Visma Betalt Direkt

Fakturaförsäljning i ditt program

Få betalt snabbt, bli effektivare och undvik risken att inte få betalt av kunder. Kom igång i ditt program:

 • Skapa din faktura
 • Få prisförslag i programmet
 • Välj om du vill sälja
 • Få betalning nästa bankdag
Visma Betalt Direkt - Sälja fakturor i Visma eEkonomi
Sälja fakturor i Visma eEkonomi

Sälj fakturor direkt i ditt program

Tjänsten Visma Betalt Direkt finns i Visma eEkonomi och Visma Administration. Det gör att du smidigt kan sälja fakturor, och få pengarna snabbt.

 • Effektivisera din fakturering
 • Få pengarna på kontot nästa bankdag
 • Minska risken att inte få betalt
Visma Betalt Direkt - Sälja fakturor i Visma Administration
Sälja fakturor i Visma Administration

Välj vilka fakturor du vill sälja

Du ser priset för att sälja fakturan direkt i programmet. Och väljer själv vilka fakturor du vill sälja. 

 • Få prisförslag direkt
 • Välj enkelt vilka fakturor du vill sälja
 • Schysst och proffsigt mot din kund

Kom igång i Visma eEkonomi

Visma eEkonomi

Sälja fakturor enkelt

Från 2-3% Avgift per faktura

Så här kommer du igång i Visma eEkonomi

 1. Logga in i Visma eEkonomi
 2. Gå till Appar och tillval och leta upp Betalt Direkt
 3. Klicka på Kom igång

Avgiften baseras på fakturabelopp och förfallodag och du ser direkt när fakturan skapas vad den kostar att sälja. Den sålda fakturan bokförs sen automatiskt.

För att aktivera tjänsten måste du först ha programmet Visma eEkonomi

 • Nöjd kund-garanti
 • Gratis support
 • Företagarnas favorit

Vanliga frågor
om Visma eEkonomi

Tjänsten erbjuds för de flesta bolagsformer, och oavsett ifall du fakturerar andra företag eller privatpersoner. Läs mer i vår guide om att sälja fakturor.

I Visma eEkonomi, gå in under Appar och Tillval och välj Visma Betalt Direkt. Här kan du läsa om tjänsten och aktivera den genom att klicka på Kom igång.

Det kostar ingenting att aktivera tjänsten och finns inte heller några fasta avgifter. Det kostar bara när du väljer att använda tjänsten, så ett bra tips är att aktivera tjänsten redan nu, så är den redo att användas vid behov.

Skapa fakturan precis som vanligt och bocka i att du vill sälja fakturan. Sen är du klar. Ingen extra administration eller ledtider för att sätta upp några flöden — har du Visma eEkonomi är du redo!

Avgiften baseras på fakturabelopp och förfallodag och du ser direkt när fakturan skapas vad den kostar att sälja. Vanligtvis ligger avgiften mellan 2-3%.

Den enda skillnaden för din kund blir att denne ska betala fakturan till Visma Finance AB istället för till dig. De villkor ni kommit överens om, exempelvis förfallodag, ändras inte. Skillnaden blir alltså enbart att din kund betalar till Vismas bankgiro istället för till ditt företag. Din kund får även tillgång till en egen fakturasupport som finns som stöd vid frågor om Visma Finance, tjänsten och hur de ska hantera den sålda fakturan.

Ja, vi hanterar allt kring din faktura. Skulle fakturan inte bli betald tar vi ansvar för påminnelser och inkasso, men där din kundrelation är det vi prioriterar högst. Vi är proffsiga mot din kund och lyhörda för din kunds behov. Precis som du själv skulle vara.

För frågor om din sålda faktura kan du kontakta Visma Finance på mejl [email protected] eller via telefon på 0771-10 07 01.

För frågor om hur du säljer fakturor i Visma Administration kan du kontakta vår support via chatt eller ringa oss på 0470-70 62 00 eller läsa mer i programhjälpen.


Kom igång i Visma Administration

Visma Administration

Sälja fakturor enkelt

Från 2-3% Avgift per faktura

Så kommer du igång i ditt Visma Administration

 1. Öppna Visma Administration på din datorn
 2. Gå till Arkiv - Inställgningar - Företagsinställningar - Mina Tjänster - Betalt Direkt

Avgiften baseras på fakturabelopp och förfallodag, och du ser direkt i programmet vad fakturan kostar att sälja.

För att aktivera tjänsten måste du först ha något av programmen Visma Administration 2000 eller 1000

 • Nöjd kund-garanti
 • Gratis support
 • Företagarnas favorit

Vanliga frågor
om Visma Administration

Under Försäljning, sen Fakturahantering kan du markera de fakturor du är intresserad av att sälja och sedan klicka på Sälj fakturor. Därefter ser du vad det kostar att sälja respektive faktura och du kan ställning till på vilka fakturor du vill sälja. När du sålt fakturan levererar Visma Finance den till kunden och sköter eventuell påminnelsehantering.

Avgiften baseras på fakturabelopp och förfallodag och du ser direkt i programmet vad fakturan kostar att sälja. Vanligtvis ligger avgiften mellan 2-3%.

 1. I Visma Administration, välj Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Min sida/internettjänster - Visma Betalt Direkt.
 2. Klicka på knappen Kom igång med försäljning av fakturor. Nu visas en dialogruta med uppgifter som Visma Finance AB behöver för att du ska kunna sälja dina fakturor. Organisationsnummer och bankgironummer hämtas från dina företagsinställningar. Finns inget bankgironummer angivet hämtas ditt PlusGironummer.
 3. Fyll i dina kontaktuppgifter.
 4. Klicka på Nästa. Nu öppnas ett nytt fönster utanför programmet där du ska besvara några frågor om ditt företag. Eftersom Visma Finance AB levererar finansiella tjänster behöver de ställa vissa frågor om ditt företag för att leva upp till de krav om god kundkännedom som lagen om penningtvätt ställer på finansiella företag.
 5. Följ guiden och svara på frågorna om ditt företag. I det sista steget ska firmatecknaren via sitt BankID godkänna att tjänsten aktiveras

Det händer ingenting med fakturan. Vill du sälja på nytt är det bara att markera fakturan igen och klicka på Sälj fakturor på nytt.

Utbetalningen sker samma dag eller som senast dagen efter fakturan säljs.

Du registrerar inbetalningen mot banken och avgiften för att sälja fakturan bokas som en bortskrivning mot förslagsvis bokföringskonto 6064 Factoringavgifter.

För frågor om din sålda faktura kan du kontakta Visma Finance på mejl [email protected] eller via telefon på 0771-10 07 01.

För frågor om hur du säljer fakturor i Visma Administration kan du kontakta vår support via chatt eller ringa oss på 0470-70 62 00 eller läsa mer i programhjälpen.

Charlotte von Sydow, VD, Visma Spcs
Charlotte von Sydow, VD, Visma Spcs

Därför erbjuder vi finansiella alternativ

Finansiering kan vara en utmaning för många företag. Därför är det naturligt för oss på Visma Spcs att erbjuda smarta alternativ direkt via våra program.

"Alla ska kunna starta, driva och växa med sitt företag. Finansiering är en förutsättning och utmaning för många företagare."

Charlotte von Sydow, VD,

Förutsättningarna för finansiering i våra produkter är baserade på din bokföring och fakturering. Aktivera våra finansieringstjänster så kan du både tänka stort och känna trygghet.

Vill du veta mer?

Är du intresserad av att sälja fakturor i ditt program och vill veta mer? Då är du välkommen att fylla i formuläret:

Jag vill bli kontaktad

Kontakta oss om företagsfinansiering