Kan jag skicka in ett byråanstånd via skatteprogrammet?

Skapa blankett 2604, vilket görs via Deklaration - Blankettöversikt - Skapa ny - Anmälan/Ansökan i  Visma Skatt Proffs. När du skrivit dina uppgifter klickar du på knappen Skapa Anståndsfil. Har du Visma Byråstöd sköter du din anståndshantering där.

Läs mer om Byråanstånd för fysiska personer.

Arbetar du i Visma Advisor ansöker du om byråanstånd i programmet Visma Advisor Connect. Hur du går tillväga kan du läsa i Skapa byråanstånd.

När det gäller Visma Skatt finns inte funktionen Byråanstånd. Utifrån kundsynpunkter kommer vi från version 2017.0 (maj 2017) att lägga till blanketten för byråanstånd (SKV2604) och på så sätt kan man skapa anståndsfil till Skatteverket.

Så kan du begära uppskov med inkomstdeklarationen »

Hur startar jag Visma Skatt Proffs från föregående år när jag har uppdaterat till senaste versionen av Visma Skatt Proffs?

Om du tillfälligt vill gå in i föregående års version av Visma Skatt Proffs när du jobbar genom Visma Byråstöd/ Visma Advisor Connect gör du det enklast i Visma Skatt Proffs i navigeringsträdet till vänster via knappen Starta föregående års skatteprogram.

Om du alltid vill öppna en äldre version av Visma Skatt Proffs från Visma Byråstöd/Visma Advisor Connect måste du ändra inställningarna i Visma Byråstöd. Gå in under Arkiv - Byråunderhåll - Programinställningar och klicka på knappen med tre punkter till höger om Visma Skatt Proffs. Peka ut den version du vill arbeta med.

Tänk på att ändringen slår igenom för alla företag i Visma Byråstöd.

Vill du gå tillbaka till den senaste versionen går du in på samma sökväg och väljer Återställ.

Vilken programversion ska jag använda för räkenskapsår som avslutas under 2016?

I version 2016.2 hanterar vi alla räkenskapsår som avslutas under 2016. För dessa beskattningsperioder är deklarationsblanketterna och SRU-filer klara för att kunna lämnas in till Skatteverket.

Hur skapar jag SRU-filer för inlämning av deklaration till Skatteverket?

Läs mer i avsnitten Skapa SRU-filer och Exportera SRU-filer.

Föredrar du istället att se en film där vi visar hur du ska gå tillväga hittar du filmen du söker här: Skapa SRU-fil i Visma Skatteprogram

Var skapar jag SRU-fil för privatpersoner?

Har du uppdaterat till version 2016.2 kan du skapa SRU-fil till privatpersoner. Precis som för ditt företag kommer inte huvudblanketten med i SRU-filen. Har du däremot t ex sålt värdepapper eller en bostad och använt en K-blankett i programmet, skapas den upp i SRU-filen när du inifrån deklarationsdelen i programmet väljer skapa förberedande SRU-fil inifrån deklarationsdelen i programmet.

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Välj din variant av Visma Skatt:
Skatt eller Skatt Proffs

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Välj din variant av Visma Skatt:
Skatt eller Skatt Proffs

Supportforum

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Välj din variant av Visma Skatt:
Skatt eller Skatt Proffs