Gratis arbetsgivarintyg (mall i PDF)

Varsågod! Här hittar du en gratis mall för arbetsgivarintyg i PDF. Vi går också igenom skillnaden mellan arbetsgivarintyg, tjänstgöringsintyg och tjänstebetyg.

HR & personal > Arbetsgivarintyg / arbetsintyg

Ladda ner MALL (PDF)

Vad är ett arbetsgivarintyg?

Ett arbetsgivarintyg, även kallat arbetsintyg, är en blankett där en arbetsgivare intygar en anställds anställningstid och befattning. Arbetsgivarintyget, som ibland även benämns som arbetsintyg eller löneintyg, kan exempelvis användas för att bedöma en före detta anställds ersättning hos A-kassan.

Arbetsgivarintyg exempel

 Exempel 3 på arbetsgivarintyg från Visma Spcs

Arbetsgivarintyg vs Tjänstgöringsintyg

Ett tjänstgöringsintyg är mer omfattande än ett arbetsgivarintyg och sträcker sig ofta över hela anställningsperioden.

Utöver start- och slutdatum för anställningen och vilka befattningar den anställde haft under sin tid hos arbetsgivaren, redogör man i denna blankett ofta också vilka arbetsuppgifter den anställde haft.

Tjänstgöringsbetyg

Något betyg på hur den anställde har presterat under anställningen brukar dock inte finnas varken på ett arbetsgivarintyg eller tjänstgöringsintyg. Då är det istället en fråga om ett tjänstgöringsbetyg.

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi

Lev ut din passion