Så registrerar du arbetstiden 
– direkt i appen och på datorn

Varför ska du registrera din arbetstid digitalt? Och i en mobil stämpelklocka dessutom – om du vill? Jo, en av fördelarna är att du ständigt har tillgång till både viktiga funktioner och information. Du och dina anställda får helt enkelt full kontroll på all tid.

Tobias Runesson är utvecklare på Visma Spcs. Han har under många år både använt och produktutvecklat Visma Lön och Visma Lön Anställd. Här ger han dig sina tips om varför det är en god anledning att registrera sin tid och använda en digital stämpelklocka.

Varför ska jag registrera min tid?
– Först och främst får du bra koll på hur du förlägger din arbetstid och det har alla en fördel av att känna till. Tjänsten Visma Lön Anställd kan användas till att registrera all tid, frånvaro och så vidare, men även för avvikelser som till exempel semester och övertid. Både anställda med schemalagd arbetstid och förtroendetid kan använda tjänsten.

– Alla får en bra överblick över hur arbetstiden ser ut vilket du har en fördel av i många lägen, exempelvis vid kontakt med Försäkringskassan.

Varför ska jag som företagare använda Visma Lön Anställd?
– En av de största fördelarna med att använda tjänsten är att du får bra överblick över hur personalen har jobbat och du kan se vilka som jobbar just nu. Genom att alla händelser dessutom importeras automatiskt till löneprogrammet så sparar löneadministratören tid och undviker eventuella onödiga misstag som kan komma vid manuell stansning.

– Ett extra plus är att löneadministratören slipper lägga tid på frågor om hur många semesterdagar en anställd har eller när de vabbade senast. Det här kan varje anställd själv se i tjänsten.

– När lönekörningen är klar kan du sedan skicka upp lönebesked så dina anställda kan se dem i Visma Lön Anställd. Man bör undvika att skicka lönebesked via e-post så att skicka dem till Min Lön, som är en del i Visma Lön Anställd, är ett säkert och smidigt alternativ.

– Genom några enkla inställningar för hur ert avtal ser ut så kommer tjänsten även att räkna om registreringar till ett resultat baserat på hur era regler är uppsatta. På så sätt sparar du mycket tid, genom att själv slippa räkna ut exempelvis övertid.

Vad vinner mina anställda på att använda Visma Lön Anställd?
– Som anställd får du, precis som arbetsgivaren, full kontroll på hur du jobbat eller hur du varit frånvarande. Du har även enkel tillgång till saldon för exempelvis semester, flex och komp. Dessutom ser du din schemalagda arbetstid i en kalender vilket gör att du vet exakt hur du är planerad att arbeta och du kan även själv lägga in både kortare och längre planerad ledighet. Via tjänsten kommer du också enkelt åt dina lönebesked, både för aktuell månad men även historiskt.

Vilka andra stora fördelar finns det med tjänsten?
– Det finns flera men en riktigt stor fördel är integrationen med Visma Lön som gör det väldigt smidigt att göra sina lönekörningar. Tider och avvikelser hämtas in direkt från Visma Lön Anställd och det går enkelt för löneadministratören att färdigställa lönekörningen. Om ni anlitar en redovisningsbyrå för löner så går det utmärkt att alla anställda registrerar tider i Visma Lön Anställd och att byrån sedan hämtar hem registreringarna till sitt Visma Lön.

– Genom att jobba med attest går det också att godkänna tidrapporter i Visma Lön Anställd innan de laddas ner till Visma Lön.

Snabbfakta om Visma Lön Anställd:

 Registrera arbetstid i mobilen eller på datorn
 Fungerar även för företag som använder förtroendetid
 Synkroniserad med Visma Lön 300 och 600
 Samarbete med din redovisningsbyrå som har Visma Lön 300/600
 25:-/medarbetare och kalendermånad

Therese Palm

Du kanske också är intresserad av ...

Tidsregistrering – så blir du lönsam och konkurrenskraftig
En dag med Visma Spcs appar (film)