Daniel och Davids Hundhjälp - "Vi får göra det vi älskar"

Daniel och Davids hundhjälp började med en kärlek till hundar och hundar som skötte sig så bra att de imponerade på sin omgivning. Så gjorde de sin passion till ett företag.

Daniels och Davids kärlek till hundar blev ett företag.

– Jag hade hundar som imponerade på omgivningen bara genom att de existerade och skötte sig, berättar David. Folk började fråga hur man får en hund att bete sig så och så fick jag oftast bättre resultat med deras hundar än vad de själva fick. Sedan började det ringa och maila folk som jag inte kände och till slut var jag tvungen att börja ta betalt. Vi fick starta ett företag helt enkelt.

 Tips! Så formulerar du din affärsidé

Vad är det bästa med att driva eget företag?

– Jag tror varken jag eller David ser det som att vi driver ett företag. Vi har möjlighet att jobba med det vi brinner för, berättar Daniel.
– Att ha möjligheten att styra sitt liv som man vill och att få hjälpa både hundar och människor är det bästa med att driva eget, fyller David i.

Och vad är det svåraste?

– Jag är ju inte företagare för att driva företag, utan för att jag brinner för det jag gör. Något av det svåraste är att göra  "tråkiga företagssaker". Jag vill istället leverera praktiska resultat. 

– Det svåraste med att driva företag är att vara företagssam. Vi eftersträvar ju balans och harmoni.  Många gånger kan resultatet med hunden och kunden nästan bli för bra, och att kunden inte har något behov av att komma tillbaka igen. 

Varför har ni lyckats så bra?

Jag tror vi har lyckats för att vi är väldigt bra på det vi gör och vi är också väldigt bra på att guida och leda människor. Vi hittar vad de behöver göra och hur de behöver hantera en situation, för att hitta sitt sätt att göra det på.

– Mycket traditionell hundträning går mycket ut på att det är väldigt strikta ramar medan världen och livet för mig och David inte ser ut på det viset. Därför måste jag också vara anpassningsbar för vilken typ av hund jag har framför mig och vilken människa jag möter.

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi