Ta emot e-fakturor i Visma eEkonomi

E-faktura är det snabbaste, säkraste och mest miljövänliga sättet att ta emot fakturor på.

Ta emot e-faktura

Därför ska du ta emot e-faktura

E-fakturan går direkt in i Visma eEkonomi, vilket innebär att du inte behöver lägga tid på att knappa in fakturauppgifter. Du slipper även mappar fyllda med gamla fakturor eftersom den digitala filen räknas som originalfilen och lagras automatiskt i Visma eEkonomi. Fakturan kopplas även till affärshändelsen, vilket gör det lättare för dig om du behöver gå tillbaka och kolla på fakturan i efterhand. 

Läs: Smidig elektronisk fakturering »

Så fungerar det

Du kan ta emot alla leverantörsfakturor som e-fakturor i Visma eEkonomi, oavsett om de ursprungligen skickats som brev, via mejl eller som en e-faktura från din leverantör. När du tar emot en e-faktura läses informationen på fakturan automatiskt in i programmet. Allt du behöver göra är att kontrollera innehållet och lägga till bokföringskonton för att fakturan ska bli bokförd.

Läs: Ta emot pappersfakturor och mejlade fakturor digitalt »
Film: Ta emot leverantörsfakturor i Visma eEkonomi »
Aktivera tjänsten

När du aktiverar att ta emot e-fakturor läggs ditt företag till bland Vismas register av e-fakturamottagare. Det innebär att dina leverantörer kan se att ditt företag är redo för att ta emot e-fakturor.

Du aktiverar tjänsten genom att gå till Appar och tillval - Digitala fakturor och fliken Ta emot e-fakturor. Klicka på knappen Aktivera och fyll i uppgifterna. 


Läs: Ta emot e-faktura »


Vanliga frågor


Digitalisera mera

Webbinarum: Bli mer digital och spara tid 

Missa inte vår digitaliseringsutbildning i Visma eEkonomi. Vad gäller egentligen vid arkivering av räkenskapsinformation?

Läs mer

Rillion - smart hantering av leverantörsfakturor

Rillion passar dig som har minst 500 leverantörsfakturor per år eller om du har flera medarbetare som ska godkänna och attestera.

Läs mer

Bra att veta 

Smidig elektronisk fakturahantering

Det kan vara tidskrävande att ta emot fakturor manuellt, du kan få en smidig och snabbare hantering direkt i Administration - upptäck möjligheterna med elektronisk fakturering. Se hur mycket du sparar tid och pengar!

Läs mer

Företag vinner på e-faktura

E-fakturering, eller elektronisk fakturering, är ett sätt att förenkla din vardag och snabbt få in dina pengar. Din fakturering är något av det absolut viktigaste du som företagare behöver ha koll på. Du har ju en likviditet att tänka på. Men det är inte bara billigt och går snabbt att e-fakturera, det ger dessutom så mycket mer på mottagarsidan. Vi förklarar varför du ska e-fakturera. 

Läs mer

Spara tid och slipp onödiga utskrifter

Det är ju rimligt att skriva ut en papperskopia och sätta i pärmen, tycker fortfarande många. Är det ens lagligt att låta bli? Ja, absolut!

Läs mer