Var laddar jag ner senaste versionen av Administration?

När du startar ditt program får du ett meddelande att det finns en ny version att installera. Klickar du på Uppdatera stängs programmet ner och installationen startar. Du kan också välja Hjälp - Uppdatera programversion inne i ditt program för att installera senaste version.

Här på vår hemsida kan du också ladda ner senaste versionen av dina program, klicka på Mina tjänster uppe till höger här för att logga in.

För att kunna ladda ner senaste version av Administration måste du har ett serviceavtal. Om du vill förnya ditt serviceavtal och på så sätt få support och senaste versionen, är du välkommen att ringa oss på 0470 - 70 61 00 eller mejla: forsaljning.spcs@visma.com

Om du har serviceavtal och du inte ser ditt program i listan för nedladdning, kan det vara så att du är inloggad på ett annat företag - välj då att byta företag.

För att se vilken version du arbetar i just nu kan du titta längst ner till höger i ditt program. Bredvid ditt företagsnamn står det även ditt kundnummer och versionsnummer.

Så här gör du nyinstallation och uppdaterar till ny version »
Vanliga frågor om installation/uppdatering »

Jag ska byta dator, hur gör jag?

I avsnittet Byta dator beskriver vi vad du behöver göra när du byter dator, eller om du ska flytta företaget mellan datorer med programmet Visma Administration. Vill du hellre se en film som visar hur du byter dator har vi gjort filmen just för dig: Byte av dator med program från Visma Spcs.

Se Microsoft upphör med support för operativsystemet Windows 7 »

Vanliga frågor om att skicka e-fakturor!

Vi har här samlat vanliga frågor som dyker upp i när du ska skicka elektroniska fakturor.

Vanliga frågor om att skicka elektroniska fakturor »

I Administration finns funktionen Visma  AutoInvoice där du både kan skicka och ta emot e-fakturor, och det kostar inget att ansluta sig till AutoInvoice - du betalar bara för de tjänster du använder.

I filmen Skicka e-faktura kan du se hur du ställer in och skickar dina kundfakturor via AutoInvoice. I filmen Ta emot e-faktura visar vi hur du ställer in och tar emot leverantörsfakturor med hjälp av AutoInvoice. Kika även på filmen Aktivera tjänster.

Läs gärna mer om AutoInvoice i hjälpen.

Spara tid och pengar
Du kan räkna ut hur mycket du sparar i pengar och tid på att fakturera digitalt. Längre ner på sidan Visma AutoInvoice kan du lägga in hur många fakturor ni får och hur många ni skickar.

Hur tar jag bort en kundfaktura/skapar en kreditfaktura?

Om fakturan är helt eller delvis fel och fakturan är journalförd, måste du kreditera fakturan. För att kreditera en faktura så ställer du dig på fakturan och därefter klickar du på pilen under knappen Ny och väljer Kreditfaktura. Här kan du välja att kreditera hela eller en del av fakturan.

Se den film som gäller för dina förutsättningar:

Rätta felaktig faktura som inte är journalförd »

Rätta felaktig faktura som är journalförd »

Rätta felaktig faktura som är journalförd och betald »

Rätta felaktig faktura som ska delkrediteras »

Rätta felaktig faktura som innehåller rot/rut »

Läs mer i avsnittet Skapa kreditfaktura eller se filmen kreditera en kundfaktura

Är den felaktiga fakturan inte journalförd så kan du istället radera artikelraderna och sedan använda den till en annan kund, alternativt Makulera kundfakturan

Hur tar jag bort en leverantörsfaktura/skapar en kreditfaktura?

Om leverantörsfakturan är helt eller delvis fel och den är journalförd, måste du kreditera leverantörsfakturan. För att kreditera en leverantörsfaktura så ställer du dig på fakturan och därefter klickar du på pilen under knappen Ny och väljer Kreditfaktura. Här kan du välja att kreditera hela eller kopiera endast leverantörsuppgifterna.

Se den film som gäller för dina förutsättningar:

Rätta felaktig leverantörsfaktura som inte är journalförd »

Rätta felaktig leverantörsfaktura som är journalförd men inte betald »

Rätta felaktig leverantörsfaktura som du vill delkreditera »

Rätta felaktig leverantörsfaktura och kreditfakturan är större än debetfakturan »

Läs mer i avsnittet Skapa kreditfaktura eller Ändra leverantörsfaktura

Är den felaktiga fakturan inte journalförd så kan du istället radera beloppen i Mallvärdesrutan och sedan använda den till en annan leverantör, alternativt Makulera leverantörsfakturan

Var hittar jag checklistan om årsavslut?

Här hittar du en checklista som du kan följa för att underlätta ditt arbete när du skapar nytt bokföringsår i programmet. Om du inte har den senaste versionen av ditt program kan det vara bra att installera den innan du gör ditt årsavslut.

Visma Administration 200 »
Visma Administration 500 »
Visma Administration 1000 »
Visma Administration 2000 »

Hur får jag fram min bokföring som ska till redovisningskonsulten?

Om du ska skicka din bokföring till exempelvis din redovisningskonsult är det enklast att du exporterar en SIE4-fil, då får du med dig alla verifikationer. Läs mer i Exportera SIE-filer

Intervall av verifikationer

Vill du endast få med en del av verifikationerna väljer du istället att Exportera verfikationer

Kika gärna på filmen Exportera verifikationer via SIE-fil.

Hur blir jag digitalare?

Om du vill bli mer digital så behöver du inte göra allt på en gång. Du kan ta en sak i taget, och när du känner dig bekväm med det så kan du ta nästa steg. Här kommer några exempel på hur du kan bli Mer digital i Administration »

Filmhörnan  video

Skicka e-fakturor

Så här skickar du dina e-fakturor. Längd: 5:37.

Hitta snabbare det du söker

Här visar vi hur du enklare hittar det du söker. Längd: 5:40

Fel på kundfaktura som är journalförd och betald

Så här gör du om något blivit fel på en kundfaktura, och fakturan är journalförd och det finns betalning. Längd: 3:11.

Fel på leverantörsfaktura som är journalförd - men inte betald

Om något har blivit fel på en leverantörsfaktura och den finns med på en leverantörsfakturajournal, men den är inte betald än. Längd: 1:38.

Skriven hjälp

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Välj din variant av Visma Administration:
200, 5001000 eller 2000

Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Välj din variant av Visma Administration:
200, 500, 1000 eller 2000

Supportforum

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Välj din variant av Visma Administration:
200, 500, 1000, eller 2000

Oavsett om du är helt ny i programmet eller om du har arbetat i det ett tag och vill lära dig mer så har vi en utbildning som passar dig

Visma Administration

Gör det själv

Ingår

Kom-igång på egen hand

Vi har samlat all vår kom igång-hjälp för dig som är ny i programmet och vill lära dig själv.

Här hittar du:

• Skriven hjälp
  • Filmer
  • Steg för steg
  • Vanliga frågor

Admin 200 Admin 500 Admin 1000 Admin 2000

Visma Administration

Webbinarium

695 kr

Lärarledd utbildning online när det passar dig

Boka in dig på ett av våra populära arbeta effektivt-webbinarier!

Om innehållet:

• Öka dina kunskaper kring programmets möjligheter
  • Effektivisera ditt dagliga arbete
  • Webbinariet pågår i 2 timmar
  • Flera datum att välja mellan

Boka nu

Visma Administration

Grundkurs

7200 kr

Genomgång av grundläggande funktioner

Till dig som är ny användare eller för dig som har använt programmet en tid men fortfarande känner dig osäker.

Om kursen:

• Lärarledd utbildning i två dagar
  • Brett urval av orter och datum att välja mellan
  • Grundläggande hantering av programmet
  • Leverantörsreskontra
  • Kundreskontra

Boka nu

Bli mästare i Visma Administration

Det finns massor lära sig om ditt program. Varför inte delta i någon av våra utbildningar?

Grundkurs Visma Administration 500/1000/2000 »

Fortsättningskurs Visma Administration 500/1000/2000 »

Teori Bokföring »

Du hittar alla våra utbildningar här »