Anna lär ut läran om lärande

Publicerad: 2013-09-26 08:09

Hjärna Utbildning brinner för att utbilda lärare och elever i studieteknik, motivation och inlärning. Nu tar Anna Tebelius Bodin steget till eget på heltid.

– Jag har drivit Hjärna Utbildning i åtta år nu med större och större framgång parallellt med mitt arbete som pedagog i skolan. I dag är jag föräldraledig på deltid, men när föräldraledigheten är slut i januari ska jag äntligen göra detta på heltid, berättar en entusiastisk Anna Tebelius Bodin från ett tåg på väg till en föreläsning.

Vad är det du brinner för?

– Min specialitet är att visa och förklara hur man pluggar för att få ut så mycket som möjligt på kort tid. Till detta tar jag hjälp av kognitionsforskning för att koppla kända vardagsproblem till hjärnans funktioner och fokuserar på effektivitet under realistiska förhållanden. För min del har det känts som att jag har så mycket mer att ge än vad en skola kan ta emot, men att jag behövde mer erfarenhet av det praktiska i inlärningsprocessen.

– Nu när jag även har det praktiska i bagagen lockar livet och friheten som företagare – att få göra vad jag vill när jag vill. Det är extra motiverande att jobba för sig själv och att det jag levererar visar sig direkt i mitt företags resultat.

Vad är ditt bästa tips till andra som drömmer om eget?

– Att inte riskera allt utan försöka kombinera arbete med företagande i den mån det går. Själv har jag haft förmånen att kunna jobba med egen verksamhet parallellt med en anställning. Har man dessutom möjlighet att trappa ner till deltidsarbete är det ännu bättre, för man orkar inte med två heltidsjobb i längden. Det låter kanske lite fegt att satsa med hängslen och livrem, men ger en trygghet som både gör dig säkrare och mer självständig som företagare.

Anna Tebelius Bodin är en uppskattad föreläsare  i studieteknik, motivation och inlärning som baserar  sina föreläsningar på forskning om hjärnan,  inlärningspsykologi och dyslexi.Anna Tebelius Bodin är en uppskattad föreläsare 
i studieteknik, motivation och inlärning som baserar 
sina föreläsningar på forskning om hjärnan, 
inlärningspsykologi och dyslexi. Foto: privat                                   

Fakta
Namn: Anna Tebelius Bodin
Företag: Hjärna Utbildning
Bransch: Utbildning
Hemsida: www.hjarnautbildning.se

Annas bästa studietekniktips

Studieteknik förutsätter fokus. Det har aldrig varit svårare att hålla fokus på en och samma sak under en längre tid. Om du kan undvika att låta dig avbrytas av Facebook, Youtube, eller Aftonbladet, så har du chans att göra det du vill få gjort på en kort avgränsad tid.

Annas 12 korta tips som förbättrar studierna »

Text: Petter Hammarbäck