärka affärsutvecklingen i ditt företag. Din mentor bör ha en längre erfarenhet från näringslivet och en vilja att agera bollplank åt dig.

Mentorskap är gratis och du kan hitta en mentor via till exempel Nyföretagarcentrum som har programmet Mentor Eget Företag. Programmet innebär att en nyföretagare gratis får tillgång till en mentor som ställer upp ideellt med sitt nätverk och sina erfarenheter under ett år. Det har visat sig att mentorskap ökar möjligheterna till ett lönsamt och framgångsrikt företag.

Men även om mentorn ställer upp helt gratis är utbytet ömsesidigt. Mentorn bidrar med sina kunskaper och erfarenheter, du som ny företagare och adept bidrar med engagemang, frågor och en vilja att utvecklas.

Det vanligaste är att adepten och mentorn träffas en gång i månaden under ett halvår eller ett års tid. Ni diskuterar hur ditt företag kan utvecklas och sätter gemensamt målen för mentorskapet. Målen fungerar sedan som grund för era möten. 

 Därför ska du ha en mentor

Marknadsför ditt företag

Syns du inte så finns du inte. Du behöver tala om för potentiella kunder att du finns och berätta vad du erbjuder. Det finns olika typer av marknadsföring och hur du ska marknadsföra just ditt företag beror på vad det är du säljer, vilken målgrupp du riktar dig till och var de finns.

Börja med att göra en marknadsundersökning där du kan identifiera dina målgrupper och potentiella kunder. När du vet vilka dina kunder är och var de finns kan du mycket lättare rikta marknadsföring mot just dem. I marknadsundersökningen kan du också ta reda på vilket pris dina kunder är villiga att betala för dina varor eller tjänster. 

När du vet mer om dina kunder kan du planera din marknadsföring, hur du ska gå tillväga. Kanske känner du dig säker nog att göra allting själv eller så kan du ta hjälp av ett företag. Idag finns det många byråer som är specialiserade på marknadsföring. Det kan vara allt från att göra en hemsida till att se till att ditt företag syns i sociala medier. 

 Marknadsföring – tips för företag (komplett guide)

Sälj, sälj, sälj!

Försäljning är en förutsättning för att du ska lyckas med ditt företag. Ta reda på vad kunderna behöver och se till att presentera din lösning. Här är det viktigt att vara lyhörd och verkligen lyssna. Du behöver vara driven för att lyckas då en stor del av försäljning handlar om att våga sälja och att kunna gå vidare till nästa potentiella kund efter ett (eller många) nej.

 Försäljningsteknik - vinn kundens förtroende

Hur ska du ta betalt?

Vilka betalningslösningar du har är viktigt för hur enkelt det blir för dina kunder att handla av dig. Det ska gå snabbt och enkelt så frågan är vilka betalningsmöjligheter du vill ge dina kunder? De vanligaste betalningsalternativen är Swish, att ta betalt med faktura, kortbetalning, direktbetalning och betalningslösningar via tredje part som till exempel Klarna, Paypal, Payson med flera.

 Ta betalt! Betallösningar för företag – en guide

Anställ din första medarbetare

Kanske har din företagsstart gått så pass bra att du behöver och har råd att komplettera med annan kompetens än din egen. Då kan du antingen välja att samarbeta med någon annan som också driver eget företag eller så anställer du någon från början.

Våga!

För att lyckas med att starta eget måste du våga. Våga starta, våga driva och våga ta beslut. Nu är det du som bestämmer men också du som har ansvaret. Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt modiga val att starta eget företag!

10 anledningar till att starta eget företag

Det kan finnas många skäl till att du vill starta eget företag. Här listar vi 10 vanliga anledningar till att vilja starta eget. Kanske stämmer någon av dem överens med hur du tänker eller så får du nya infallsvinklar på fördelarna med att driva företag.

1. Jobba med något du älskar

Att driva eget företag ger dig möjligheten att få göra din hobby till en livsstil. Som företagare är det sällan en heldragen linje mellan arbete och fritid och då är det en fördel att du jobbar med något du verkligen gillar.

2. Din egen chef

Många som vill starta eget drömmer om att få vara sin egen chef. Ingen som talar om vad du ska göra eller när. Det är du som organiserar och ansvarar för ditt eget arbete. 

3. Bestämmer över din egen tid

Som företagare har du friheten att bestämma vilka uppdrag du vill ta och när det passar dig. Du lägger schemat själv och styr när du ska jobba eller vara ledig.

4. Utvecklande och stimulerande arbete

När du driver eget företag styr du din egen utveckling. Du har möjlighet att göra alla delarna i företaget och vill du gå en utbildning är sannolikheten stor att chefen säger ja ;) 

5. Tjäna mycket pengar

Det är ofta mycket jobb och många kan inte ta ut någon lön alls under uppstarten av sitt företag. Men om dina varor eller tjänster har en stor efterfrågan och din affärsidé är skalbar har du möjlighet att tjäna mycket pengar.

6. Jobba var du vill

Om du väljer att starta en verksamhet där du kan jobba på distans har du som egenföretagare möjlighet att jobba var som helst i hela världen. Men även om du har ett kontor, en butik eller utför tjänster hos kund är det du som bestämmer var.

7. Omväxlande

Ena stunden är det du som sköter försäljningen, andra stunden tar du hand om administrationen eller utför en tjänst hos din kund. Du kanske inreder ditt kontor, köper in varor eller tillverkar produkter. Oavsett vad du gör i ditt företag kan du vara säker på att starta eget kommer att innebära en omväxlande vardag.

8. Styr din egen framtid

Starta eget och bestäm över din egen framtid. Som egenföretagare är det du och ingen annan som styr ditt jobb och ditt företag. 

9. Du kan förändra

Allt som du har velat förändra på dina tidigare arbetsplatser kan du förverkliga i ditt eget företag. Du kan dessutom utvärdera och justera kontinuerligt eftersom det är du som tar besluten.

10. Välja dina medarbetare

Tänk att få välja jobbarkompisar. Att få arbeta med människor du gillar varje dag. Starta eget och det blir din verklighet. Det är du som anställer och bestämmer vilka du ska jobba med.

 Vill du läsa mer? Bli egenföretagare (+25 tips) 

Nyföretagarcentrum kan hjälpa dig

Visma Spcs samarbetspartner Nyföretagarcentrum kan hjälpa dig när du ska starta eget företag. Nyföretagarcentrum finns i nästan varje kommun och hos dem kan du boka tid för kostnadsfri rådgivning inför din företagsstart. 

På de flesta orterna anordnas startmöte med en generell information inför din företagsstart. Passar bra för dig som har funderingar på att starta eget men inte har kommit så långt i tankarna kring företagandet. Enskild rådgivning är för dig som har kommit lite längre i dina planer på att starta företag. Du har en affärsidé och har påbörjat arbetet med affärsplan. På Nyföretagarcentrums hemsida kan du hitta vilka dagar och tider som är aktuella i din kommun.

Nyföretagarcentrum anordnar också olika evenemang, mässor och utbildningar. Mässan Eget Företag och Vecka 17 är två stora händelser som anordnas varje år. Under 2020 anordnas dock inga fysiska träffar i och med coronaviruset. I stället finns det möjlighet att delta i digitala möten.

Nu i coronatider går det utmärkt att boka tid för ett digitalt möte med Nyföretagarcentrum.

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi