champion

På forumet kallar han sig för "Roffak" – men vem är han egentligen?

På Visma Spcs forum är det tusentals som har fått svar på sina frågor om våra program och sin redovisning. Frågorna besvaras av våra medarbetare och av forummedlemmar med stor kunskap. Vi fick en pratstund med ”Roffak”, en forumchampion som har gett svar på mer än 300 frågor.


Publicerat 2016-02-03

Rolf KönigHej Roffak! Vem gömmer sig bakom användarnamnet egentligen?
— Jag heter Rolf König. Har jobbat som ekonomichef i många år och är en fotbollskille som hejar på AIK. Idag driver jag en redovisningsbyrå och på fritiden spelar jag golf med mina gamla fotbollskompisar och med min vuxna son. Jag gillar verkligen bokföring och att lära ut det jag kan till andra.

Du har svarat på många frågor sedan du blev medlem på forumet. Vad gör dig så engagerad?
— Jag gillar att samarbeta med folk och att lära människor saker, att förmedla kunskap. På ett forum vågar folk ställa ”de dumma frågorna” och jag gillar att svara på dem. För mig är inga frågor dumma! Jag tycker om att svara på de enkla snabba frågorna likväl som de lite klurigare grejerna som ”Får man göra avdrag för linsbytesoperation?”.

Kan du verkligen allt eller söker du själv efter svar på frågor som andra har ställt?
— Haha, jag kan inte allt även om jag kan ganska mycket. Jag börjar ofta med att googla om det är något jag inte vet. På Skatteverkets hemsida hittar jag också mycket fakta.

Vad tycker du är forumets fördelar?
— Det går snabbt, oftast behöver man inte vänta på svar. Att det är Internetbaserat, precis som eEkonomi, är också en fördel. Man behöver inte ringa sin revisor eller redovisningskonsult utan kan klara det själv med hjälp av andra forummedlemmar.

Har du lärt känna någon på forumet utanför den digitala världen?
— Jag har faktiskt en kund som jag har fått genom forumet. Det var en man som ställde en fråga som jag svarade på, ett litet nödrop kan man säga, och på den vägen blev han min kund.

Vad blir nästa steg för dig och ditt företag?
— Mina planer är att komma igång med både hemsida och kundportal. Jag tror att redovisningsbyråerna framöver kommer att bli mer ”ogeografiska” via program som eEkonomi och att vi redovisningskonsulter mer och mer kommer att fungera som stöd och coacher. 

Publicerad av Mimmi Rito

Vårt supportforum hittar du här.