Gratis deklarationsprogram & årsredovisningsprogram första året

Hämta. Klicka. Godkänn. Skicka!

Inga krusiduller – fyra steg är allt som krävs. Just nu får du vårt program för deklaration och årsredovisning gratis första året när du köper eller byter till Visma eEkonomi Smart. Då kan du enkelt bokföra, avsluta räkenskapsåret och deklarera – allt i samma program! Och du: För dig som kör aktiebolag så gör du årsredovisningen lika enkelt som du skickar in den. 100% digitalt såklart!

 • Gratis supportGratis support
 • Din data är säkerDin data är säker
 • Följer alla lagar & reglerFöljer alla lagar & regler

Den enda lösningen där program för deklaration & årsredovisning ingår!

Med Visma eEkonomi Smart kan du inte bara bokföra och fakturera, utan du kan fixa klart hela räkenskapsåret i samma program utan att behöva köpa till en massa krångliga extratjänster. Det är vi faktiskt ensamma om på marknaden att erbjuda. Antingen gör du årsavslutet, deklarationen och årsredovisningen enkelt helt själv, eller så ber du en av våra redovisningsbyråer att hjälpa dig. Galet smidigt oavsett vad du väljer!

Hämta - När det är dags för deklaration har programmet redan förberett en massa arbete åt dig.

1. Hämta

När det är dags för deklaration har programmet redan förberett en massa arbete åt dig. Så då kan du lätt som en plätt bara hämta alla siffror.

Klicka - Sen är det dags att klicka runt och ta den där sista kollen.

2. Klicka

Sen är det dags att klicka runt och ta den där sista kollen. Det är liksom bara att följa vår checklista så är du hemma.

Godkänn - Nu är det snart dags för den stora inlämningen. Dags att godkänna att allt ser tipp topp ut!

3. Godkänn

Nu är det snart dags för den stora inlämningen. Dags att godkänna att allt ser tipp topp ut!

Skicka - Ladda upp och skicka till Skatteverket

4. Skicka!

Ladda upp och skicka till Skatteverket direkt från programmet. Grattis! Du är klar och nu är det ett helt år tills det är dags att köra Hämta, Klicka, Godkänn, Skicka igen.

Se hur vårt deklarationsprogram fungerar

Visma eEkonomi Smart

För dig med aktiebolag

249 kr/mån Ord. pris: 378 kr/mån
 • Visma eEkonomi Smart
  Bokföring och fakturering
 • Gratis år 1: Deklaration/Årsredovisning
  Tillvalsfunktion för deklaration och årsredovisning

Årsredovisning & deklaration där allt är förberett

När årsredovisningen närmar sig är alla underlag förberedda och du sammanställer (och skickar in) genom några enkla klick. Inför deklarationen kan du kan simulera olika alternativ för att se vad det får för skattemässiga effekter. 

Visma eEkonomi Smart

För dig med enskild firma

249 kr/mån Ord. pris: 368 kr/mån
 • Visma eEkonomi Smart
  Bokföring och fakturering
 • Gratis år 1: Deklaration/Årsbokslut
  Tillvalsfunktion för deklaration och årsbokslut

Årsbokslut & deklaration – lätt som en plätt!

Med Visma eEkonomi Smart kan du deklarera snabbt och smidigt – helt själv eller med hjälp av din byrå. Genom att du med programmet får in din bokföring löpande under året, kommer det gå snabbt och enkelt att deklarera din enskilda firma varje år!

Din guide genom årsbokslut/årsredovisning och deklaration

Vi fattar. Vem har inte deklarationsångest? Vårt kompletta program för årsredovisning, deklaration, bokföring och fakturering är otroligt enkelt och du är klar med din deklaration på bara några minuter. Kör du AB fixar du årsredovisningen i samma handvändning – utan att behöva betala något extra! Dessutom har vi:

Gratis introduktion

Du väljer själv om du vill läsa eller se en kort film om hur programmet funkar och hur du jobbar smartast i det.

Kom igång

Gratis guide

För dig som vill lära dig mer om hur du deklarerar ett företag kan du ladda ner vår gratis deklarationsguide!

Gratis deklarationsguide

Lär dig mer

För dig som vill fördjupa dig finns vår kunskapsbank med allt du kan tänkas behöva veta om deklaration för företag.

Allt om företagsdeklaration

Vanliga frågor om vårt
deklarationsprogram

Vårt deklarationsprogram är en addon till vårt ekonomisystem Visma eEkonomi. Just nu får du det gratis första året när du tecknar dig för Visma eEkonomi Smart i 12 månader. Det innebär att du inte behöver köpa till något extra program eller någon tilläggstjänst när det är dags för deklarationen och årsredovisningen. Till skillnad från andra tjänster betalar du heller inte något när du ska skicka in deklarationen eller årsredovisning till myndigheterna!

Ja! Visma Spcs är den enda leverantören på marknaden där du får en allt i ett-lösning, det vill säga bokföring, fakturering, årsavslut, deklaration och årsredovisning i ett och samma program. Hos oss kostar det heller inte något extra när du väl ska skicka in årsredovisningen till Bolagsverket.

Ett rungande ja! Du som tidigare har använt ett annat program tillsammans med en tilläggstjänst för deklaration och årsredovisning och vill byta till vår helheltslösning, får all hjälp du behöver med att flytta över dina nuvarande uppgifter till Visma eEkonomi. Tvärtemot vad många tror är detta en enkel match för oss, och du kan vara igång i din nya lösning på rekordtid!

Vi vet att den första deklarationen eller årsredovisningen kan kännas skrämmande! Därför har vi lagt ner all vår energi på att göra det så enkelt som det bara är möjligt. De allra flesta klarar att göra sin deklaration och årsredovisning själva hela vägen, med eller utan vår support. Men för dig som ändå vill att ett proffs gör det åt dig så kan du vara tvärsäker på att våra redovisningskonsulter kan hjälpa dig.

Vår uppskattade support är gratis och finns tillgänglig på många olika kanaler. Vi hjälper dig gärna med allt från att komma igång i ditt program till att hitta svar på specifika frågor kring deklarationen eller årsredovisningen.

I programmet har du dessutom tillgång till vår supportpanel, där du hittar hjälp dygnet runt i form av skriven hjälp och filmer. Där kan du dessutom chatta med oss! Och som enda företag på marknaden erbjuder vi också ett stort forum där du får hjälp och tips från andra kunder (och våra supportmedarbetare).


Utöver detta kan du även få svar på dina frågor med hjälp av vår telefonsupport.

Med Visma eEkonomi-appen har du alltid företaget i fickan. Fungerar både på Android och iPhone och ingår gratis.


På appens startsida ser du tydligt status på dina kund- och leverantörsfakturor, ditt resultat och ditt banksaldo om du har en bankkoppling. Du kan skapa fakturor, göra anteckningar, få påminnelser och skicka in underlag till programmet, till exempel kvitton.

Ja självklart! Eftersom programmet är webbaserat och körs i din browser, fungerar det på de allra flesta enheter – mobila som stationära. Vi rekommenderar att du arbetar i Chrome eller Firefox på PC och Safari eller Chrome på Mac.

Visma eEkonomi med deklaration och årsredovisning fungerar endast för enskild firma och aktiebolag. För dig som ska deklarera en ekonomisk förening rekommenderar vi Visma Skatt & Bokslut Pro. För dig som ska deklarera din redovisningsbyrå rekommenderar vi Visma Smarta Byrån.

Helene Struthers, Business Owner för eEkonomi
Helene Struthers, Business Owner för vårt årsredovisningsprogram

Låt oss snacka deklaration och årsredovisning

Oavsett om du ska deklarera för första gången, skicka in din allra första årsredovisning eller har gjort det många gånger förr, så hjälper vi dig att komma igång!

0470-70 61 00

Boka gratis rådgivning
Gratis support

Gratis support

Gratis support via telefon och chatt. I vårt forum får du dessutom hjälp av både oss på Visma och tusentals andra företagare.

Din data är säker

Din data är säker

Vårt deklarationsprogram följer högsta möjliga säkerhetsstandard för att skydda din bokföringsdata mot intrång.

Följer alla lagar & regler

Följer alla lagar & regler

Vare sig det handlar om GDPR, bokföringslagen eller årsredovisningslagen är du trygg med vårt program.