Hjälper singelresenärer att semestra

Publicerad: 2013-06-27 10:21

Vill du resa i sommar, men saknar medresenär? Michael Pannagels företag Singelresor Norden anordnar resor för singelresenärer som vill upptäcka nya platser tillsammans med andra singelresenärer.

Allt började med att Michael Pannagel en dag bestämde sig för att göra något nytt och bokade en gruppresa till Kina. Där blev han den enda singeln bland massor av parresenärer.

"Tänk om man skulle anordna resor för alla singelresenärer som vill upptäcka nya platser och människor", funderade Michael. Och så startades 2004 Singelresor Norden.

– Vi erbjuder i dag 55-60 resor i hela världen, allt från varma resor till skid- och kulturresor. Singelresenärerna är ofta singlar, men kan också vara personer som annars lever i par, men av olika skäl inte har möjlighet att finna medresenärer.

– På våra upplevelseresor får dessa singelresenärer chansen att både upptäcka nya delar av världen och träffa nya människor, på ett sätt som kan vara svårt på till exempel charterresor.

Vilka resor erbjuder ni den här sommaren?

– Just nu är vi inne i en högsäsong med många resor. I sommar kommer vi att erbjuda guidade vandringsresor i Österrike och Schweiz. Vi kommer även att besöka platser som Barcelona, Vietnam och Kambodja.

Michael Pannagel erbjuder upplevelseresor till alla  världens hörn. Här är han i Perus Colca Canyon,  där Michael var färdledare för en av företagets  resegrupper.

 

Michael Pannagel erbjuder upplevelseresor till alla 
världens hörn. Här är han i Perus Colca Canyon, 
där Michael var färdledare för en av företagets 
resegrupper. 
Foto: Privat                                                                                    

Fakta
Namn: Michael Pannagel
Företag: Singelresor Norden
Bransch: Upplevelseresor
Hemsidawww.singelresor.org

Text: Alexander Rehnborg