Vi vill att du alltid ska arbeta i den senaste versionen av ditt program. På detta sätt kan du effektivisera ditt arbete genom att få tillgång till de senaste processerna, arbeta i en kvalitetssäker version och få hjälp när du kontaktar vår supportavdelning, där det faktiskt är ett krav för att få hjälp. Vill du förnya ditt avtal  är du välkommen att ringa oss på 0470 - 70 62 50 eller melja avtal.spcs@visma.com.

Sedan version 2015.0 som du använder nu har det kommit många funktioner och förbättringar. Här är några av nyheterna som tillkommit sedan din version:

Kalkylator i numeriska fält

Nu kan du få hjälp av en kalkylator för att göra beräkningar. Kalkylatorn är tillgänglig i numeriska fält i programmets tabellområden. Tabellområden finns t ex i de olika programdelarnas listlägen och på dokumentrader. För att visa kalkylatorn trycker du på *-tecknet när du står i ett numeriskt fält.

Du kan också trycka på multiplikationstecknet på det numeriska tangentbordet. När kalkylatorn visas kan du göra din beräkning och vill du få med det beräknade värdet till det aktuella fältet klickar du på OK eller tycker Enter

Förbättringar kring AutoInvoice

Om en leverantör kan skicka e-fakturor till dig via AutoInvoice visas detta i den gula informationslisten i samband med att du skapar en leverantörsfaktura. Detta under förutsättning att du angett att du vill ta emot e-fakturor i företags/föreningsinställningarna. Vill du ta emot e-fakturor kontaktar du leverantören.

Gränsen för bilagor du skickar via AutoInvoice när du skickar e-fakturor är utökad till 10 MB för hela sändningen.

Förbättrad sökfunktion/skriv ut till fil

Nu kan du söka poster och göra urval direkt i programmets listlägen, direkt i respektive kolumn. På så sätt kan du snabbt och enkelt söka upp poster direkt i listan. Du kan även använda sökvillkoren för intervall och delar av ord.

Du kan dessutom kopiera eller exportera innehållet i de flesta kolumner och skriva ut till fil som exempelvis Excel.

Ny databas med Microsoft SQL Server

Vi har bytt till databasen Microsoft SQL Server för att programmet ska hänga med i dagens förutsättningar. Det ger oss också större möjligheter att implementera efterfrågade funktioner. Läs mer på Vi byter databas »

Filformat för betalfiler PO3

Det har tillkommit nytt filformat för betalfiler, PO3

Har du tidigare använt fakturabetalningsservice (Nordea) kommer dina inställningar för utbetalningar att ändras till det nya filformatet PO3 när du uppdaterar.

Scanning av leverantörsfakturor

Nu kan du få dina leverantörsfakturor scannade och på så sätt ta emot både pappersfakturor och pdf-fakturor som e-fakturor i ditt program. E-fakturorna läser du enkelt in via AutoInvoice. Detta underlättar din fakturahantering och du sparar tid i och med att du slipper registrera fakturauppgifterna manuellt.

Efter att du har aktiverat tjänsten tar Vismas scanningcentral hand om dina pdf- eller pappersfakturor, scannar dem och skickar dem sedan vidare till ditt program som e-faktura, färdig att läsa in och attestera.

Periodisering av kundfakturor

Nu har du möjlighet att fördela intäkter över en period redan på kundfakturan.

Bättre översikt över dina inbetalningar

I arbetsbilden för Inbetalningar och Återrapportering inbetalningar kan du nu se informationen om fakturan och betalningen i kolumner, istället för att den ligger i nedre delen av arbetsbilden. Vill du se ytterligare kolumner än de standardkolumner som visas högerklickar du i kolumnrubriken och väljer Kolumninställningar.

I båda dessa arbetsbilder visas nu även en summering av beloppen i kolumnen Betalt belopp.

Om det följer med någon extra information i betalfilen från kunden, visas den informationen längst ner i arbetsbilden Återrapportering inbetalningar. Där finns nya fält för meddelande, namn, adress och organisationsnummer.

Leverantörsanteckningar i sidopanelen

Sidopanelen har utökats med funktionalitet och visar nu även information om dina leverantörer. Informationen visas när du arbetar med beställningar, följesedlar och leverantörsfakturor.