Leverantörsfakturor med AI gör det bättre

Skippa kopiatorn och bilagor i mejl eller hur du nu hanterar alla dina leverantörsfakturor idag. Få enklare attester och full koll på allt samtidigt som bokföringen gifter in sig sömlöst. Ju fler leverantörsfakturor, desto större nytta av Rillion (fd Centsoft). 

Leverantörsfaktura – vad är en leverantörsfaktura?

Leverantörsfakturor är alla fakturor som företaget får från sina leverantörer. Det kan lätt bli väldigt många och det är förstås viktigt att hålla ordning och jobba smart med dem. Att se om de är betalda, obetalda eller förfallna är ju bra, liksom att kunna söka fram och matcha order med faktura.

Du kanske vill kunna prioritera dem för att undvika likviditetsbrist. Och det ska förstås bokföras enkelt, på nätet, och attesteras av alla inblandade utan onödiga flaskhalsar. 

Leverantörsfakturor och bokföring

Tjänsten Rillion One känns väldigt enkel att attestera i och arbeta med – kanske för att den använder artificiell intelligens. Det blir ett "wow".
– Rillion One letar mönster och ord i fakturabilderna och kan utifrån tidigare konteringar och fakturor göra konteringsarbetet åt er. Skämtsamt kallar vi den extratjänsten för "automagisk kontering", säger Christoffer Hartung, grundare av Rillion.

Själva bokföringen sker inte i Rillion One utan i bokföringsprogrammet Visma eEkonomi eller Visma Administration men fungerar med de flesta leverantörer av ekonomisystem.

Leverantörsfakturor och attester

Tjänsten passar kunder som har minst 500 leverantörsfakturor per år eller flera medarbetare som ska godkänna och attestera. 

– En fördel är att alla medarbetare kan hantera alla leverantörs- och attestflöden. Jämfört med pappersfakturor blir det också en besparing med i genomsnitt 50 kronor per faktura, säger Christoffer Hartung.

8 anledningar till att ha leverantörsfakturahantering med Rillion och Visma

 Scanna eller mejla in leverantörsfakturan
Överskådliga vyer ger kontroll över hela processen för bl a ekonomipersonal 
Mycket enklare konteringar – automatisera återkommande fakturor 
Intuitiv vy för attestanter som kan godkänna i mobilen 
 Bygg egna attestflöden
 Artificiell intelligens gör vissa processer snabbare och smartare
Matchning mot följesedel i Visma Administration 2000

 Mer information om Rillions integrationslösning Rillion One

Så funkar smart hantering av leverantörsfakturor 

 Allt om fakturering

Så fungerar automatisk kontering med AI-stöd

Här kan du läsa mer om Rillion.

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi

Lev ut din passion