Integrera Visma Tid med Visma Lön

Minska manuell hantering med löneunderlag från Visma Tid till Visma Lön

Genom att använda Visma Tid Smart/Pro som ett försystem kan du enkelt få ut både löneunderlag som du läser in i Visma Lön, men även fakturaunderlag som du lätt importerar till Visma eEkonomi eller Visma Administration. Du och dina medarbetare registrerar tider och utlägg direkt i webbgränssnittet eller via appen vilket blir underlag för både lön och fakturering.

• Prova Visma Tid kostnadsfritt!

Har du inte tidprogrammet idag kan du starta en kostnadsfri provperiod via vår hemsida. Självklart kan du aktivera integrationen mot Visma Lön även under din testperiod.

• Importera medarbetare

Du skapar en excelfil med dina medarbetare i ditt löneprogram som du sedan importerar till Visma Tid, på så sätt slipper du registrera dem manuellt. Läs mer om hur du skapar rapporten i Skapa underlag för import till Visma Tid. När filen är skapad importerar du den via Inställningar - Generellt - Licenser & användare, klickar på listpilen vid knappen Lägg till användare och välj Importera användare från Excelmall.

• Inställningar tider och Utlägg

Se över dina inställningar för tider och utlägg. Det är viktigt att allt som ska föras över till löneprogrammet har en lönekod. Läs mer om lönekod under punkt 2 i Koppling till Visma Lön.

• Attestera tiderna

Innan du kan exportera ett löneunderlag behöver tiderna vara attesterade. Om tiderna inte är attesterade kan du endast visa ett prelimininärt löneunderlag. Läs mer om hur attestering fungerar i Tid Smart/Pro i Så får du ut det mesta av attestfunktionen.

• Exportera löneunderlag

Du exporterar löneunderlaget via Tid & Kvitton - Löneunderlag. Du väljer för vilken period du vill exportera löneunderlaget, samt vilka anställda du vill ta med i filen som du exporterar. Läs mer i Skriv ut/exportera löneunderlag

• Frågor kring importen

Läs gärna i vårt avsnitt där vi samlat vanliga frågor vid import. Hur fungerar integrationen till Visma Lön

Arbetar du i Visma Tid idag?

Om du idag använder vårt lokalt installerade tidsystem Visma Tid kan du enkelt byta till Visma Tid Smart/Pro, läs mer om Byte till Tid Smart/Pro »

Arbetar du i Visma eEkonomi eller Visma Administration?

Missa inte att du kan intregrera dessa system med Visma Tid Smart/Pro för att effektivisera ditt faktureringsflöde. Läs mer i Integration Visma eEkonomi eller Integration Visma Administration.