Liv och hälsa först - sen akut hjälp till småföretagen

Hade någon sagt till mig för några veckor sedan att företagen skulle kämpa för sin överlevnad, att UD avråder från alla resor och att alla våra medarbetare skulle arbeta hemifrån så hade jag trott att de drev med mig - så osannolikt hade det scenariot varit.

Vi är i en situation som vi inte vet om den kommer att fortsätta nästa vecka eller nästa månad. Samtidigt som vi har en Coronakris och måste sätta liv och hälsa först, har vi också en ekonomisk kris som kan förvärras och på sikt bli farligare för vårt samhälle än viruset. 

Vismas viktigaste uppgift nu är att bedriva vår verksamhet så bra vi kan för då hjälper vi dig bäst. Vi försöker vara tillgängliga, stötta och dela med oss av den erfarenhet vi har.  

Stötta småföretagare

Vi har alla ett ansvar. Jag vet att alla våra medarbetare gör vad de kan för att stötta dig och alla andra småföretagare som har det tufft just nu. Vi uppmanar också allmänheten att göra det. 

Privat gör jag vad jag kan. Jag köper hämtmat så ofta jag kan, köper blommor ibland och besöker den lokala kemtvätten. Jag var med min familj på stan och såg restaurangägaren som vi ofta handlar hos. Han brukar ha kock och kassapersonal. Nu stod han där själv. Fixade vår mat och tog betalt. Det gjorde ont att se. 

Jag är själv priviligierad som vd på ett stort bolag. Jag följer utvecklingen timme för timme. När man driver bolag är osäkerheten det värsta som finns. Företagen behöver något att sikta mot, ett mål att nå då saker och ting kan återgå till det normala. 

Göra skillnad

På onsdagkvällen släppte regeringen ännu ett krispaket som faktiskt, kanske, kan göra skillnad för det stora flertalet småföretagare. Det gläder mig, liksom alla ideella initiativ som tas överallt för att hjälpa vårdpersonal och skydda våra äldre och människor som tillhör riskgrupper. 

Jag vet att inget jag säger kan ändra något i sak. Men jag säger det ändå: Jag och alla medarbetare på Visma Spcs tänker på dig. Håll ut, kämpa och hoppas. Fortsätt hitta lösningar och låt oss hjälpa till med det vi kan.

Charlotte von Sydow
VD, Visma Spcs
 

Prata med andra företagare och ställ frågor i Visma Spcs Forum

Samlingssida om karensavdrag, skatteanstånd med mera
Hur funkar det i löneprogrammet?
För redovisnings- och revisionsbyråer

Läs mer

Krispaket: Småföretagare, detta gäller efter Corona

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi