Anna-Bella Packwood DeskjockeysAnna-Bella Packwood: Vi strävar mot en annorlunda relation med kunderna

Publicerad: 2013-11-21 07:55

Branschorganisationen för redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare har gjort en framtidsstudie som pekar på att stora förändringar väntar. Här är byrån som redan tagit steget in i framtiden.

Deskjockeys är en byrå under förändring. En revisionsbyrå som även ska bli en modern redovisningsbyrå. Anna-Bella Packwood jobbade tidigare som egen redovisningskonsult, men är nu en av pådrivarna som håller på att göra Deskjockeys till den byrå som branschorganisationen FAR:s framtidsstudie talar om.

– Ja, det är detta vi försöker anamma. Jag tror absolut att det kommer att handla mer om rådgivning i framtiden, att hjälpa kunderna bygga vidare på sina företag, förklarar Anna-Bella Packwood.

Hur gör ni rent praktiskt?

– Kunden köper ett kit med bokslut, löpande bokföring, rådgivning och deklaration till ett fast pris, och då ingår Visma eEkonomi eller Visma Webbfakturering som kunderna kör via Visma Kundportal. På så sätt kan kunderna nå tjänsterna direkt via vår hemsida och vi kan enkelt hjälpa dem och aktivera de delar de behöver.

Vad innebär samarbetet för era kunder?

– Genom att samarbeta i Visma eEkonomi öppnar sig en enorm möjlighet för våra kunder att själva ta kontroll över och få bättre överblick i sin ekonomi samtidigt som vi fortfarande kan hjälpa dem. Vi kan ju jobba samtidigt i samma program via nätet. Det betyder att kunderna kan göra mer arbete själva och att vi får en mer rådgivande och stödjande roll, fortsätter Anna-Bella Packwood.

Utbildar ni era kunder också?

– Inte än. Hittills har våra kunder visat sig behärska enklare bokföring, men det kan bli aktuellt. Vi har ganska många enmansföretagare med relativt enkel bokföring som bara har några få återkommande leverantörer och kunder vilket Visma eEkonomi ger god hjälp med. Kvitton kan bli lite omständligare att bokföra, men där kan vi gå in och hjälpa till så kan kunden själv bokföra sina återkommande in- och utbetalningar, leverantörsfakturor och kundfakturor.

Så ni jobbar redan enligt FAR:s framtidsvision?

– Ja, vi försöker, så att vi har den kunskapen när vi är där. När ekonomin svajar tror jag mer på att kunna ge trygghet till kunder i form av rådgivning, både i medgång och i motgång. Vi strävar mot en lite annorlunda relation med kunderna där det handlar mer om planering än om siffror och historik. Men vi kommer förstås även att ha kvar det traditionella revisions- och redovisningsarbetet så att vi kan erbjuda en helhetslösning.

Fakta
Namn: Anna-Bella Packwood
Företag: Deskjockeys
Bransch: Redovisning och revision
Hemsida: www.deskjockeys.se


Text: 
Petter Hammarbäck

 

 

Allt viktigt direkt i din inkorg, varje månad? 

ja, jag vill ha nyhetsbrevet 

Är du kund får du nyhetsbrevet utan att du behöver anmäla dig. 
Vi kommer inte att sprida din mejladress till annan part.
Du kan säga upp prenumerationen när du vill.