Vanliga frågor i Visma Tid Smart/Pro

Finns det en mobilapp till Visma Tid?

Ja, Tid-appen finns att ladda ner till iOS och Android

Appen har många av de funktioner du behöver i ditt dagliga arbete, så som tidrapportering, kvitton & utlägg, du kan se dina kontakter och skapa projekt och ordrar. Appen finns även på engelska om du har mobilen inställd på annat språk än svenska.

Se filmerna
Det här är appen Tid »
Hantera kontakter i appen »
Hantera projekt i appen »
Registrera kvitton i appen »
Registrera tid i appen »

Läs mer om funktioner i mobilappen.

Hur kan de anställda registrera sina arbetade timmar och aktiviteter?

Är det så att en användare endast ska registrera sina arbetade timmar och aktiviteter kan man underlätta detta genom rapporteringsprofiler. Då styr du vilka fält den anställde ska se i sin registrering. Läs mer hur du gör i Förenkla tidsregistreringen »

Hur hanterar jag Korttidspermittering/ Korttidsarbete?

Om du inte redan har en tidkod av typen Frånvaro utan löneavdrag kan du enkelt skapa denna:

1. Gå in i Visma Tid Smart/Pro under Inställningar - Tid & Kvitton - Frånvaro.

2. Lägg till en ny frånvarokod genom att klicka på Lägg till frånvaro uppe till höger.

3. Ange ett lämplig namn på frånvaron samt valfri frånvarokod. Är det samma som ska gälla för både tim- och månadsavlönade så anger du samma kod i både Frånvarokod och Frånvarokod timanställd. Ska de kopplas till olika lönearter för tim- och månadsavlönade i Visma Lön så anger du olika koder i dessa fält.

Du behöver även lägga upp denna tidkod i Visma Lön under Arkiv - Inställningar - Företagsinställlningar - Import/Export - Tidkoder. Du anger då samma tidkod och benämning som du lagt in i Visma Tid Smart/Pro och välj löneart <Tidkod används ej>.

Vilka integrationer finns till Visma Tid Smart/Pro?

Visma Tid Smart/Pro kan integreras med Visma Administration/Visma Fakturering och Visma eEkonomi. Det går även att använda programmet ihop med Visma Lön, Fortnox Lön, Crona Lön, Kontek Lön och Hogia Plus.

Integration Visma Administration/Visma Fakturering »

Integration Visma eEkonomi »

Integration Visma Lön och övriga löneprogram »

Hur får jag över löneundelagen till tidprogrammet?

Om du använder Visma Lön och vill komma igång med överföring av löneunderlag från Visma Tid Pro eller Tid Smart är det bra att kontrollera vissa inställningar innan du exporterar löneunderlaget första gången. Följ denna checklistan för att kontrollera att det blir rätt från början. Checklista Tid Pro och Checklista Tid Smart.

Hur registrerar jag kvitton/utlägg?

Under Tid & Kvitton kan du registrera utlägg genom att ladda upp dina kvitton. Om du registrerar i mobilen kan du ta ett foto på kvittot.

Se filmen Registrera kvitton i programmet »
Se filmen Registrera kvitton i appen »

Läs mer om hur du registrerar ett kvitto.

Hur får jag över registren från Visma Tid till Visma Tid Smart/Pro?

Vi hjälper dig med överföring av dina register från Visma Tid till  Visma Tid Smart/Pro.

Fyll i formuläret på sidan Överföring till Visma Tid Smart/Pro, därefter kontaktar vi dig för att få in din säkerhetskopia för Visma Tid. Här kan du också läsa mer om vad som är bra att känna till inför själva flytten.

Hur uppgraderar jag från Tid Smart till Tid Pro?

Om du redan använder Visma Tid Smart och vill uppgradera till Visma Tid Pro rekommenderar vi att du gör det inifrån Visma Tid Smart, även om du har ett prova-på konto.

Läs mer i Uppgradera till Visma Tid Pro »

Välkommen in i gemenskapen!

Med över 40 000 användare är den samlade kunskapen om företagande i vårt forum enorm.

Här kan du ställa dina frågor, diskutera med andra användare och hitta svar.

Till forumet

Ny i programmet? Då ska vi se till att du kommer igång!

Kom igång på egen hand

Ingår

Vi har samlat all vår kom igång-hjälp för dig som är ny i programmet och vill lära dig själv.

• Skriven hjälp
  • Filmer
  • Steg för steg
  • Vanliga frågor

Personlig genomgång

3495 kr

Våra erfarna rådgivare skräddarsyr ett utbildningsupplägg och innehåll som passar dina behov och utmaningar.

• Personlig rådgivare
  • Uppstartsmöte
  • 3 timmars genomgång
  • Uppföljningsmöte

Supportfilmer

Skapa projekt

Vi går igenom hur du skapar projekt, längd 6:32.

Registrera tid

Vi går igenom hur du gör för att registrera tid i programmet, längd 5:04.

Planera tiden med hjälp av resursplanering

Se hur resursplaneringen fungerar i Tid Pro, längd 3:36.

Registrera kvitton

Vi går igenom hur du registrerar kvitton i programmet, längd 2:03.