Support för Visma eEkonomi

Här har vi samlat all information om support för Visma eEkonomi för att hjälpa dig på bästa sätt.
Ta hjälp av våra checklistor, ställ dina frågor i forumet, eller kontakta oss direkt!

Ring till supporten

Du når vår supportavdelning på
telefonnummer:

0470-70 62 00

Öppettider

Måndag - Fredag: kl. 9-16.30

Avvikande öppettider:

Till våra avvikande öppettider »

Chatta med supporten

Vill du istället chatta med supporten
finns vi tillgängliga!

Öppettider

Måndag - Torsdag kl. 9-19
Fredag: kl. 9-17

Chatta direkt

Få svar i vårt forum

Ställ frågor, diskutera med andra användare och hitta svar i vårt forum!

Med över 35 000 användare är den samlade kunskapen om företagande i vårt forum enorm. Hitta svar på din fråga direkt!

Checklistor & guider

Det är inte lätt att ha koll på allt.
Våra checklistor och guider hjälper dig på traven!

Att tänka på inför:

Momsredovisning »

Deklaration »

Årsavslut »

Skicka e-fakturor »

Filmer

Få hjälp och bli guidad av någon av våra experter direkt i programmet!

På YouTube har vi samlat tillvägagångssätt och guider för en mängd olika scenarion i eEkonomi. Få hjälp av programkunniga direkt!

Till supportfilmerna för
Visma eEkonomi »

Utbildning & webbinarier

Vill du vara säker på att du arbetar smart i Visma eEkonomi?

Boka in dig på en av våra utbildningar eller webbinarium för att fördjupa dina programkunskaper!

Checklistor & guider



Checklista inför årsavslut

Allt du behöver veta inför årsavslutet.

Checklista för momsredovisning

Dags för momsrapport? Detta behöver du göra.

Checklista för deklarationen

Dags för deklaration? Här hittar du checklistan.

Arbeta smart med kassa- och bankhändelser

Med kassa- och bankhändelser matchas betalningar automatiskt. Du kan spara enormt mycket tid.

Optimera din hantering av kvitton och leverantörsfakturor

I några enkla steg får du dina kvitton och leverantörsfakturor tolkade, bokförda och sparade digitalt.

Checklista för löneutbetalning

Dags för lönekörning? Här hittar du checklistan.

Vanliga frågor och svar i Visma eEkonomi

Vilket konto ska jag bokföra på?

Är du osäker på hur en viss händelse ska bokföras? Skriv in ett förklarande ord för det du ska bokföra direkt i gränssnittet, så rekommenderar Visma eEkonomi dig ett konto som passar. Använd kontosök för bokföringshjälp.

Du vet väl om att du kan ställa egna bokföringsfrågor eller hitta svar på andras frågor under kategorin Bokföringsfågor i vårt Supportforum?

Kan jag skicka och ta emot digitala fakturor i Visma eEkonomi?

Självklart! Du kan skicka e-faktura till både företag och privatperson. Du har även möjlighet att ta emot alla leverantörsfakturor som e-fakturor, oavsett hur de är skickade. Tjänsten för att kunna skicka e-faktura är redan aktiverad i Visma eEkonomi. Aktivera dig för att ta emot fakturor digitalt under Appar och tillval och Digitala fakturor

Skicka e-fakturor från Visma eEkonomi »
Ta emot e-fakturor i Visma eEkonomi »

Vilka möjligheter finns för att registrera bankhändelser?

Under Kassa- och bankhändelser hittar du allt du behöver för att registrera betalningar och hantera dina bankkonton. Här knyts bokföringen ihop genom att matcha bankhändelser med bokföringshändelser. Läs mer om Kassa- och bankhändelser.

Visma eEkonomi har stöd för import av kontoutdrag från alla banker.

Använder du någon av bankerna Danske Bank, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Swedbank eller Sparbanken kan du kopiera transaktionerna från din internetbank och klistra in det i ditt Visma eEkonomi.

Möjlighet att registrera bankhändelser manuellt finns med alla banker.

Med en aktiv bankkoppling får du in kontoutdraget automatiskt och leverantörsfakturorna skickas till banken för betalning. En bankkoppling kan du aktivera mot Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, SEB och Swedbank. Läs mer om det i hjälpavsnittet Arbeta med bankkoppling.

Hur tar jag bort en faktura/skapar en kreditfaktura?

Är fakturan helt eller delvis betald? Då måste du kreditera fakturan. När du står på fakturan väljer du Åtgärder - Kreditera. Läs mer i hjälpavsnittet Kreditfaktura.

Är fakturan obetald? Då kan du välja att ångra fakturan. Öppna fakturan och välj Åtgärd - Ångra faktura. En verifikation skapas och registreras åt dig som vänder den valda fakturan och kvittar dem mot varandra. Se vår film Ångra en faktura.

Vad ska jag tänka på vid ett årsavslut?

Att avsluta ett bokföringsår är inte svårt, men det är lite saker du behöver tänka på. Följ vår checklista för hur du förbereder dig och avslutar ett bokföringsår.

Hur skapar jag arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI) i Visma eEkonomi?

När alla lönekörningar i en period är klara ska du skicka in en arbetsgivardeklaration. Gör så här:

1. Välj Lön - Arbetsgivardeklaration
  2. Välj Skapa ny
  3. Välj Period och kontrollera att dina Kontaktuppgifter är korrekta
  4. Välj Bokför
  5. Välj den arbetsgivardeklaration du vill skapa en fil för och ladda upp hos Skatteverket
  6. Välj Åtgärder > Skapa fil
  7. Ladda upp filen till Skatteverket. Du kan gå till uppladdningssidan genom att välja Till Skatteverket
Använder du ännu inte Visma eEkonomi Lönebesked kan du läsa mer här: Visma eEkonomi Lönebesked »

Välkommen in i gemenskapen!

Med över 40 000 användare är den samlade kunskapen om företagande i vårt forum enorm.

Här kan du ställa dina frågor, diskutera med andra användare och hitta svar.

Till forumet

Ny i programmet? Då ska vi se till att du kommer igång!

Kom igång på egen hand

Ingår

Vi har samlat all vår kom igång-hjälp för dig som är ny i programmet och vill lära dig själv.

• Skriven hjälp
  • Filmer
  • Steg för steg
  • Vanliga frågor

Webbinarium

695 kr

Lärarledd utbildning online när det passar dig. Webbinariet är live och hålls av lärare som har goda kunskaper i programmet där du som deltagare har möjlighet att ställa frågor via chatten.

• Grundkurs i programmet
  • Inga förkunskaper krävs
  • Webbinariet pågår i 1,5 timme