Jobbar du rätt i molntjänsten Visma Advisor?

Funderar du på att gå över till den molnbaserade klienthanteraren Advisor? Eller använder du redan Advisor men drar inte full nytta av tjänsten? Här får du tips från supporten. 

Vad är Visma Advisor? 

Visma Advisor är en molnbaserad klienthanterare. Den äldre produkten heter Visma Byråstöd och är ett lokalt nedladdat program. Visma Advisor ger stöd för att jobba med fast pris. Den fungerar optimalt ihop med bokföringsprogrammet Visma eEkonomi, Visma Ekonomiöversikt för rapportering och Visma Advisor Period och År som effektiviserar bokslutsprocessen. 

Fördelar med Visma Advisor

Med Visma Advisor kan ni få ett jämnare arbetsflöde och få mer gjort med samma personalstyrka. Ni ser beläggningsgraden per anställd och får översikt över planerade och utförda timmar. Rapporten Täckningsgrad visar lönsamheten för olika uppdrag och för alla kunder.

Att tänka på

Ju mer data du matar in i Advisor desto bättre kan du styra verksamheten mot dina mål med hjälp av tjänsten. Ha därför en strategi för byråns digitalisering och lägg tid på implementeringen innan du aktiverar Visma Advisor - det kommer löna sig. Att jobba i molnet effektiviserar byrån och leder till ett behov av ny prismodell och utveckling av rådgvningstjänster. 

Läs mer om Visma Affärsutveckling för små och stora byråer

Byta till Visma Advisor

Många köper Visma Advisor men använder bara en liten del av alla funktioner. Då är onboarding ett bra alternativ. Det går utmärkt att köpa en onboarding även om ni haft programmet ett tag. Det kommer leda till att användandet av tjänsten fungerar bättre och användarna blir nöjdare. Fundera på följande innan tjänsten aktiveras: 

  • Prata om vilken sorts byrå ni vill vara. Fundera på vilka tjänster ni vill erbjuda och vilka som är era bästa kunder. Sätt en plan och ta hjälp av Visma med affärsutvecklingen.
  • Vilka uppdrag har din byrå och vilka tillhörande aktiviteter? Vad ingår och vad ingår inte?
  • Vilka bevakningspunkter tillhör respektive uppdrag?
  • Hur lång tid tar varje uppdrag och aktivitet? 
  • Vilka prislistor och prismodeller är aktuella för respektive uppdrag, aktivitet och kund?
  • Hur ser det ut med personalresurser och arbetsscheman?
  • Hur ser byråns framtid ut beträffande effektivisering, prissättning och rådgivning? 

FAQ Visma Advisor

Vanliga frågor till supporten 

1. Jag funderar på att gå över till Visma Advisor. Var ska jag börja och viket stöd får jag av Visma?
SVAR: Har du Visma Byråstöd idag så kan vi först hjälpa dig att konvertera över mycket av det som redan finns i Byråstöd, till Visma Advisor. Det som kan konverteras är kunder, kontakter, bevakningspunkter, uppdrag kopplat till kund, anteckningar, SMS och e-post. Sedan startar allt vid Underhåll i vänstermenyn. Här kan du lägga upp uppdrag, prislistor, scheman och alla andra parametrar som rör din verksamhet. Vi rekommenderar att gå vår onboarding för Advisor och se alla filmer i Visma Advisors spellista.

2. Hur skapar jag flödet med uppdrag, tidsregistrering, prissättning, prislista och skapa fakturaunderlag?
SVAR: Svaren finns i vår onboarding för Advisor och i den här spellistan: Visma Advisor

3. Vad är Visma Advisor Connect och hur hittar jag den?
SVAR: Med Visma  Advisor Connect startar du de lokalt installerade Visma programmen för respektive kund. Vismas molnbaserade tjänster startar du däremot i Visma Advisor. Connect hittar du under ett litet utropstecken högst upp i menyraden i Visma Advisor om du har behörighet Underhåll. 

4. Hur aktiverar jag samarbeten med andra molnetprogram i Advisor?
SVAR: Välj först Kunder i vänstermenyn och klicka sedan på Aktivera tjänst som du hittar nere till höger på sidan. Du kommer därefter att lotsas av en guide. 

5. Hur skapar jag byråanstånd så jag får extra tid att deklarera?
SVAR: I Visma Advisor Connect under Arkiv, välj Inställningar, Koppla uppdrag och sedan Visma Skatt Proffs. Därefter, välj Arkiv, Byråanstånd. 

6. Hur skapar jag sru-filer till Skatteverket via Visma Advisor?
SVAR: Starta Visma Skatt Proffs via Connect. Välj Arkiv, Export och därefter Skapa förberedande sru-fil till Skatteverket. Systemet vet vilken kund det gäller. I Connect, välj Arkiv, Skicka deklarationer. Då listas alla kunder som det finns en förberedande fil för. Där skapar du sedan de filer som skickas till Skatteverket. 

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi