Visma Lön – funktionerna du inte visste fanns

Är du kanske självlärd i Visma Lön, eller har bara fortsatt jobba på det sättet du en gång fick lära dig? Att vara trygg i grunderna räcker långt. Men visste du att du kan effektivisera lönearbetet med några riktigt smarta funktioner? Varsågod. Vi avslöjar funktionerna du kanske inte visste fanns.

1. Standardlönebeskedet

Känner du till att det på varje anställd i Visma Lön finns ett standardlönebesked? Här lägger du  in de lönearter som är återkommande varje månad, utöver att den anställde har månadslön eller timlön. Exempelvis om den anställde har bett företaget att dra extra skatt.

 Tips! Läs mer om Standardlönebesked

 

2. Uppgiftsspårningen

Under Utskrifter och spårning - Spårning kan du göra urval för att spåra en anställd, löneart eller ackumulator. Klockrent för att kontrollera exempelvis vilka lönearter som är använda på en anställd under en period. Det är också väldigt smidigt för att kontrollera vilka lönearter som är semestergrundande eller till exempel Fora-grundande.

 
Läs mer om funktionen Spåra uppgifter

 

3. Personalhistoriken

Upptäck den överlägsna överblicken på löneförändringar genom funktionen Personalhistorik. Du hittar den genom att klicka in på Personalhistorik under PersonalVälj period och anställd för att bland annat se alla förändringar av scheman och löneformer.

 
Läs mer om Personalhistorik

 

4. Lönekörningskorrigeringen

Även den bäste kan göra fel ibland. Om du mot förmodan skulle göra en felaktig lönekörning någon gång, kan det vara bra att känna till att det är enkelt att rätta den. Använd funktionen Korrigera snabbval om en tidigare lönekörning blivit fel.

 

5.Växlingen från lönespecifikationen till personkortet

Visste du att man kan högerklicka på en anställd för att enkelt komma till dennes personalkort eller kalendarium, när du är inne på en anställds lönespecifikation i lönekörningen?

 

Här har du dem – löneprogrammets bäst bevarade hemligheter. Funktionerna som vi vet används alldeles för lite, och samtidigt har potentialen att på riktigt effektivisera lönearbetet. Vi hoppas att du i hittade något i listan som du inte tidigare använt. Vi hoppas också att du med hjälp av dessa funktioner kan bli en ännu bättre löneadministratör!

 

4/5 - 6 röster

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi