Betalat med egna pengar, hur gör jag?

Om du har betalat en leverantörsfaktura eller gjort ett inköp med dina egna pengar bokför du det med en manuell verifikation.
Gå till Bokföring - Verifikationer och klicka på Ny verifikation.
Inköpet bokförs mot ett bokföringskonto för egen insättning - Aktiebolag 2893 och Enskild firma 2018.

Exempel: En enskild näringsidkare har gjort ett inköp av programvara och betalat med egna pengar. Programmet kostade 3000kr varav 600kr moms.
Konto   Debet   Kredit
2018                 3000
5420                2400
2641                  600

Funderingar på vilka bokföringskonton som ska använads diskuteras i vårt supportforum. Där kan du söka svar, diskuteras med andra användare och ställa egna frågor. Till forumet »

Hur tar jag bort en faktura/skapar en kreditfaktura?

Om fakturan är helt eller delvis betald, måste du kreditera fakturan. När du står på fakturan väljer du Åtgärder - Kreditera. Läs mer i avsnittet Kreditfaktura.

Om fakturan är obetald kan du välja att ångra fakturan. Öppna fakturan och välj Åtgärd - Ångra faktura. En verifikation skapas och registreras åt dig som vänder den valda fakturan och kvittar dem mot varandra. Läs mer i avsnittet Ångra en faktura

Kan jag ändra en verifikation om jag bokfört fel?

Ja, om du har har bokfört på fel konto eller med fel momskod så går det att ändra. Se avsnitten Skapa en korrigeringsverifikation och Rätta felaktig momskod kopplad till bokföringskonto.

Hur lägger jag in ingående balans?

Du går in under Inställningar - Räkenskapsår. Markera ditt första år i programmet och klicka på Ingående balans.
Utgå från den utgående balansen från året innan som du hittar på balansrapporten. Debetsaldon skrivs som positiva och kreditsaldon med ett minustecken framför.
När du är klar måste Kontosaldo vara 0 och då klickar du på Spara.

Vilket konto ska jag bokföra på?

Vilket konto ska jag bokföra på? Är en fråga som du inte är ensam om att ställa dig. Vi har samlat alla era bokföringsfrågor på ett och samma ställe: I vårt supportforum

Skulle du inte hitta svaret på just din fråga, går det väldigt bra att ställa den i forumet, där både andra användare och Visma medarbetare kommer ge dig hjälp inom kort.

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Välj din variant av Visma eEkonomi:
eEkonomi , Bokföring , Fakturering , Tid ,
Deklaration eller Deklaration/Årsredovisning

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Välj din variant av Visma eEkonomi:
eEkonomi , Bokföring , Fakturering , Tid ,
Deklaration eller Deklaration/Årsredovisning

Supportforum

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Välj din variant av Visma eEkonomi:
eEkonomi , Bokföring , Fakturering , Tid ,
Deklaration eller Deklaration/Årsredovisning