Hon skapar nätverk för veterinärer

Publicerad: 2012-10-18 08:49 | Uppdaterad: 2014-10-23 13:56

Veterinär Anne Lundqvist, som driver Norrtälje Djurklinik, oroar sig för att allt fler enskilda veterinärkliniker köps upp av större aktörer. Hon startar nu ett nätverk för de kliniker som inte är uppköpta.

– Det finns stora farhågor när så stora aktörer tar över marknaden på så kort tid. Det jag är mest rädd för är att läkekonsten ska påverkas negativt i och med att lönsamheten blir allt viktigare. Det finns även en stor rädsla för att de stora aktörerna ska dumpa priserna för att konkurrera ut oss mindre. Hade uppköpen skett under loppet av några år så hade det inte alls blivit samma oro men det har hänt på ett år. Det är bara "pang"!

Hur har intresset för nätverket varit bland veterinärklinikerna? 

– Det har varit stort. Vi startade för tre veckor sedan och har redan ett femtiotal veterinärer med oss. Det har spridit sig som ringar i vattnet kan man säga.

På vilket sätt kan ett nätverk stärka er mindre aktörer, tror du?

– På sikt kan det komma mycket gott ur ett sådant här samarbete. Vi kan till exempel få ner priserna genom att göra gemensamma inköp. Vi kan få råd med mer avancerad utrustning och gemensamt höja vår kompetens och kvalité. Sedan är det förstås en trygghet att inte behöva stå ensam när branschen förändras så snabbt - vi har ju ungefär samma frågor att ställa.

Norrtälje Djurklinik 
Foto: Norrtälje Djurklinik

Fakta
Namn: Anne Lundqvist 
Företag: Norrtälje Djurklinik 
Bransch: Veterinärbranschen 
Hemsida:www.norrtaljedjurklinik.se