Tidrapport för enkel tidrapportering – ladda ner gratis mall (pdf)

Är du i behov av enklare tidrapportering och inte riktigt redo för att börja använda en professionell tidredovisningstjänst? Vi erbjuder en gratis mallar som motsvarar dina mer okomplicerade projekt och tidrapporteringsbehov.

Ladda ner mall (PDF)


(Obs: Ladda ner tidrapportmallen till din dator och öppna PDF-filen med Adobe Acrobat för att utnyttja all funktionalitet i mallen)

Vilka företagare kan använda mallen?

Gratis mall för tidredovisning

Vår kostnadsfria tidredovisningsmall för företagare är framtagen för mindre verksamheter, som precis startat upp sin verksamhet eller har mycket enkla rapporteringsbehov. Till exempel konsulter och verksamheter inom byggnadsbranschen kan få nytta av vår PDF-mall.

Om du däremot hanterar flera kunder eller behöver specificera tydligare hur du genomfört ett projekt, rekommenderar vi i stället att du provar tidredovisning online i vårt bokföringsprogram Visma eEkonomi.

Då blir tidredovisningen automatiskt också underlag till din fakturering, vilket sparar tid och administration i ditt företag. Med tidtagaren i den tillhörande tidredovisningsappen kan du enkelt mäta din arbetstid och får därför tydligt faktureringsunderlag dina kunder.

 Tips! Kolla på vårt senaste tidredovisningssystem Visma Tid Smart

Så fungerar mallen

För varje kund och månad skapar du upp en ny PDF-kopia och tidrapporterar dina arbetsuppgifter och projekt. Samtliga arbetstimmar i mallen summeras automatiskt, förslagsvis till en månadssammanfattning.

För dig som vill tidrapportera veckovis i stället för dagligen, fungerar även det. Under "Datum"-kolumnen, i stället för t.ex. "2017-10-05" kan du skriva "V. - 0 - 4". Mallen är dock främst tänkt att användas för daglig redovisning.

När är det dags för ett riktigt tidredovisningsprogram?

Tidrapportera online i Visma eEkonomi Tid

Sköt enkelt din tidrapportering online med Visma eEkonomi Tid. Klicka på bilden för att förstora den.

Tidregistrering
Manuell rapportering lokalt på dator
Mobil stämpelklocka/tidtagare i app & på webben
Fakturaunderlag
Manuell & separat hantering
Automatiskt fakturaunderlag till bokföringsprogrammet
Utläggsregistrering
Manuell & separat hantering
Utläggsregistrering i mobilen synkas med bokföringsprogrammet
Projekthantering
Projekthantering för högst en månad per mall
Projekthantering för allt ditt arbete per kund och projekt
Projektuppföljning
Manuell & separat uppföljning
Uppföljning på projekt & anställd i rapport

Vilka företag med anställda kan använda mallen?

Mall för tidrapport för timanställdaFör mindre företag med få anställda, kanske timanställda under vissa perioder, kan tidrapportering i vår gratismall vara ett bra verktyg att börja med. Du märker snart att det uppstår en del begränsningar och onödig administration.

Med vår mobila stämpelklocka Visma Lön Anställd finns flera fördelar jämfört med att använda tidredovisningsmall:

 Du kan rapportera smidigt även i mobilen

 Du slipper samla på flera tidrapporteringsfiler - all tid samlas på en plats online

 Avvikelserapportering kommer in automatiskt till ditt löneprogram

 Anställda får bra överblick på tidbank och antal semesterdagar

 Minimalt arbete för dig som löneadministratör

 Automatisk påminnelsehantering för klarmarkering/attest av tidrapporter

Jobbar du och dina kollegori med arbetsorder? Lästips: Arbetsorder – mall eller mobilt arbetsordersystem?

Så fungerar mallen

Varje anställd skapar upp en ny PDF-kopia för varje månad och tidrapporterar sina arbetsuppgifter och projekt. Rapporterad arbetstid summeras automatiskt för både dag och månad, medan arbetad tid, mertid, enkel & kvalificerad arbetstid, samt frånvarotid summeras per månad. Arbetad tid per dag måste räknas ut manuellt, det vill säga tid ut minus tid in. Till sist drar du även bort tid för lunch.

Obs: Tänk på att använda punkt i stället för kommatecken i mallen för delar av timmar, t.ex. "1.5" i stället för "1,5" timmar.

Varför mall som PDF i stället för Word eller Excel?

 PDF fungerar på i princip alla datorer och i alla webbläsare, vilket gör att du kan mejla ut tidrapporterna till dina kunder och lita på att de kan öppna dem.

 PDF-dokument blir ofta snyggare än Word- och Exceldokument vid tidredovisning för utskrift.

Du kan tidrapportera när det passar dig.

Visma eEkonomiTidrapportera smidigt i mobilen och få automatiskt underlag till din fakturering. Visma eEkonomi är det webbaserade bokföringsprogrammet som låter dig fakturera i datorn, surfplattan och smartphonen.

Prova Visma eEkonomi

 

Ansvarsbegränsning

Visma Spcs har tagit fram blanketterna ovan i syfte att underlätta för dig som företagare. Information och beräkningar på blanketterna bygger på tillgängliga och aktuella lagar och regler. Visma Spcs ansvarar emellertid inte för hur blanketterna används eller för eventuella följder av att beräkningar på dem inte blir korrekta.

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi