Hur skapar jag arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI) i Visma eEkonomi?

När alla lönekörningar i en period är klara ska du skicka in en arbetsgivardeklaration. Gör så här:

1. Välj Lön - Arbetsgivardeklaration
  2. Välj Skapa ny
  3. Välj Period och kontrollera att dina Kontaktuppgifter är korrekta
  4. Välj Bokför
  5. Välj den arbetsgivardeklaration du vill skapa en fil för och ladda upp hos Skatteverket
  6. Välj Åtgärder - Skapa fil
  7. Ladda upp filen till Skatteverket. Du kan gå till uppladdningssidan genom att välja Till Skatteverket
Kan jag skicka och ta emot digitala fakturor i Visma eEkonomi?

Självklart! Tjänsten för att kunna skicka e-faktura är redan aktiverad i Visma eEkonomi. Aktivera dig för att ta emot fakturor digitalt under Appar och tillval och Digitala fakturor.  Läs mer om att skicka och ta emot fakturor i ditt program.

Vilka möjligheter finns för att registrera bankhändelser?

Under Kassa- och bankhändelser hittar du allt du behöver för att registrera betalningar och hantera dina bankkonton. Här knyts bokföringen ihop genom att matcha bankhändelser med bokföringshändelser. Läs mer om Kassa- och bankhändelser.

Visma eEkonomi har stöd för import av kontoutdrag från alla banker.

Använder du någon av bankerna Danske Bank, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Swedbank eller Sparbanken kan du kopiera transaktionerna från din internetbank och klistra in det i ditt Visma eEkonomi.

Möjlighet att registrera bankhändelser manuellt finns med alla banker.

Med en aktiv bankkoppling får du in kontoutdraget automatiskt och leverantörsfakturorna skickas till banken för betalning. En bankkoppling kan du aktivera mot Handelsbanken, Danske Bank, SEB och Swedbank. Läs mer om det i hjälpavsnittet Arbeta med bankkoppling.

Hur skapar jag företagets deklaration i Visma eEkonomi?
Visma eEkonomi Deklaration/Årsredovisning är ett tillval som finns i två varianter. Läs mer om det här.

Har du inte aktiverat tillvalet gör du det under Appar och tillval.
Hur tar jag bort en faktura/skapar en kreditfaktura?

Är fakturan helt eller delvis betald? Då måste du kreditera fakturan. När du står på fakturan väljer du Åtgärder - Kreditera. Läs mer i hjälpavsnittet Kreditfaktura.

Är fakturan obetald? Då kan du välja att ångra fakturan. Öppna fakturan och välj Åtgärd - Ångra faktura. En verifikation skapas och registreras åt dig som vänder den valda fakturan och kvittar dem mot varandra. Se vår film Ångra en faktura.

Vad ska jag tänka på vid ett årsavslut?

Att avsluta ett bokföringsår är inte svårt, men det är lite saker du behöver tänka på. Följ vår checklista för hur du förbereder dig och avslutar ett bokföringsår.

Vilket konto ska jag bokföra på?

Vilket konto man ska bokföra på är en fråga som du inte är ensam om att ställa. Vi har samlat alla bokföringsfrågor på ett och samma ställe: I vårt supportforum.

Skulle du inte hitta svaret på just din fråga går det väldigt bra att ställa den i forumet, där både andra användare och Visma medarbetare kommer ge dig hjälp inom kort.

Ny i programmet? Då ska vi se till att du kommer igång!

Kom igång på egen hand

Ingår

Vi har samlat all vår kom igång-hjälp för dig som är ny i programmet och vill lära dig själv.

• Skriven hjälp
  • Filmer
  • Steg för steg
  • Vanliga frågor

Webbinarium

695 kr

Lärarledd utbildning online när det passar dig. Webbinariet är live och hålls av lärare som har goda kunskaper i programmet där du som deltagare har möjlighet att ställa frågor via chatten.

• Grundkurs i programmet
  • Inga förkunskaper krävs
  • Webbinariet pågår i 1,5 timme

Aktuellt just nu

eEkonomi

Prenumerera på driftinformation om Visma eEkonomi och få ett mejl vid eventuella problem. Vi uppdaterar driftinformationen måndag - fredag, mellan kl 08-17. Driftinformation Visma eEkonomi »

eEkonomi

Vi har nya spännande utbildningar hösten 2020. Bli expert på fakturering eller varför inte en gång för alla bli mer digital i din hantering av kvitton och leverantörsfakturor? Utbildningar i Visma eEkonomi »

eEkonomi

Vi har samlat information gällande corona för dig som företagare. Läs om allt från regeringens nya lagar till hur du bokför statens krispaket. Till forumet »

Supportfilmer

Kom igång med appen Visma Scanner

Visma Scanner är en app som du kan använda för att fota t.ex kvitton och leverantörsfakturor. Längd 1:31.

Skapa AGI:n i Visma eEkonomi

Så skapar du arbetsgivardeklarationen och laddar upp filen på Skatteverkets hemsida. Längd 3:06.

Korrigera en verifikation i Visma eEkonomi

Här får du se hur du korrigerar en verifikation. Längd 3:44.

Rätta felaktig leverantörsfaktura i Visma eEkonomi

Så här gör du för att rätta på en felaktig leverantörsfaktura. Längd 1:45.