Martin Östberg FilmfabrikenSå kan du växa utan att anställa

Martin Östberg och några företagarkompisar startade ett gemensamt bolag istället för att anställa eller ta in frilansare. Här berättar han vad man ska tänka på. Viktigast är:
 Se till att ni har kul ihop.
 Ha olika kompetenser som ni tillsammans har nytta av i slutproduktionen.

Publicerat 2015-11-05 Kl 12:25

För tre år sedan bytte Martin Östberg ständigt tjänster med vänner som också hade egna firmor och många uppdrag: Johan Svensk, LG Bergström och Max Ganholt. 
– Till slut konstaterade vi att vi hade så mycket gemensamt att vi borde sitta i samma lokal. Innan det ens kom så långt så insåg vi att det bästa vore att starta ett aktiebolag ihop och ta in all produktion i det nya bolaget.  

Så bildades Filmfabriken, ett produktionsbolag i Växjö som sysslar med film, ljud, webbtv och flygfilm. Fortfarande har varje delägare sin egen firma och egna utrustning som kompletterar de andras. Det senaste året har bolaget dubblerat omsättningen och vuxit ur lokalerna – en resa som varit omöjlig utan samarbete.   

Kan teckna avtal

– Som enmansföretagare kan du aldrig täcka alla kompetensområden, iallafall inte i vår bransch. Den absolut största fördelen är att vi kan ta på oss flera stora uppdrag samtidigt som vi vågar teckna avtal med kunderna. 

Alla har lika mycket att säga till om och det gäller att samarbeta. 
– Alla har sina egenheter. När man slår  ihop dem så får man kompromissa. Så är det bara. Sedan gäller det att gemensamt hitta en väg som funkar för de flesta.

Det gäller också att vara rätt försäkrad. 
– Vi har ansvarsförsäkring både i våra respektive bolag och i Filmfabriken, som äger kundavtalen. Eftersom vi är gifta och har enskilda firmor är en kompanjonsförsäkring också att rekommendera om någon går bort.  

FilmfabrikenInterndebitering

Eftersom tekniken ägs av delägarna har de gjort en prislista. 
– Där står det vad personal kostar och vad respektive delägares teknik kostar och administrativa kostnader. När vi gjort ett jobb har vi ett underlag där det till exempel står att mina grejer använts två dagar och då kan jag fakturera Filmfabriken för det. 

– Vi har räknat noga så vi vet exakt hur mycket marginal vi behöver ha på varje uppdrag för att täcka fasta kostnader och gå med vinst. 
Vinsten i Filmfabriken återinvesteras och kommer väl till pass nu när de ska flytta till större lokaler.

Martin Östberg tror inte att det hade passat honom att vara arbetsgivare och chef i det läget som var för tre år sedan.
– Jag funderade länge på om jag skulle anställa eller anlita frilans för en längre tid. Men det kändes lite jobbigt. Jag hade varit tvungen att lösa så mycket själv. Nu är via alla fria och kan ändå lösa problem gemensamt och delegera till varandra. Vi har ett gemensamt ansvar. 

Annica Jönsson

Du kanske också är intresserad av ...

Snabbkurs för dig som ska anställa
Rekrytering - så anställer du rätt medarbetare
Guide: Anställa unga sommarjobbare och säsongsanställda

Förenkla ditt företagande med Visma Lön.

Visma LönMed inbyggda internettjänster och smarta appar så att dina medarbetare själva kan rapportera sina tider och reseräkningar online. Enklare kan det inte bli.

Läs mer om Visma Lön