Allt för ditt företagande! Här är Visma Betalt Direkt.

Vi har arbetat nära landets småföretagare i 30 år – vi vet vikten av smidig fakturering. Vår breda  kunskap om fakturering gör att vi kan ge dig ett pris på dina fakturor som vi är stolta över. Att sälja fakturor blir en naturlig del i din fakturering. Du väljer helt enkelt vilka fakturor du vill sälja. 

 Skicka fakturan med Visma AutoInvoice och logga in i vår portal. Här värderas din faktura och du tar ställning till om du vill sälja fakturan. Precis som Visma AutoInvoice, tjänsten som kan skicka och ta emot dina fakturor, så är Visma Betalt Direkt ett samarbete med InExchange, Nordens största affärsnätverk.

Så här går det till – steg för steg

Frågor och svar

Hur fungerar tjänsten?

Du skickar fakturor med Visma AutoInvoice, och sedan loggar du in i vår portal där du tar ställning till om du vill ha en offert på dina fakturor av oss. Vill du det så återkommer vi med en offert som du tar ställning till. Väljer du att sälja undviker du kreditrisken, påminnelsehantering och eventuell inkassohantering.

Vad kostar det?

Varje faktura värderas utifrån flera olika kriterier och därför får du en offert per faktura. Minimibeloppet per faktura är för närvarande 150 kr.

Vad händer om jag inte gör något val på vilka fakturor som jag vill sälja?

Om du inte gör något val inom 24 timmar skickas fakturan enligt valet som du gjort i ditt program.

Vad händer om jag inte svarar på offerten?

Svarar du inte på offerten inom 48 timmar skickas fakturan enligt valet som du gjorde i ditt program.

När betalas pengarna ut?

Utbetalningen sker samma dag eller dagen efter fakturan säljs.

Jag har ytterligare frågor, hur kontaktar jag er?

Du är välkommen att kontakta oss på 0470-70 61 00 eller forsaljning.spcs@visma.com

Hur registrerar jag inbetalningen i Visma Administration?

Du registrerar inbetalningen mot banken och avgiften för att sälja fakturan bokas som en bortskrivning mot förslagsvis bokföringskonto 6064 Factoringavgifter.