Unika barnprodukter i fokus

Publicerad: 2012-10-25 08:19 | Uppdaterad: 2014-10-23 13:53

Tillbaka till rötterna! Marina Malmberg lever detta motto genom sin affärsidé i en liten butik bland Göteborgs anrika kronhusbodar. Där säljer hon handmålade och svensktillverkade barnmöbler, något som i dag är nästan helt unikt för sin tid.

Hur kom en skolad ekonom att börja handmåla barnmöbler? Marina Malmberg ville en gång i tiden bli företagare, men visste inte riktigt vad verksamheten skulle bestå av. Det var när hon fick sitt första barn och letade efter fina barnkrukor, som hon kom på att hon själv lika gärna kunde skapa dem. Så föddes Jama Produkter.

Handmålade, svensktillverkade barnmöbler. Varför?

– Svensktillverkade möbler av trä från Småland ger en helt unik kvalitet, som nästan inte går att jämföra med någonting annat ute på marknaden. Jag försöker sticka ut genom att erbjuda unika produkter. Jag kan till exempel själv rita ut produktmodeller, handmåla dem och namnge dem på plats åt mina kunder. Kunderna vet dessutom att jag värnar miljön och att absolut inga barn är inblandade i produktionen, som kan ske med importerade barnprodukter.

Du säljer produkter, som både till form och motiv kan sägas vara traditionella. Är detta en trend som kommit till leksaksbranschen?

– Ja, vi märker att allt fler uppskattar svensktillverkad kvalitet och är beredda att betala mer för att sticka ut från mängden av massproducerade och importerade plastprodukter. "Tillbaka till rötterna" är lite av vårt signum och vår butik ligger ju dessutom i ett av Göteborgs äldsta områden. Samtidigt tvingas vi hela tiden tänka nytt och tillgodose våra kunders behov. Vi tar till exempel just nu fram en produktkollektion för unisexfamiljer.

De flesta som startar företag börjar med en affärsidé  eller utvecklar någonting de är duktiga på. Marina  Malmberg är ekonom i grunden och har alltid dragits  till själva företagandet. Först i efterhand kom hon på  att handmålning var någonting hon kunde tjäna pengar  på. Marina tycker fortfarande att företagandet i sig är  den roligaste biten att jobba med.

De flesta som startar företag börjar med en affärsidé
eller utvecklar någonting de är duktiga på. Marina
Malmberg är ekonom i grunden och har alltid dragits
till själva företagandet. Först i efterhand kom hon på
att handmålning var någonting hon kunde tjäna pengar
på. Marina tycker fortfarande att företagandet i sig är
den roligaste biten att jobba med. 
Foto: Privat                         

Fakta
Namn: Marina Malmberg
Företag: Jama Produkter
Bransch:Handmålning/möblemang/inredning
Hemsida: www.jamaprodukter.se