Gratis arbetsgivarintyg (PDF)

Varsågod! Här hittar du en gratis mall för arbetsgivarintyg i PDF. Vi går också igenom skillnaden mellan arbetsgivarintyg, tjänstgöringsintyg och tjänstebetyg.

Ladda ner MALL (PDF)

Vad är ett arbetsgivarintyg?

Ett arbetsgivarintyg är en blankett där en arbetsgivare intygar en anställds anställningstid och befattning. Arbetsgivarintyget, som ibland även benämns som arbetsintyg eller löneintyg, kan exempelvis användas för att bedöma en före detta anställds ersättning hos A-kassan.

Arbetsgivarintyg exempel

Exempel på arbetsgivarintyg från Visma Spcs Exempel 2 på arbetsgivarintyg från Visma Spcs Exempel 3 på arbetsgivarintyg från Visma Spcs

Arbetsgivarintyg vs Tjänstgöringsintyg

Ett tjänstgöringsintyg är mer omfattande än ett arbetsgivarintyg och sträcker sig ofta över hela anställningsperioden.

Utöver start- och slutdatum för anställningen och vilka befattningar den anställde haft under sin tid hos arbetsgivaren, redogör man i denna blankett ofta också vilka arbetsuppgifter den anställde haft.

Tjänstgöringsbetyg

Något betyg på hur den anställde har presterat under anställningen brukar dock inte finnas varken på ett arbetsgivarintyg eller tjänstgöringsintyg. Då är det istället en fråga om ett tjänstgöringsbetyg.

4,5/5 - 11 röster

Deklarera i Visma eEkonomi

Tillsammans med ett tillval i Visma eEkonomi kan du deklarera snabbt och smidigt. Det ska inte vara så svårt. Därför är vi med dig varje steg på vägen.

Se erbjudandet