Kompetenta företagare målet för AndCounting 

AndCounting Ekonomibyrå hjälper företagare att själva dra slutsatser kring sin ekonomi, hantera utmaningar och se möjligheter. 
– Därigenom kan kunderna bli mer framgångsrika i sitt företagande, säger Katarina Ander, ägare till den växande stockholmsbyrån. 

Publicerat 2015-11-23 Kl 10:23

AndCounting startade för fyra år sedan. Katarina Ander såg redan då att det krävdes tekniska lösningar för att kunna möta kundernas behov av snabbhet. En byrå måste helt enkelt vara tillgänglig, annars eroderas värdet av den ekonomiska rådgivningen. 
– Vi är bara i början av den tekniska utvecklingen på det här området, det kommer att hända väldigt mycket framöver. Så man måste vara öppen för nya lösningar, det förväntar sig kunderna.

AndCountingGör mer

Hon skiljer mellan redovisningsbyrå och ekonomibyrå. En ekonomibyrå gör mer än bara redovisning. 
– Rådgivning är att få kunden att förstå vad balans- och resultaträkning är och hur siffrorna och sambanden kan komma till nytta i beslutsfattandet. Ibland har kunden själv en fråga, men ibland vet de inte vad de har nytta av. Då kan vi komma med råd genom att titta på en balans- och resultatrapport. 

Våga prata med kunder

När hon rekryterar söker hon en viss typ av yrkesmänniska. En som kan ekonomi, ja självklart, men det är lika viktigt att våga prata med kunder och att våga ge råd. Och man måste också våga lyssna noga på kunderna och höra vad de vill med sitt företagande. 
– Det är inte alltid det vi tycker, som är det rätta. Kunden kanske vill ha det på ett annat sätt.

För att ge ekonomisk information på olika nivåer tar hon hjälp av Visma Ekonomiöversikt som fungerar oavsett vilket bokföringsprogram kunden har.
– Det fungerar både för den typen av kunder som vill ha mycket info, för man kan komma hela vägen ner till att veta exakt vilket verifikat för att jag vill göra en kontoanalys, och för de som bara vill titta på hur mycket omsättningen var den här månaden och hur resultatet blev. 

Annica Jönsson

Du kanske också är intresserad av ...

Därför är Malins redovisningsbyrå "helt outstanding"
Extern kompetens förstärker Stabilisators styrelse
Ida, medarbetare: Bara kul med rådgivning
De här papperen behöver du inte skriva ut längre
24 fördelar du bara hittar i molnet
5 viktiga saker att tänka på när kunden bokför själv

 

Följ, visa och förklara företagets ekonomi

check Snabb överblick på alla enheter
check Ladda upp data från vilket ekonomiprogram du vill
check Lättförståelig rapportering 

Prova Visma Ekonomiöversikt