Alla ska kunna starta, driva och växa med sitt företag. Därför är det naturligt för oss på Visma Spcs att stödja alla företagare genom smart finansiering direkt via våra program.
Med tjänsten Visma Betalt Direkt kan du smidigt sälja fakturor via Visma eEkonomi och Visma Administration. Ta ställning till vilka fakturor du vill sälja. Få pengar snabbt, bli effektivare och var säker på att få betalt i tid.
Väljer du att sälja finns pengarna på ditt konto redan nästa bankdag. I Visma eEkonomi sker bokföringen automatiskt. Visma övertar fakturan och hanterar resten schysst och proffsigt mot din kund.
Tillsammans med vår partner Capcito erbjuder vi företagslån. Koppla på tjänsten så analyseras din bokföring i realtid och ger dig ett aktuellt låneutrymme. Du betalar bara om du väljer att låna.
Via vår partner Capcito kan du få ett flexibelt företagslån med hjälp av realtidsdata från ditt företag. Det gör att fler företag kan få tillgång till finansieringsmöjligheter.
Finansiering kan vara en utmaning för många företag. Därför är det naturligt för oss på Visma Spcs att erbjuda smarta alternativ direkt via våra program.
"Alla ska kunna starta, driva och växa med sitt företag. Finansiering är en förutsättning och utmaning för många företagare."
Charlotte von Sydow, VD,
Förutsättningarna för finansiering i våra produkter är baserade på din bokföring och fakturering. Aktivera våra finansieringstjänster så kan du både tänka stort och känna trygghet.
För att komma igång med finansiering behöver du ett av våra program:
Fakturaköp, factoring, leasing? Vi reder ut begreppen på finansieringsområdet.
Factoring innebär att ett företag säljer eller belånar sina fakturor. Det är oftast vissa finansföretag eller banker som erbjuder factoringtjänster.
Läs mer: Factoring - vad är factoring?
Leasing innebär att en person eller ett företag istället för att köpa exempelvis en bil, en kopieringsmaskin eller annan produktutrustning hyr produkten/varan under en period för en fast månadskostnad.
Läs mer: Leasing – vad är leasing?
Fakturaköp innebär att ett företag säljer sina obetalda kundfakturor till en bank, ett factoring- eller finansbolag och får in det fakturerade beloppet exklusive en avgift, mer eller mindre omgående inbetalt på kontot. En fördel med fakturaköp jämfört med fakturabelåning är att företaget som säljer sina fakturor inte behöver hantera faktureringen.
Läs mer: Fakturaköp – vad är fakturaköp?
Fakturabelåning liksom fakturaköp är begrepp inom factoring. Fakturabelåning innebär att kundfakturor belånas upp till en viss procentsats. En fördel med fakturabelåning jämfört med fakturaköp är att företaget som belånar sin eller sina fakturor fortsätter att äga de belånade fakturorna.
Det finns en uppsjö finansieringsformer för företag. Här har vi samlat vårt innehåll på ämnet företagsfinansiering.
Det har blivit svårare för småföretagare att låna pengar. Bankerna ställer höga säkerhetskrav, samtidigt som nya aktörer lovar snabba lån med höga räntor. Men du behöver inte gå vilse i lånedjungeln. Här kan du hitta det bästa företagslånet, oavsett om du har aktiebolag eller enskild firma.
Läs artikeln: Företagslån för enskild firma & aktiebolag – vi jämför!
Likviditet är ett av de viktigaste nyckeltalen för företag. Genom att sälja fakturor kan du snabbt öka den. Samtidigt slipper du att driva in fakturorna, vilket frigör tid från fakturahanteringen. Här är råden för dig som funderar på att sälja fakturor.
Läs artikeln: Sälja fakturor? (nästan) allt du behöver veta om fakturaköp
Kämpar du med ojämn likviditet och behöver pengar för att exempelvis betala leverantörer och löner? Då kan en möjlighet vara att belåna dina fakturor – så kallad fakturabelåning. Du får pengar snabbt – men behåller kontrollen över både fakturor och dina kundrelationer.
Läs artikeln: Belåna fakturor – och kickstarta din likviditet!
Funderar du på att starta eget och är i behov av ett företagslån? Det är inte alltid så enkelt att hitta det bästa lånet för ett nystartat företag. Vi har samlat allt du som ny egenföretagare behöver ha koll på när det gäller starta eget-lån och andra sätt att lösa finansieringen.
Läs artikeln: Starta eget | Låna för att starta eget – så gör du
Checkkrediten, en av de mer klassiska formerna av företagsfinansiering, har fått en utmanare: Dynamisk checkkredit. Vi ställer den emot traditionell rörelsekredit, går igenom för- och nackdelar, räntor och annat du bör känna till kring framtidens kreditlina.
Läs artikeln: Checkkredit 2.0 – bered plats för framtidens företagskredit
Har du en briljant affärsidé som du vill förverkliga, men behöver samla ihop pengar för att dra igång? Då kan kanske crowdfunding, eller gräsrotsfinansiering, vara något för dig!
Läs artikeln: Crowdfunding för företag – gräsrotsfinansiering i 5 steg!