Tidsregistrering - 5 skäl till att hålla koll på din tid

Tidsregistrering är inte bara ett måste för de som debiterar sin tid. Det finns goda skäl för alla att tidsregistrera - oavsett verksamhet. För hur mäter du som företagare annars lönsamheten?

Med smart registrering av arbetstiden spiller du ingen tid och slipper komma på dig själv med att säga "jag gör det sedan". För handen på hjärtat, kommer du då ihåg hur mycket tid du verkligen lagt ner? . Här är 5 starka skäl till varför du ska tidsregistrera – oavsett bransch!

  Smidigare fakturering

Som företagare ska du kunna lita på att din tidsregistrering stämmer, både för dig själv och din kund. Genom att registrera din tid på rätt sätt blir din fakturering bra mycket enklare. (Många tidsregistreringsverktyg kan dessutom synkas med dina andra system, vilket möjliggör en ännu enklare fakturering.)

  Rätt arbetsbelastning

I en tid då psykisk ohälsa och stress är vanligt, kan tidrapporteringsverktyget hjälpa till att i ett tidigt skede fånga upp för höga arbetsbelastningar. Det är dessutom ett bra resursfördelningsverktyg.

  Lönsamheten i fokus

Tidsregistreringen ger dig underlag till att fatta rätt beslut i verksamheten, så att du och ditt företag kan bli ännu mer lönsamma i framtiden. Lägger du tid på rätt saker, som i slutändan betalar sig? Och tar du tillräckligt betalt för era tjänster? Tidsregistreringen visar verkligheten. Det kan också vara ett bra verktyg för att skapa en kostnadsmedvetenhet.

  Rätt prioriteringar

Ett tidsregistreringssystem är ett bra underlag för att diskutera prioriteringar i arbetet. Det passar extra bra för företag med många projekt igång samtidigt.

 Effektivisering

Med tiden kommer ditt tidsregistreringsystem att kunna stötta dig med historiska data. Då finns det möjlighet att effektivisera verksamheten, baserat på vilken tid som idag läggs på olika projekt.

 

Välja system för tidsregistrering? Tänk på det här!

  Vilka behov har du?

Börja med att kartlägga dina behov, för att vara säker på att du och ditt företag hittar rätt tidsregistreringssystem. Kom ihåg att du ska kunna anpassa verktyget efter din verksamhet, inte verksamheten efter verktyget! Ett tidsregistreringsverktyg som kan växa med ditt företag är också att föredra.

Ställ dig frågorna:

 Vad ska verktyget göra åt dig?
 Vad vill du ha svar på? 
 Vad förväntar du dig? 
 Vilken uppföljningsmöjlighet får du? 
 Vad vill du ha underlaget till? 
 Vilket färdigt material behöver du i slutändan?

  Kan du integrera programmet?

När du kartlagt behovet och besvarat frågorna här ovan, är nästa steg att se till att arbeta så effektivt som möjligt i en tjänst som passar din verksamhet. Dagens tidsregistreringsverktyg är utrustade med smarta funktioner så att du ska slippa dubbelarbete. Det brukar också vara möjligt för din byrå att hämta underlag till bokföringen direkt ifrån tidsregistreringsverktyget.

  Vilka alternativ finns på marknaden?

Det finns en uppsjö av alternativ på tidsregistreringsverktyg, men låt oss smalna av det lite  ett digitalt tidsregistreringsystem med smarta funktioner, som dessutom är enkelt att använda är att föredra. Ett exempel på ett sådant program är nya Visma Tid Smart.

 Tidredovisningssystem för småföretag – Visma Tid Smart

Tre anledningar till att gilla nya Visma Tid Smart

 Anställda registrerar enkelt i appen
Oavsett om dina anställda har månadslön eller timpenning, kan de enkelt rapportera sin tid och avvikelser direkt i Visma Tid Smart-appen. Som administratör kan du själv välja vilka anställda som ska rapportera tid mot order för debitering av kund. Dina anställda kan också fota och dokumentera utlägg och rapportera bilresor direkt i appen, allt efter vilka behov ni har.

 Smarta funktioner underlättar
I funktionen Arbetsorder kan anställda själva ange sin arbetade tid och arbetsmaterial direkt kopplad till en specifik aktivitet. Det är också möjligt att skapa checklistor och arbetsplatsbeskrivningar, så att alla inblandade i ett projekt får samma underlag. Då säkerställer ni att jobbet blir gjort enligt kundens önskemål, och uppföljningen blir enklare att genomföra. 

 Synka tidsregistreringen med övriga program
Visma Tid Smart lever upp till sitt namn. Smarta tidsregistreringssystem synkar med dina andra programlösningar för fakturering och löneunderlag. På så sätt slipper du dubbelarbete. Dina anställda har möjlighet att själva rapportera in arbetstid, avvikelser, utlägg och resor. Det är även möjligt för din redovisningsbyrå att hämta underlagen i verktyget för att få hjälp med fakturering, redovisning och löner.

4,5/5 - 6 röster

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Med funktioner som automatiserad bokföringshjälp och smart fakturering får du en bekväm överblick och kan börja växa.

Läs mer om Visma eEkonomi