Skapa snygga offerter – ladda ner gratis offertmall

Att lämna en prydlig och korrekt offert är A och O, oavsett om du är hantverkare inom byggbranschen eller jobbar som konsult. Med vår snygga offertmall kan du enkelt lämna anbud till kunder, tills du får behov av att offertera mer effektivt i ett riktigt bokföringsprogram.

Ladda ner gratis mall för offert (PDF)

 

Vad är en offert?
En offert är ett muntligt eller skriftligt erbjudande med vissa villkor för en vara eller tjänst. Om kunden accepterar offerten är avtalet bindande. Kunden kan välja att acceptera offerten som den är, vilket kallas ren accept. Om köparen däremot vill göra vissa ändringar kallas det oren accept.

Vad är ett anbud?
Anbud och offert betyder samma sak, men anbud syftar ofta på ett skriftligt säljförslag inom offentliga upphandlingar. Då är anbudet bindande tills betänketiden gått ut för att inte känslig information ska spridas.

För vem passar mallen?

Vår kostnadsfria offertmall passar såväl hantverkare för uppdrag inom byggbranschen, som konsulter med inriktning på till exempel städning eller fotografering. Mallen är enkel och smidig när du vill komma igång med att skriva offerter.

Exempel på snygg offert med gratis mall

Du märker snart att du manuellt tvingas skapa order eller faktura från dina accepterade offerter. Genom att välja ett bokföringsprogram som Visma eEkonomi kan du skapa offerter online - uppgifterna förs sedan över automatiskt till order eller faktura.

Exempel på Vismas offertmall

Varför mall som PDF i stället för Word eller Excel?

Det finns fördelar med att välja en PDF-mall för att skriva dina offerter:

  PDF fungerar på i princip alla datorer och i alla webbläsare, vilket gör att du kan mejla ut anbuden till dina kunder och lita på att de kan öppna dem.
 PDF-dokument blir ofta snyggare än Word- och Exceldokument vid utskrift. I vår mall kan du, tack vare PDF-formatet, dessutom bifoga din egen logotyp på offerten.


Skriva offert – detta bör den innehålla

Lagen säger inte vad en korrekt offert måste innehålla, men vår mall lever upp till den marknadsmässiga standarden vid offertförfrågningar:

 Företagare lämnar offert till kund
 Företagsnamn med kontaktuppgifter och momsregistreringsnummer
 Produkt-/varubeskrivning och leveranstid
 Enhetspris, totalpris och ev. rabatter
 Uppskattad arbetstid
 Leverans- och betalningsvillkor
 Förfallodatum/acceptfrist

Offert eller kostnadsförslag – vad är skillnaden?

Offertmall för ditt företag! Ladda ner gratis PDF

Tänk på att det är upp till kunden att acceptera eller neka ditt anbud när du offerterar. Utan accept har inget avtal upprättats. Om du i stället vill att kunden lämnar ett anbud ska du skicka ett uttryckligt kostnadsförslag, alltså ett bud som inte är bindande.

Kunden svarar genom att lämna ett anbud som följer förutsättningarna i ditt kostnadsförslag. Nu är det upp till dig att acceptera eller avslå anbudet och eventuellt föreslå ett nytt kostnadsförslag.

Skicka offerter online – fakturor skapas automatiskt

Med vårt webbaserade bokföringsprogram Visma eEkonomi kan du skapa offerter online. Du sparar mycket tid eftersom alla uppgifter dessutom förs över automatiskt till order eller faktura.

PROVA VISMA EEKONOMI

 

Ansvarsbegränsning

Visma Spcs har tagit fram blanketterna ovan i syfte att underlätta för dig som företagare. Information och beräkningar på blanketterna bygger på tillgängliga och aktuella lagar och regler. Visma Spcs ansvarar emellertid inte för hur blanketterna används eller för eventuella följder av att beräkningar på dem inte blir korrekta.

4,5/5 - 26 röster

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi