Vanliga frågor i Visma Tid Smart

Finns det en mobilapp till Visma Tid Smart?

Ja, Tid Smart appen finns att ladda ner till iOS och Android

Appen har många av de funktioner du behöver i ditt dagliga arbete, så som tidrapportering, kvitton & utlägg, möjlighet att se dina kontakter och skapa projekt och ordrar. Appen finns även på engelska om du har mobilen inställd på annat språk än svenska.

Se filmerna
Det här är appen Tid Smart »
Hantera kontakter i appen »
Hantera projekt i appen »
Registrera kvitton i appen »
Registrera tid i appen »

Läs mer om funktioner i mobilappen.

Hur hanterar jag Korttidspermittering/ Korttidsarbete i Visma Tid Smart?

Om du inte redan har en tidkod av typen Frånvaro utan löneavdrag kan du enkelt skapa denna:

1. Gå in i Visma Tid Smart under Inställningar - Tid & Kvitton - Frånvaro.

2. Lägg till en ny frånvarokod genom att klicka på Lägg till frånvaro uppe till höger.

3. Ange ett lämplig namn på frånvaron samt valfri frånvarokod. Är det samma som ska gälla för både tim- och månadsavlönade så anger du samma kod i både Frånvarokod och Frånvarokod timanställd. Ska de kopplas till olika lönearter för tim- och månadsavlönade i Visma Lön så anger du olika koder i dessa fält.

Du behöver även lägga upp denna tidkod i Visma Lön under Arkiv - Inställningar - Företagsinställlningar - Import/Export - Tidkoder. Du anger då samma tidkod och benämning som du lagt in i Visma Tid Smart och välj löneart <Tidkod används ej>.

Vilka integrationer finns till Visma Tid Smart?

Visma Tid Smart kan integreras med Visma Administration/Visma Fakturering och Visma eEkonomi. Det går även att använda programmet ihop med Visma Lön, Fortnox Lön, Crona Lön, Kontek Lön och Hogia Plus.

Integration Visma Administration/Visma Fakturering »

Integration Visma eEkonomi »

Integration Visma Lön och övriga löneprogram »

Hur registrerar jag kvitton/utlägg?

Under Tid & Kvitton kan du registrera utlägg genom att ladda upp dina kvitton. Om du registrerar i mobilen kan du ta ett foto på kvittot.

Se filmen Registrera kvitton i programmet »
Se filmen Registrera kvitton i appen »

Läs mer om hur du registrerar ett kvitto.

Hur får jag över registren från Visma Tid till Visma Tid Smart?

Vi hjälper dig med överföring av dina register från Visma Tid till  Visma Tid Smart.

Fyll i formuläret på sidan Överföring till Visma Tid Smart, därefter kontaktar vi dig för att få in din säkerhetskopia för Visma Tid. Här kan du också läsa mer om vad som är bra att känna till inför själva flytten.

Ny i programmet? Då ska vi se till att du kommer igång!

Visma Tid Smart

Gör det själv

Ingår

Självhjälp

Vi har samlat all vår kom igång-hjälp för dig som är ny i programmet och vill lära dig på egen hand på vår kom igång-sida.

• Skriven hjälp
  • Filmer
  • Steg för steg

Kom igång

Visma Tid Smart

Personlig genomgång

3495 kr

Genomgång med personlig kontakt

För dig som vill ha möjlighet att skräddarsy upplägg och innehåll.

Följande ingår:

• Personlig rådgivare
  • Uppstartsmöte där upplägg och innehåll spikas
  • 3 timmars genomgång
  • Uppföljningsmöte

Boka nu

Supportfilmer

Skapa projekt

Vi går igenom hur du skapar projekt, längd 6:32.

Registrera tid

Vi går igenom hur du gör för att registrera tid i programmet, längd 5:04.

Så här funkar appen

Välkommen att se hur appen fungerar, längd 1:18.

Registrera kvitton

Vi går igenom hur du registrerar kvitton i programmet, längd 2:03.

Support & rådgivning - vi hjälper dig!

Visma Tid Smart

Support

Ingår i ditt abonnemang

Kontakta supporten

Vi erbjuder support via telefon och mejl till dig som har ett aktivt abonnemang i Visma Tid Smart.

Supporten kan du ta kontakt med om du har en programrelaterad fråga gällande en funktion i programmet, eller om något fel har uppstått i ditt program.

Kontakta supporten

Visma Tid Smart

Boka rådgivning

795kr/tim

Boka rådgivare

Behöver du mer specifik hjälp kring hur du arbetar på bästa sätt i Visma Tid Smart? Våra rådgivare hjälper gärna till!

Har du mer djupgående frågor i programmet? Har du frågor kopplade till er verksamhet och era flöden?

Boka en kontakt med en av våra rådgivare så hör vi av oss så fort som möjligt!

Boka rådgivning