Var hittar jag checklistan om årsavslut?

Här hittar du en checklista som du kan följa för att underlätta ditt arbete om du har bokföringsår som slutar 31 december. Om du inte har den senaste versionen av ditt program kan det vara bra att installera den innan du gör ditt årsavslut.

Visma Administration 200 »
Visma Administration 500 »
Visma Administration 1000 »
Visma Administration 2000 »

Hur skapar jag en faktura?

Det smidigaste sättet att fakturera är att använda dig av tjänsten Visma AutoInvoice. När du skriver ut en faktura skickas den till AutoInvoice som tar hand om den och skickar den vidare till din kund enligt det utskriftsval du har valt.

Du kan välja att skicka fakturan som brev, pdf eller e-faktura. Du slipper skriva ut, frankera och posta dina fakturor, utan allt detta sköter vi.

Läs mer om hur du skapar kundfakturor  eller se filmen Skapa faktura.

Läs mer om Visma AutoInvoice  eller se filmen Skicka fakturor med hjälp av AutoInvoice.

Hur tar jag bort en kundfaktura/skapar en kreditfaktura?

Om fakturan är helt eller delvis fel och fakturan är journalförd, måste du kreditera fakturan. För att kreditera en faktura så ställer du dig på fakturan och därefter klickar du på pilen under knappen Ny och väljer Kreditfaktura. Här kan du välja att kreditera hela eller en del av fakturan.

Se den film som gäller för dina förutsättningar:

Rätta felaktig faktura som inte är journalförd

Rätta felaktig faktura som är journalförd

Rätta felaktig faktura som är journalförd och betald

Rätta felaktig faktura som ska delkrediteras

Rätta felaktig faktura som innehåller rot/rut

Läs mer i avsnittet Skapa kreditfaktura eller se filmen kreditera en kundfaktura

Är den felaktiga fakturan inte journalförd så kan du istället radera artikelraderna och sedan använda den till en annan kund, alternativt Makulera kundfakturan

Vad gör jag om momsrapporten blir fel?

I avsnittet Vad gör jag om momsrapporten blir fel? kan du läsa vad du kan kontrollera om du tycker att din momsrapport inte stämmer.

Jag ska byta dator, hur gör jag?

I avsnittet Byta dator beskriver vi vad du behöver göra när du byter dator, eller om du ska flytta företaget mellan datorer med programmet Visma Administration. Vill du hellre se en film som visar hur du byter dator har vi gjort filmen just för dig: Byte av dator med program från Visma Spcs.

Jobbar du mot offentlig sektor?

Från april 2019 är det e-fakturor som gäller för dig som skickar fakturor till offentliga sektorn. E-fakturorna ska följa den europeiska standarden, om inte någon annan standard har avtalats. När lagen börjar gälla den 1 april 2019, kommer lagkravet gälla de upphandlingar som påbörjats efter att lagen träder i kraft.

I Administration finns redan funktionen AutoInvoice där du både kan skicka och ta emot e-fakturor, och det kostar inget att ansluta sig till Visma AutoInvoice - du betalar bara för de tjänster du använder.

I filmen Skicka e-faktura kan du se hur du ställer in och skickar dina kundfakturor via AutoInvoice. I filmen Ta emot e-faktura visar vi hur du ställer in och tar emot leverantörsfakturor med hjälp av AutoInvoice.

Läs gärna mer om AutoInvoice i hjälpen och Lagkravet: e-faktura i offentlig sektor.

Spara tid och pengar
Du kan räkna ut hur mycket du sparar i pengar och tid på att fakturera digitalt. Längre ner på sidan Visma AutoInvoice kan du lägga in hur många fakturor ni får och hur många ni skickar.

Skriven hjälp

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Välj din variant av Visma Administration:
200, 5001000 eller 2000

Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Välj din variant av Visma Administration:
200, 500, 1000 eller 2000

Supportforum

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Välj din variant av Visma Administration:
200, 500, 1000, eller 2000

Bli mästare i Visma Administration

Det finns massor lära sig om ditt program. Varför inte delta i någon av våra utbildningar?

Grundkurs i Visma Administration 500/1000/2000 »

Teori Bokföring »

Teori Bokslut »

Du hittar alla våra utbildningar här »