Hur startar jag Visma Skatt Proffs från föregående år när jag har uppdaterat till senaste versionen av Visma Skatt Proffs?

Om du tillfälligt vill gå in i föregående års version av Visma Skatt Proffs när du jobbar genom Visma Byråstöd/ Visma Advisor Connect gör du det enklast i Visma Skatt Proffs i navigeringsträdet till vänster via knappen Starta föregående års skatteprogram.

Om du alltid vill öppna en äldre version av Visma Skatt Proffs från Visma Byråstöd/Visma Advisor Connect måste du ändra inställningarna i Visma Byråstöd. Gå in under Arkiv - Byråunderhåll - Programinställningar och klicka på knappen med tre punkter till höger om Visma Skatt Proffs. Peka ut den version du vill arbeta med.

Tänk på att ändringen slår igenom för alla företag i Visma Byråstöd.

Vill du gå tillbaka till den senaste versionen går du in på samma sökväg och väljer Återställ.

Vilken programversion ska jag använda för räkenskapsår som avslutas under 2016?

I version 2016.1X hanterar vi alla räkenskapsår som avslutas under 2016. För dessa beskattningsperioder är deklarationsblanketterna och SRU-filer klara för att kunna lämnas in till Skatteverket.

Hur skapar jag SRU-filer för inlämning av deklaration till Skatteverket?

Läs mer i avsnitten Skapa SRU-filer och Exportera SRU-filer.

Föredrar du istället att se en film där vi visar hur du ska gå tillväga hittar du filmen du söker här: Skapa SRU-fil i Visma Skatteprogram

Var skapar jag SRU-fil för privatpersoner?

I version 2016.1 kan du inte skapa SRU-fil till privatpersoner då SRU-funktionen för fysiska personer inte är öppen än hos Skatteverket, blankett K och K6 inte är fastställda än.

Varför får jag inte samma Skattereduktion för arbetsinkomst i programmets skatteuträkning som på Skatteverkets uträkning?

Att Skattereduktionen för arbetsinkomst inte blir samma i programmet som på Skatteverkets uträkning brukar bero på att lön, förmåner, sjukpenning mm inte är korrekt i fyllda i programmet.

Det är viktigt att du anger utbetalning från Försäkringskassan, A-kassan med mera i de rutor som avser detta och inte direkt i ruta 03 eller som lön från arbetsgivare. Du anger det antingen i Skatteplaneringen under Lön, ersättning mm eller på pilen bredvid ruta 03 på Huvudblanketten.

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Välj din variant av Visma Skatt:
Skatt eller Skatt Proffs

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Välj din variant av Visma Skatt:
Skatt eller Skatt Proffs

Supportforum

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Välj din variant av Visma Skatt:
Skatt eller Skatt Proffs