Visma Administration

Så här tar du emot e-fakturor

Ta emot e-faktura

Ta emot e-faktura

När du får en faktura från en leverantör så meddelar programmet att det finns fakturor att läsa in. Du kan förhandsgranska innan du bestämmer om leverantörsfakturan ska gå in i programmet. När uppgifterna sedan läses in så skapas leverantörsfakturan automatiskt. 

Så här gör du:
Läs: Ta emot e-faktura »
Film: Läs in underlag »
Film: Inställningar för att ta emot e-fakturor »

Ta emot pdf-/pappersfaktura

Om du har leverantörer som inte kan skicka elektroniska fakturor, så kan de skicka sin pdf- eller pappersfaktura till Visma scanningcentral istället. Här tolkas fakturan och skickas sedan vidare som en e-faktura till ditt program där du läser in den. Tillsammans med e-fakturan bifogas alltid en pdf, så att du kan se hur fakturan ser ut i sin helhet. Scanningcentralen arkiverar sedan originalfakturan.

Så här gör du:
Läs: Ta emot pdf-/pappersfaktura som e-faktura »

Så här aktiverar du tjänster

För att ta del av de tjänster som finns i ditt program som exempelvis Digitala fakturor, måste du först aktivera dem. I filmen visar vi hur du gör detta.

Så här gör du:
Film: Aktivera tjänster »

Vanliga frågor 

För att ta emot e-fakturor måste du först aktivera det under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Mina tjänster och Digitala fakturor och dokument. Här sätter du en markering i Ta emot e-faktura under Inställningar för att ta emot dokument. Vill du kunna Ta emot pdf:er och pappersfaktura som e-faktura sätter du en markering för det också.

Få ut ännu mer av digitaliseringen 

Utbildning: Bli digital i Visma Administration

Missa inte vår digitaliseringsutbildning i Visma Administration. Den perfekta hjälpen på vägen i digitaliseringsresan.

Läs mer

Rillion - smart hantering av leverantörsfakturor

Rillion passar dig som har minst 500 leverantörsfakturor per år eller om du har flera medarbetare som ska godkänna och attestera.

Läs mer

Bra att veta

Smidig elektronisk fakturahantering

Det är tidskrävande att ta emot fakturor manuellt, du får en smidig och snabbare hantering direkt i Administration - upptäck fördelarna med elektronisk fakturering. Se hur mycket du sparar tid och pengar!

Läs mer

Företag vinner på e-faktura

E-fakturering, eller elektronisk fakturering, är ett sätt att förenkla din vardag och snabbt få in dina pengar. Din fakturering är något av det absolut viktigaste du som företagare behöver ha koll på. Du har ju en likviditet att tänka på. Men det är inte bara billigt och går snabbt att e-fakturera, det ger dessutom så mycket mer på mottagarsidan. Vi förklarar varför du ska e-fakturera. 

Läs mer

Spara tid och slipp onödiga utskrifter

Det är ju rimligt att skriva ut en papperskopia och sätta i pärmen, tycker fortfarande många. Är det ens lagligt att låta bli? Ja, absolut!

Läs mer

Invoice - green.png

Så här skickar du e-fakturor i Visma Administration

Läs mer