Hur uppdaterar jag årsredovisningen för att få med de nya reglerna gällande K2?

Har du redan har skapat årsredovisningen, eller skapar årsredovisningen nu och baserar på föregående år, behöver du skapa nya dokument för att få det nya utseendet.

Jag får 1 kr på en rad i Balansräkningen, men det ska inte vara något belopp där?

Detta är en avrundningsdifferens som programmet själv har placerat på en specifik rad. Du kan ändra vilken rubrik denna ska läggas på, eller så kan du välja att inte placera ut den alls. Detta gör du under Arbeta med - Start - Balansräkningsmall. Du klickar sedan på knappen avr.diff och här ser du avrundningsdifferenser för innevarande och föregående år.

Hur flyttar jag konton i balans- och resultaträkningsmallen?
Det är alltid baskonto som du flyttar till respektive rubriker. Kontrollera först under Arbeta med - Start - Kontoplan och saldo. Om du dubbelklickar på kontot du vill flytta så ser du vilket baskonto som används.
Du går sedan till Arbeta med - Start - Balansräkningsmall. Här går du till rubriken som du vill flytta till, högerklickar på den och väljer egenskaper rad. Du lägger sedan till baskontot på raden baskonto med ett kommatecken mellan tidigare konton.

Jag vill lägga till en nothänvisning i balansräkningen, hur gör jag?

Börja med att gå till Arbeta med - Årsredovisning - Årsredovisning. Här högerklickar du på noten och väljer ändra dokument. Högst upp klickar du på koppla not. Du bockar sedan för rubriken i balansräkningen som du vill koppla denna not till.

Hur skapar jag en ny not?

Du klickar på knappen Ny. Om du väljer alternativet Fler standarddokument så finns det redan färdiga noter att välja in i årsredovisningen. Du markerar de noter som du vill lägga till.

Checklista inför bokslut

Dags för bokslut? Vi har tagit fram en checklista på vad som gäller inför ditt bokslut.

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Visma Bokslut

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Visma Bokslut

Supportforum

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Visma Bokslut