Reseräkning – mall att ladda ner! (PDF)

Är reseräkningar din passion? Nja, troligtvis inte men du kanske är på jakt efter en mall för reseräkningar? Eller behöver en körjournal kopplat till reseräkningen för dina företagsresor? Då har vi en skön lösning. Varsågod, vi ger dig gratis mallar för att underlätta ditt företagande.

HR & personal > Reseräkning

Mall för reseräkning (med körjournal) 

Vår mall är speciellt uppskattad av företagare med enskild firma, som säkert vill skapa och dokumentera sina resor inom företaget och få ut sin milersättning. Reseräkningsblankett med körjournal kan användas för att skriva reseräkning, oavsett om du har företagsbil eller använder egen privat bil i företagssammanhang. Perfekt att använda innan du går vidare med ett program.

OBS! Vår reseräkningsmall är framtagen för att användas i Adobe Acrobat Reader. Använda punkt istället för kommatecken när du arbetar med decimalavgränsning. Nyttjas mallen i webbläsare kan detta komma att påverka dess funktionalitet.

LADDA NER MALL (pdf)

Varför är reseräkningar viktiga?

Reseräkningen ska dokumentera och rapportera kostnader i samband med tjänsteresa. Det kan handla om flyg, hotell, måltider, transporter och andra utlägg som anställda gör under sina affärsresor och som de ska ha traktamente och ersättning för.

Utmaningar med reseräkningar

Några av de vanligaste utmaningarna när företag hanterar en reseräkning är:

Felaktiga eller ofullständiga inlämningar. Ja, det är inte alltid så lätt att göra rätt och fel kan leda till fördröjningar i behandlingen av reseräkningen. Ooops!

Lite jobbig process, kanske, Som administratör, eller för den delen anställd, så vill man ju att hanteringen ska gå smidigt och vara korrekt. Eller hur?

Var är det där underlaget? Utlägg ska registreras men var är alla kvitton? Att samla in och bifoga nödvändiga dokument för att få koll och betala ut rätt ersättning, det kan göras superenkelt – med rätt system. Skönt!

Effektiv hantering av reseräkningar

Vad gäller för att få en enkel hantering? Det behöver inte vara så knepigt att få koll på alla regler och kostnader. Mallen som går att ladda ner här på sidan är en grym början när du inte ha så många reseräkningar. Testa den! Sedan kan du göra dig själv tjänsten att göra följande:

Använd ett program! Det går snabbt, minimerar fel och godkännandeprocessen blir skön. Dessutom kan du få kopplingen till bokföringen på ett nafs. Ungefär så.

Varför erbjuder vi mallar i PDF och inte Excel?

Det finns många gratismallar för reseräkning och traktamente i filformatet Word och Excel, som har motsvarande funktionalitet som i våra PDF-mallar. Det finns dock en del fördelar med att välja en PDF-mall för sina reseräkningar:

  • PDF fungerar på i princip alla datorer och i alla webbläsare, vilket gör att du kan dela filerna med kollegor eller myndigheter och lita på att de kan öppna dem.
  • PDF-dokument blir ofta snyggare än Word- och Exceldokument vid traktamente för utskrift.

 Lästips! Utläggshantering automatiskt och flexibelt i mobilen –Visma Utlägg

Ansvarsbegränsning

Visma Spcs har tagit fram blanketterna ovan i syfte att underlätta för dig som företagare. Information och beräkningar på blanketterna bygger på tillgängliga och aktuella lagar och regler. Visma Spcs ansvarar emellertid inte för hur blanketterna används eller för eventuella följder av att beräkningar på dem inte blir korrekta.

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi

Lev ut din passion

Visma Lön

Smart lönehantering för små- och medelstora företag.

Följ vårt nyhetsbrev

Vi hjälper dig till ett framgångsrikt företagande.

Vismas löneskola

Gratis guide om grunderna i lönehantering.