Adnym Atelier - jeansmärke med hållbarhetstänk

Adnym Atelier grundades 2016 av Johni Tadi, Stefan Söderberg och Frippe Persson. Varumärket erbjuder jeans med ett tidlös design, tillverkade i unisexmodeller. Och de tar tydligt avstånd från konsumtionshetsen – när det är rea stänger de ner webbshopen istället.

Johni och hans kollegor skapade ett eget jeansmärke.

Adnym Atelier grundades 2016 av Johni Tadi, Stefan Söderberg och Frippe Persson. Trion har många års erfarenhet inom modebranschen, bland annat inom Acne, Hope, Levi’s och Wrangler.

 Starta eget? Kurs på distans – gratis & online!

Vad är du mest stolt över?

– Jag är nog mest stolt över att kunna jobba med personer jag tycker om och respekterar och som utvecklar mig. Det är jag stolt över och det tror inte jag att så många har möjligheten att göra alltid. Det är en del av att starta eget att man fick den möjligheten att styra sin vardagar, vilka man träffar och vilka man jobbar med.

Anställd eller egenföretagare?

– Det är tryggt att vara anställd, du har oftast arbetskollegor och du har olika avdelningar som sköter olika saker. Blir det ett problem så är det alltid någon som har det som sitt ansvarsområde.
Johni fortsätter:

–Att vara egen däremot, du måste kunna förutse ett problem och du ska också vara problemlösaren, att ta utmaningen på rätt sätt, komma framåt för att kunna driva ett framgångsrikt företag. För en dag ska man också ha anställda och då ska man kunna ha den kulturen tror jag, i ett företag. Problemlösarkulturen.

 Lästips: Something Borrowed – vill göra hyrkläder till vardag

Vad är det bästa med att driva eget?

– Det finns inget mer tillfredställande än att se att man har skapat något från en punkt och se den gå hela vägen i mål och där man på vägen har berikat andra och sett dem utvecklas i sina roller.

Adnyms tankar om hållbarhet

Adnym har ett starkt hållbarhetstänk i sitt sätt att jobba, där höga krav ställs på materialval, design och mönster. Det är viktigt att produkterna håller över tid och säsong. Johni förklarar:

– I branschen idag lär man kunden att handla väldigt mycket på rea.
Det är konstant rea någonstans. Vi tycker inte att den här konsumtionshetsen är hållbar. De flesta av oss har redan mycket kläder hemma, som man kanske snarare borde ta bättre hand om.

Johni fortsätter:

– På Adnym jobbar vi istället tvärtom. När det är rea, stänger vi ner vår sajt. Då säljer inte vi våra varor på rea. Vi vill att man snarare ska köper varorna för att man har användning för den. För oss är det viktigt att produkterna håller över tid och säsong. Vi ställer därför högre krav på våra materialval, vår design och våra mönster. Vår förhoppning är att man ska kunna plocka fram produkten när som helst på dygnet och året och känna att den är aktuell och relevant för dig. Det är hållbart mode för oss.

Vad vill du ha mer av i ditt liv?

Tid. Jag vill ha mer tid. Det går för fort. När man har roligt så springer tiden iväg. Att driva eget är väldigt väldigt kul och därför känns det som att tiden går alldeles för fort. Jag skulle vilja kunna stanna upp och njuta lite mer av varje … som jag inte ser själv utan får återberättat. Där misslyckas jag varje dag med just den biten.

 Vill du veta mer om Adnym Atelier?  Besök deras hemsida

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi