Hur exporterar jag SRU-filer för mina kunder?

När du arbetar med Visma Skatt Proffs via Visma Advisor/Visma Advisor Connect skickar du SRU-filer till Skatteverket inifrån Visma Advisor Connect.

1. Starta Visma Skatt Proffs från Visma Advisor Connect.
  2. Välj Arkiv - Export i menyn. Klicka på Skapa förberedande SRU-fil till Skatteverket.
  3. Gå tillbaka till Visma Advisor Connect - Välj arkiv - Skicka deklarationer

Nu visas en lista med alla SRU-filer som är skapade. Läs mer i Exportera SRU-filer i Visma Skatt Proffs.

Hur skapar jag Byråanstånd?
  1. Öppna Visma Advisor Connect - Välj Arkiv – Byråanstånd.

Dialogen Byråanstånd visas. Här ser du en lista med alla privatpersoner och enskilda firmor som du har Uppdraget Deklaration upplagt på i Visma Advisor.

Om dimensionen Kontor används i Visma Advisor, visas bara kunder som tillhör ditt kontor.

1. Avmarkera de kunder du inte vill ska komma med i anståndsansökan.
  2. Ange skattekontor.
  3. Välj Skapa byråanstånd.

Guiden Skapa byråanstånd – steg 1 startar.

1. Välj om du vill skicka byråanstånd via Skatteverkets e-tjänst för filöverföring eller via Exportera till egen mapp.
  2. Välj Fortsätt.

När byråanståndsfilerna är klara visas dialogen Skapa byråanstånd – steg 2. Här ser du var filerna har sparats.

1. Välj Ja om du vill öppna utforskaren och titta på filerna som har skapats, annars väljer du Nej.

Ditt byråanstånd är nu klart för att skickas till Skatteverket.

Hur kommer jag igång med Advisor?

Det finns inget viktigare för upplevelsen i ett nytt program än att börja rätt. Hur vill du lära dig? Kanske vill testa själv, men om du vill ha en hjälpande hand har vi ett par förslag till dig.

Vår interaktiva introduktionsutbildning går igenom Advisor på 45 minuter och det bästa av allt? Du får själv vara med och klicka.

Vi har även Skriven hjälp för att komma igång, men även filmer om t ex hur du aktiverar ett samarbete och hur du samarbetar effektivt med dina kunder i Visma eEkonomi

Hur samarbetar jag på effektivt sätt med mina kunder?

Vi har flera webbinarium och på olika nivåer, häng med.

Vilka olika prissättningar kan jag arbeta med i Advisor?

I Visma Advisor arbetar du med Fastpris, timpris eller transaktionspris. VIlket du vill använda bestämmer du helt själv och självklart går det bra att ha olika priser för olika kunder och uppdrag. Här hittar du mer information om programmets olika prissättningar.

Läs hjälpen eller våra steg-för-steg-guider.

Visma Advisor

Här hittar du vanliga frågor kring ditt program.

Visma Advisor

Supportforum

Ställ din fråga, sök svar eller ge tips.

Visma Advisor