Skicka e-fakturor från Visma eEkonomi

E-faktura är det snabbaste, säkraste och mest miljövänliga sättet att skicka fakturor på.

Skicka e-faktura

Kvinna vid dator

Därför ska du skicka e-faktura

Att skicka e-faktura är det enklaste sättet att hantera kundfakturor, både för dig och din kund. Du sparar tid genom att slippa skriva ut, frankera och posta fakturorna. Du får bättre kontroll och dina kunder får fakturan snabbare, vilket innebär att du får snabbare betalt. 

Läs: Smidig elektronisk fakturahantering »

Webbinarium: Kom igång med att skicka e-faktura
Så fungerar det

Oavsett om det är ett företag eller en privatperson du ska fakturera kan du välja att skicka alla dina fakturor elektroniskt. Om du har angett organisationsnummer (eller personnummer vid privatperson), kontrollerar Visma eEkonomi automatiskt om kunden kan ta emot e-fakturor när du skapar en faktura. I de fall då kunden kan ta emot e-fakturor får du ett meddelande om det och kan bekräfta mottagaren.

Läs: Skicka e-fakturor »
Film: Skapa och skicka faktura till privatperson och företag »
Aktivera tjänst
Välj hur fakturan ska skickas

Fakturan kan skickas på olika sätt beroende på om mottagaren är ett företag eller en privatperson.

E-faktura - fakturan skickas från ditt ekonomiprogram till kundens ekonomiprogram. Gäller för företag.
Kivra
- fakturan skickas direkt till Kivra, kundens digitala brevlåda. Gäller för privatperson.
Brev
- Visma skriver ut fakturan som sedan levereras med vanlig post till din kund. Du behöver inte längre skriva ut, frankera och posta dina fakturor.
E-post - fakturan skickas till kund som en bifogad pdf i ett mejl.

Vanliga frågor  

Vanliga frågor om e-fakturor

Funktionen att skicka e-fakturor finns redan inbyggd i Visma eEkonomi. Du kan skicka alla fakturor som e-fakturor, oavsett om du skickar dem en åt gången, skickar till flera mottagare samtidigt eller om du skapar återkommande fakturor.

Bra att veta

Smidig elektronisk fakturahantering

Det kan vara tidskrävande att skicka fakturor manuellt, du kan få en smidig och snabbare fakturering direkt i Visma eEkonomi - upptäck möjligheterna med elektronisk fakturering. Se hur mycket du sparar tid och pengar! 

Läs mer

3 tips för bättre e-fakturering

Tekniken utvecklas konstant och när du nyttjar den får du en smidigare arbetsprocess. Vi tittar på varför en faktureringstjänst, som skickar alla dina fakturor, sparar dig både tid och pengar. Att du bidrar till en bättre miljö är en ren bonus.

Läs mer

Spara tid och slipp onödiga utskrifter

Det är ju rimligt att skriva ut en papperskopia och sätta i pärmen, tycker fortfarande många. Är det ens lagligt att låta bli? Ja, absolut!

Läs mer