Ekonomisk rådgivning får företag att växa

Ekonomibyrån i Halmstad - oj vilken företagarfest när byrån firade segern i Visma Accounting Awards 2019! På den här byrån är kunderna vinnare lika mycket som byrån själv. Deras företag växer med 20 procent per år som en följd av rådgivning. 

 Därför vann Ekonomibyrån i Halmstad. 

 Så driver Elisabeth Svensson sin byrå. 

 Därför nominerade företagarna sin redovisningsbyrå.

Grattiskramarna avlöste varandra. Kunderna kom och gick i en strid ström till kontoret på industri- och handelsområdet Flygstaden i utkanten av Halmstad. Ägaren Elisabeth Svensson och medarbetaren Liselotte Lindström bjöd på bubbel och snittar.

Därför vann Ekonomibyrån i Halmstad

Visma Accounting Awards, Företagarnas pris, delas ut till en byrå som jobbar modernt och hjälper sina kunder att växa. Det är kunderna själva som nominerar byrån. Kunderna till Ekonomibyrån i Halmstad förmedlade att byrån vill deras framgång. Mötena med konsulten ger energi, mod och smartness. Byrån får saker att hända genom att coacha i rätt riktning. Kort sagt - byrån gör både företaget och företagaren starkare. 

- Jag är så jätteglad! Det är fantastiskt roligt att jag vann det här! Jag har ett så himla roligt koncept och älskar verkligen att träffa och prata med mina kunder. Jag älskar att se deras stolthet när de driver framgångsrika företag och klarar bokföringen själva. Vi står alltid bakom dem och fångar upp. Vi är mer som lärare, säger Elisabeth Svensson.

Så driver Elisabeth Svensson sin byrå 

Elisabeth Svensson var bland de första i branschen som erbjöd bokföring, redovisning och rådgivning till fast pris. De senaste två åren har hon fokuserat helt på rådgivning eftersom hon gillar det bäst. Det gäller också medarbetaren Liselotte Lindström. De bokför fortfarande men i mindre omfattning och gör bokslut och deklarationer. Men framförallt utbildar och coachar de sina kunder. Så här går det till: 

  • Kunderna bokför själva i Visma eEkonomi, byrån rimlighetsbedömer på mötena. Konsulten har mellan fyra och sju möten per år med kunderna. 
  • Halva mötestiden går till redovisnings-check.
  • Andra hälften till samtal, pepping, rådgivning, att lyssna och planera utefter det.

 Komplett guide: Gå över till fast pris 

Så tycker företagarna

Linda Nilsson

Lindas ekocafé

- Det som är bäst med Elisabeth är att hon är väldigt stöttande och trygg. Det känns alltid bra när man lämnar henne efter ett möte för jag vet att hon alltid gör sitt bästa för mig i alla lägen.

- Hon ger råd och tips om hur och vad jag ska tänka på för att påverka resultatet. Till exempel om postens förbrukning stuckit iväg, vad kan jag göra där för att förbättra. Hennes mål, lika mycket som mitt, är att företaget ska gå bra och utvecklas och att jag ska få en bra pension.

"Hennes mål lika mycket som mitt är att företaget ska gå bra och utvecklas och att jag ska få en bra pension." 

Viktoria Weber

Weber zonterapi

Viktoria drev tidigare Ekocaféet som nu tillhör Linda Nilsson. Hon sålde det för att satsa på zonterapi. Efter en period med föräldraledighet är hon nu redo att blåsa liv i sitt nya företag. 

- Alla företagare behöver en Elisabeth i sina liv! Jag vet inte var jag hade varit om jag inte haft henne - inte där jag är idag iallafall. Hon skapar lugn. Man behöver aldrig oroa sig för någonting. 

- Siffror är ju inte min grej. Förrän nu! Hon peppade mig och sa att jag kunde och jag gick alltid härifrån på gott humör. Nu är det inte en så laddad grej längre. Jag är så lycklig när jag sitter där och lyckas med bokföringen. Särskilt kvinnor är rädda att göra fel, tror jag. Men Elisabeth bryr sig om mer än bara siffrorna. Man kan ta upp allt, även mer personliga saker som i sin tur påverkar företagandet.

"Alla behöver en Elisabeth i sina liv! Jag vet inte var jag hade varit om jag inte haft henne."

Fredrik Mijh och Linn Ekberg

Spaden & Krattan Trädgårdsmakeri

Deras vision är att förverkliga trädgårdsdrömmar åt husägare. Elisabeth Svensson lärde dem att bokföra i Visma eEkonomi. De fick koll på ekonomin och kunde fokusera helt på att få företaget att växa. De fick hjälp att välja företagsform.

- Hon hejdade oss när vi drog iväg och lugnade oss när vi var oroliga i onödan. Hon hjälpte oss att prioritera och tänka på långsiktig hållbarhet. Exempelvis såg hon till att vi tog ut tillräckligt hög lön med tanke på sjukpenning och föräldrapenning, säger Linn Ekberg. 

- Det känns så tydligt att hon vill att vårt företag ska gå bra. Hon är också psykolog. Det behövs, ha ha! Nej men alltså, hon känns mer som en vän. Det finns ingen prestige och man känner trygghet. Elisabeth kan växla mellan att vara otroligt inkännande och att sätta ner foten och säga: Gör så här! Det är nog svårt att kopiera det hon gör för hon är sig själv, säger Fredrik Mijh.

Innan drev han ett annat företag. Då hade han inte hand om bokföringen själv och anlitade en annan byrå. 

- Jag hade alltid en klump i magen och det blev ingen bra dialog. Sedan var jag anställd ett tag men tänkte att om jag någon gång startar företag igen ska jag ta hjälp av Elisabeth. Jag trodde också att det skulle vara krångligt att bokföra. Men jag gör det på frukosten. 

"Det känns så tydligt att hon vill att vårt företag ska gå bra."

Anna Åxman 

Anna Åxman Marknadskommunikation

- Jag blev rekommenderad Elisabeth Svenssons byrå och det klickade direkt. Hon känns mer som en vän. Eller - hon är en vän! Och samtidigt en kollega i mitt företag.

- Vi träffas en gång per kvartal och går igenom kostnader, utgifter och intäkter. Ser vad jag har för planer nästa år och hur jag kan utveckla. Vi har pratat en del om prissättning och hon har hjälpt mig att öka omsättningen rejält. Vi har pratat mycket om kundsegment, vilka som är mina mest lönsamma kunder. 

- Innan försökte jag göra bokföringen själv. Jag gick på kurs hos Skattemyndigheten och tog också en kvällskurs. Sedan sparade jag allting till sista kvällen och satt med papper över hela golvet och grät, för siffrorna stämde aldrig. Det blev en sådan extrem stressfaktor.

- Elisabeth peppar mig väldigt mycket. Hon visar om det finns utrymme att investera. Jag har valt att satsa på kurser och kompetens för att hålla mig uppdaterad.

"Elisabeth peppar mig väldigt mycket." 

Foto: Sara Uddin

Se alla våra program

Visma Smarta Byrån

– ditt nya byråpaket i molnet

Redovisning som det borde vara. Plocka ihop det du själv behöver och sköt alla uppdrag från ett ställe. Betala bara för det du använder.

Ditt nya byråpaket