Betallösningar för företag – en guide om olika betalsätt

Betalningslösningarna vid köp är en viktig faktor när kunden väljer att handla, inte minst vid e-handel som stadigt ökar. En intressant trend just nu är att fler och fler handlar med Swish på nätet. Snabbt ska det gå och enkelt ska det va. Vilka betalningsmöjligheter vill du ge dina kunder? 

Försäljning och marknadsföring > Betallösningar & betalsätt

Vilka betalsätt ska du erbjuda?

Alla företag måste få in sina pengar på något sätt och det finns flera saker som du behöver tänka på. Ska du kunna ta betalt på nätet? Ska dina kunder ha möjlighet till kredit? Du behöver också fundera på om du vill att din betalningslösning ska kunna kopplas ihop med ditt ekonomiprogram. Det tycker många är smidigt eftersom det innebär mindre jobb med administration.

 Här kan du läsa om olika betalningssystem som går att koppla ihop med Visma eEkonomi

Swish

Det säger bara Swish! För att betala med swish behöver dina kunder varken kontanter eller kort utan det räcker att de har en mobiltelefon. Via appen swish kan de göra en direktbetalning till ditt företagskonto. Smidigt när du har en butik eller säljer ute på fältet. Om ditt företag väljer att använda Swish så får du ett särskilt företagsnummer dit dina kunder sätter in pengarna och du ser direkt att betalningen kommit in.

 Relaterad läsning: QR-kod – effektiva betalningar med Swish för företag

29 procent i åldrarna 16-54 föredrar att betala med Swish på nätet. Det är en ökning med cirka 50 procent det senaste året. Kunderna använder Swish eftersom de upplever att det går snabbast och betalningslösningen används särskilt av de som handlar via mobilen. Det gör Swish till en attraktiv betalningslösning för e-handel och ett alternativ till kort och nätbank. 

Ta betalt med faktura

Låt dina kunder välja om de vill ha elektronisk faktura eller fakturan via vanlig post. Det allra smidigaste är att fakturera via en faktureringstjänst. Du sparar både tid och pengar och faktureringstjänsten skickar både elektroniskt och på papper. När du tar betalt med faktura behöver du fundera på hur lång kredittid dina kunder ska få och ta reda på vad som är brukligt i just din bransch.

 Därför ska du fakturera digitalt

Kortbetalning

Kunden betalar med sitt bankkort och betalningslösningen fungerar både på plats, i till exempel en butik, och på nätet. Pengarna reserveras omgående. Kräver antingen en webblösning om du har en nätbutik eller, om du har en fysisk butik, en kortläsare. För att kunna ta betalt med kort när du är ute på fältet behöver du en mobil lösning med internetuppkoppling som bland annat iZettle rbjuder.

 Gör din bokföring och håll koll på ekonomin med Visma eEkonomi

Direktbetalning

Direktbetalning är en smidig lösning för dig som har en nätbutik och innebär att pengarna går direkt från kundens konto till ditt företagskonto efter att kunden gjort ett godkännande via sitt mobila bank-id.

Kontantbetalning

Vi går mer och mer mot ett kontantlöst samhälle men fortfarande finns möjligheten att ta betalt kontant. Du som företagare måste då ha ett kassaregister och redovisa din dagskassa senast dagen efter.

Betalningslösningar via tredje part

Flera av de nämnda lösningarna sker via tredje part när du driver en nätbutik. Det finns flera leverantörer till denna typ av tjänst såsom Klarna, Paypal, Strip med flera.

Att använda en betallösning är ett mycket effektivt sätt när du vill täcka så många betalsätt som möjligt. Du slipper helt enkelt att teckna inlösenavtal med flera olika parter – du har endast ett avtal med din betallösning. Dessutom är en säker betallösning ett bra sätt att sälja mer i webbshopen, kunderna ser det som en trygghet att handla i en butik med en pålitlig betalleverantör.

I exempelvis Payson Checkout ingår alla betalsätt; kort, bank, faktura & delbetalning. Dessutom kan dina kunder betala sin faktura med Swish, perfekt för de kunder som först vill få hem sin vara innan de betalar. Du betalar varken startavgifter eller fasta kostnader, endast en transaktionsavgift per order tillkommer.

Dessutom är lösningen integrerad med Visma eEkonomi, vilket innebär att betalningar från Payson Checkout registreras automatiskt i bokföringsprogrammet.

 Starta eget - kom igång snabbt och lyckas! Vismas Starta eget-skola guidar dig i allt från hur du startar ditt företag till hur du skaffar kunder och kommer igång med din försäljning. Dessutom tips och råd om hur du håller koll på företagets ekonomi. Du kan också besöka vår samlingssida Starta eget företag steg för steg - den kompletta guiden


Halva priset för hela passionen

Nu får du som nystartad halva priset första året när du väljer vårt mest köpta program för bokföring och fakturering. Så lägg tid på din passion och låt bokföringen puttra på tryggt i bakgrunden. Make it a business!

Halva priset för nystartade

Halva priset för hela passionen


Är du nystartad?

Låt bokföringen puttra på tryggt i bakgrunden. Du får halva priset första året. Make it a business!

Halva priset för dig



Följ vårt nyhetsbrev

Vi hjälper dig till ett framgångsrikt företagande.

Följ



Gratis kurs – om att starta eget

Lär dig allt om att starta eget företag – gratis och online. Lev din passion!

Starta eget-kurs