General Data Protection Regulation. På ren svenska: Dataskyddsförordningen

Den 25:e maj 2018 började den nya Dataskyddsförordningen GDPR gälla i hela Europa. Men vad är det? Hur påverkar det dig? Vad kan du göra? Detta och mycket mer hittar du här. Vi håller sidan så färsk det bara går, så titta in då och då för att inte missa tipsen på hur du kan anpassa dig till EU-förordningen.

Vill du veta mer om GDPR efter 25 maj – gratis?

Prenumerera på vårt mejlutskick och få mer matnyttig fakta om GDPR efter den 25 maj.  Anmäl dig här! 

Vanliga frågor om GDPR

Vi svarar om GDPR

Många småföretagare frågar oss hur vi jobbar för att uppfylla kraven i den nya dataskyddsförordningen GDPR. Visma Spcs svarar!

Svar om GDPR

GDPR – vad är det?

Vad är GDPR?

Bokstavskombinationen från Bryssel, vad innebär egentligen? Vi tar våra första staplande steg för mot att reda ut begreppet.

Vad är GDPR?

Påverkar GDPR dig?

Berör GDPR dig?

Det är lätt att underskatta Dataskyddsförordningens genomslagskraft. Här är tips på vad du kan göra för att påbörja anpassningen. 

Påverkar GDPR ditt företag?

Vad behöver du göra?

Vad behöver göras?

Vad behövs för att leva upp till lagens krav? I den här artikeln tar vi upp några av de grundläggande sakerna du behöver göra för att anpassa till GDPR.

Vad behöver du göra?

 

GDPR och anställdas personuppgifter

Anställda och GDPR

Hur ska personuppgifter hanteras? Här är 5 vanliga missuppfattningar kring förhållandet mellan GDPR, företaget och de anställda.

5 missuppfattningar

GDPR och föreningar

Förening och GDPR

GDPR gäller även för föreningar. Vi går översiktligt igenom lagen och ge några tips på hur en förening kan anpassa sig.

Klarar föreningen GDPR?

GDPR och personuppgiftsavtal

Det viktiga avtalet

Behandlar du personuppgifter och har underleverantörer? Då kan du behöva ett personuppgiftsbiträdesavtal.  Vi reder ut begreppet.

Personuppgiftsbiträdesavtal

Visma & GDPR

Visma & GDPR

Hur har vi förberett oss för GDPR? Vi berättar hur Visma arbetar med lagförändringen.

Så jobbar Visma med GDPR

Därför ska du ha koll på GDPR

Därför ska du ha koll

Den företagare som inte följer GDPR kan straffas. Ändå är det få som satt sig in i de nya reglerna. Här få du svar på varför du ska ha koll. 

Ha koll på GDPR

GDPR-checklista

Din sista checklista

Har du gjort anpassningar i din verksamhet så att du följer den nya lagen? Här är 6 punkter att bocka av och som hjälper dig följa GDPR.

GDPR-checklista

Lönehantering i GDPR-tider

Lönehantering

Lönehantering i GDPR-tider. Vad är det som gäller? Läs mer om definitioner, informationshantering och om att spara uppgifter.

På lönekontoret

FAR:s GDPR-paket

Redovisningsbyrå

Som Vismakund köper du FAR:s GDPR-paket för 1500:- exkl.moms (Ord pris 3500:-). Ange kampanjkoden: visma18

FAR:s paket

Mer om GDPR!

GDPR i ditt program

GDPR i ditt program

Vad bör du tänka på för att följa GDPR när du arbetar i ditt program från Visma Spcs? Du hittar informationen i programmets skrivna hjälp där du söker på gdpr . Du kan också gå via länken nedan där du väljer program och klickar på Skriven hjälp.

Hjälp och support – välj ditt program

Redo för GDPR? Gör testet.

Är du redo för GDPR?

Verksamt.se och Datainspektionen har för mindre företag tagit fram en guide som tar upp de viktigaste grunderna. Testa dig genom att svara på nio frågor!  

GDPR-guiden