Visma Betalt Direkt

Sälj fakturor i Visma eEkonomi och Visma Administration

Få pengar snabbt, bli effektivare och undvik risken att inte få betalt.

Sälj fakturor i Visma eEkonomi

Tjänsten Visma Betalt Direkt finns i eEkonomi och gör att du smidigt kan sälja fakturor, och få pengarna snabbt. Du minskar risken att inte få betalt samtidigt som du effektiviserar din fakturering. 

Du väljer vilka fakturor du vill sälja. Du ser priset för att sälja fakturan samtidigt som fakturan skapas i programmet. Väljer du att sälja finns pengarna på ditt konto redan nästa bankdag. Bokföringen sker automatiskt. Visma övertar fakturan och hanterar resten schysst och proffsigt mot din kund.  

Logga in i Visma eEkonomi Köp Visma eEkonomi

Vanliga frågor om att sälja fakturor i Visma eEkonomi

Kan alla företag använda Visma Betalt Direkt?

Just nu erbjuder vi tjänsten till aktiebolag, oavsett ifall du fakturerar andra företag eller privatpersoner. Läs mer i vår guide om att sälja fakturor.

Hur aktiverar jag tjänsten?

Gå in under Appar och Tillval och välj Visma Betalt Direkt. Här kan du läsa om tjänsten och aktivera den genom att klicka på Kom igång.

Kostar det någonting att aktivera tjänsten Visma Betalt Direkt?

Det kostar ingenting att aktivera tjänsten och finns inte heller några fasta avgifter. Det kostar bara när du väljer att använda tjänsten, så ett bra tips är att aktivera tjänsten redan nu, så är den redo att användas vid behov.

Hur gör jag för att sälja en faktura?

Skapa fakturan precis som vanligt och bocka i att du vill sälja fakturan. Sen är du klar. Ingen extra administration eller ledtider för att sätta upp några flöden — har du bara eEkonomi så är du redo.

Vad kostar det att sälja en faktura?

Avgiften baseras på fakturabelopp och förfallodag och du ser direkt när fakturan skapas vad den kostar att sälja. Vanligtvis ligger avgiften mellan 2-3%.

Hur påverkas min kund om jag säljer fakturan?

Den enda skillnaden för din kund blir att denne ska betala fakturan till Visma istället för till dig. De villkor ni kommit överens om, t.ex. förfallodag, ändras inte. Skillnaden blir alltså enbart att din kund betalar till Vismas bankgiro istället för till ditt företag.

Hanterar Visma påminnelser och inkasso?

Ja, vi hanterar allt kring din faktura. Skulle fakturan inte bli betald tar vi ansvar för påminnelser och inkasso, men där din kundrelation är det vi prioriterar högst. Vi är proffsiga mot din kund och lyhörda för din kunds behov. Precis som du själv skulle vara. Skulle din kund ha några frågor är de varmt välkomna att prata med vår fakturasupport.

Sälj fakturor i Visma Administration

Med Visma Betalt Direkt i Visma Administration står vi för risken i samband med din fakturering och du får betalt snabbt. Du väljer vilka fakturor du vill sälja.

Skicka fakturan med den inbyggda e-faktureringen i programmet. Logga sedan in i vår portal där fakturan pausats – välj om du vill få en offert på den. Gör du inget skickas den som vanligt till din kund efter 24 timmar, enligt de inställningarna du gjort i Visma Administration. Vill du sälja fakturan så godkänner du offerten. Utbetalning sker samma dag eller senast dagen efter. Tjänsten erbjuds i samarbete med InExchange.

Kom igång med tjänsten Köp Visma Administration

Vanliga frågor om att sälja fakturor i Visma Administration

Hur fungerar tjänsten i Visma Administration?

Du skickar fakturor med Visma AutoInvoice, och sedan loggar du in i vår portal där du tar ställning till om du vill ha en offert på dina fakturor av oss. Vill du det så återkommer vi med en offert som du tar ställning till. Väljer du att sälja undviker du kreditrisken, påminnelsehantering och eventuell inkassohantering.

Vad kostar det?

Varje faktura värderas utifrån flera olika kriterier och därför får du en offert per faktura. Minimibeloppet per faktura är för närvarande 150 kr.

Vad händer om jag inte gör något val på vilka fakturor som jag vill sälja?

Om du inte gör något val inom 24 timmar skickas fakturan enligt valet som du gjort i ditt program.

Vad händer om jag inte svarar på offerten?

Svarar du inte på offerten inom 48 timmar skickas fakturan enligt valet som du gjorde i ditt program.

När betalas pengarna ut?

Utbetalningen sker samma dag eller dagen efter fakturan säljs.

Jag har ytterligare frågor, hur kontaktar jag er?

Du är välkommen att kontakta oss på 0470-70 61 00 eller forsaljning.spcs@visma.com.

Hur registrerar jag inbetalningen i Visma Administration?

Du registrerar inbetalningen mot banken och avgiften för att sälja fakturan bokas som en bortskrivning mot förslagsvis bokföringskonto 6064 Factoringavgifter.