Ring till supporten

Du når vår grymma support på
nummer:

0470-70 62 00

Måndag - Torsdag: 9-16.30
Fredag: 9-16

Avvikande öppettider »

Chatta med supporten

Vill du chatta med supporten
finns vi här :)

Måndag - Torsdag: 9-17
Fredag: 9-16

Chatta direkt

Forum 24/7

Lika barn leka bäst!

Häng med 40 000 likasinnade i vårt forum - du är inte ensam.

Dygnet runt, året runt.

Till forumet »

Check & bock

Ett steg i taget, vi gör det enklare ännu enklare.

Checklista momsredovisning »

Checklista årsavslut »

Filmer

Ta en kopp kaffe och kika på våra filmer!

Filmerna för Administration »

Utbildningar

Är du säker på att du arbetar smart i Administration?

Vanliga frågor och svar i Visma Administration

Var laddar jag ner senaste versionen?

När du startar ditt program får du ett meddelande om det finns en ny version att installera. Klickar du på Uppdatera stängs programmet ner och installationen startar. Du kan också välja Hjälp - Uppdatera programversion inne i ditt program för att installera senaste version.

Här på vår hemsida kan du också Ladda ner senaste versionen av ditt program. Vill du förnya ditt serviceavtal för att få support och senaste versionen, kan du ringa oss på 0470 - 70 61 00 eller mejla: forsaljning.spcs@visma.com

För att se vilken version du arbetar i just nu kikar du längst ner till höger i ditt program. Bredvid ditt företagsnamn står det även ditt kundnummer och versionsnummer.

Se nyheterna i senaste version »
Så här gör du nyinstallation och uppdaterar till ny version »
Vanliga frågor om installation/uppdatering »
Felmeddelande vid installation »

Från version 2020.2 har vi uppgraderat till SQL Server 2017 Express. Har du äldre operativsystem (t ex Windows 7) som inte är kompatibelt med denna SQL-version, kommer programmet ändå att fortsätta fungera. Då används istället SQL Server 2014 Express.
Om du har Windows 7, läs mer i SQL Server 2017 går inte att installera på en dator med Windows 7 »

Under hösten 2022 uppdaterar vi  SQL-databasen till SQL 2019 i Visma Administration »

Hur skickar jag utbetalningsfiler i xml?

Under åren 2021-2023 byts nuvarande bankfilsformat ut och flera banker kräver att du övergår till ISO20022 som är ett XML-baserat format. Du kan läsa mer om Nya bankfilsformat »

Under InställningarSkapa utbetalning via Betalfil hittar du hur du ska göra beroende på vilken bank du har.

I Bankfilsformat och återrapporteringsfiler kan du läsa vad som gäller för respektive bank.

Hur kommer jag igång med e-fakturering?

Via Digitala fakturor och dokument kan du både skicka och ta emot e-fakturor, och det kostar inget att ansluta sig - du betalar bara för det du använder.

Hur du kommer igång och hur det funkar hittar du mer om på Så här skickar du e-faktura respektive Så har tar du emot e-faktura - om du vill börja läsa in dina leverantörers fakturor konterade och klara.

Läs gärna mer om Digitala fakturor och dokument i hjälpen.

Fakturerar du privatkunder?

Du kan smidigt skicka e-fakturor till dina privatkunder via Kivra. Du väljer vara utskriftsvalet Kivra när du ska fakturera. Smidigt för din kund att betala fakturan direkt via Kivras app. Läs mer om Kivra och skicka på smartaste sättet »

Hur tar jag bort en kundfaktura/skapar en kreditfaktura?

Om fakturan är helt eller delvis fel och fakturan är journalförd, måste du kreditera fakturan. För att kreditera en faktura så ställer du dig på fakturan och klickar på pilen under knappen Ny och väljer Kreditfaktura. Här kan du välja att kreditera hela eller en del av fakturan.

Se den film som gäller för dig:

Rätta felaktig faktura som inte är journalförd »

Rätta felaktig faktura som är journalförd »

Rätta felaktig faktura som är journalförd och betald »

Rätta felaktig faktura som ska delkrediteras »

Rätta felaktig faktura som innehåller rot/rut »

Läs mer i Skapa kreditfaktura.

Är den felaktiga fakturan inte journalförd kan du istället radera artikelraderna och sedan använda den till en annan kund, alternativt Makulera kundfakturan. Du kan också byta fakturatyp på fakturan till kreditfaktura eller kontantnota.

Hur tar jag bort en leverantörsfaktura/skapar en kreditfaktura?

Om leverantörsfakturan är helt eller delvis fel och den är journalförd, måste du kreditera leverantörsfakturan. För att kreditera en leverantörsfaktura ställer du dig på fakturan och klickar på pilen under knappen Ny och väljer Kreditfaktura. Här kan du välja kreditera hela eller kopiera endast leverantörsuppgifterna.

Se den film som gäller för dig:

Rätta felaktig leverantörsfaktura som inte är journalförd »

Rätta felaktig leverantörsfaktura som är journalförd men inte betald »

Rätta felaktig leverantörsfaktura som du vill delkreditera »

Rätta felaktig leverantörsfaktura och kreditfakturan är större än debetfakturan »

Läs mer i Skapa kreditfaktura eller Ändra leverantörsfaktura

Är den felaktiga fakturan inte journalförd så kan du istället radera beloppen i Mallvärdesrutan och sedan använda den till en annan leverantör, alternativt Makulera leverantörsfakturan. Du kan också byta fakturatyp på fakturan till kreditfaktura eller räntefaktura.

Jag ska byta dator, hur gör jag?

I avsnittet Byta dator kan du läsa vad du behöver göra när du byter dator, eller om du ska flytta företaget mellan datorer med programmet Visma Administration.

Vill du hellre se en film som visar hur du byter dator har vi gjort filmen just för dig: Byte av dator med program.

Hur blir jag digitalare?

Om du vill bli mer digital så behöver du inte göra allt på en gång. Ta en sak i taget, och när du känner dig bekväm med det så kan du ta nästa steg. Här kommer några exempel på hur du kan bli Mer digital i Administration »

Faktaurahantering »
Hantera dina leverantörers e-fakturor och underlag »

Så här skickar du e-fakturor »
Så här tar du emot e-fakturor »
Så här hanterar du betalningspåminnelser »

Spara tid och slipp onödiga utskrifter - så här säger lagen

Här hittar du svar på frågor som många företagare undrar när det gäller vad som ska sparas och vad som ska skrivas ut - beroende på hur du fått originalet. Läs mer i Spara tid och slipp onödiga utskrifter »

Lär dig mer

Gå en utbildning digitalt där du får lära dig hur du kan jobba digitalt i Administration. Du får t ex själv prova att skicka och ta emot e-fakturor. Läs mer och boka dig på Bli digital i Visma Administration »

Integrera med vårt tidsystem

Genom att använda Tid Smart/Pro som ett försystem kan du enkelt få ut fakturaunderlag som du importerar till Administration. Du och dina medarbetare registrerar tider och utlägg direkt i webbgränssnittet eller via appen vilket blir underlag för fakturering. Läs mer i Intregrera med Tid Smart/Pro »

Checklistor & guider



Checklista inför årsavslut

Allt du behöver veta inför årsavslutet.

Checklista för momsredovisning

Dags för momsrapport? Detta behöver du göra.

Digitalisera Visma Administration

I Administration kan du bli digital i din egen takt, istället för att göra allt på en gång.

Digitalisera och arbeta hållbart

Så här skickar du e-fakturor

Allt du behöver veta för att skicka fakturor digitalt.

Skicka e-faktura

Så här tar du emot e-fakturor

Allt du behöver veta för att ta emot fakturor digitalt.

Ta emot e-faktura

Så här hanterar du påminnelser

Om din kund inte betalar i tid, så här gör du.

Hantera betalningspåminnelser

Forum 24/7

Lika barn leka bäst

Häng med 40 000 likasinnade i vårt forum - du är inte ensam. Öppet dygnet runt, året runt.

Kom igång/utbildning

Oavsett om du är helt ny i programmet eller om du har arbetat i det ett tag så har vi en utbildning som passar dig!

Kom igång på egen hand

Ingår

Kika på all vår kom igång-hjälp för dig som är ny och vill lära dig själv.

• Skriven hjälp
  • Filmer
  • Steg för steg
  • Vanliga frågor

Webbinarium

0 kr

Gratis lärarledd utbildning online. Boka in dig på ett av våra populära kom igång-webbinarier när det passar dig!

• Grundkurs i programmet
  • Webbinariet pågår i 1,45
  • Flera datum att välja mellan

Personlig digital genomgång

3495 kr

Våra erfarna rådgivare skräddarsyr ett utbildningsupplägg och innehåll som passar dina behov och utmaningar.

• Personlig rådgivare
  • Uppstartsmöte
  • 3 timmars genomgång
  • Uppföljningsmöte

Digital grundkurs

5300 kr

En digital klassrumsutbildning som riktar sig till nya användare av Administration 500/1000/2000. Du som har använt programmet en tid och känner dig osäker är också välkommen.

• Digital grundkurs i programmet
  • Du lär dig grundläggande hantering av programmet
  • 2 dagars utbildning