Elektronisk deklaration på under 60 minuter

Alla företag måste deklarera en gång om året. Tar det emot? Med ett smart program som tar dig hela vägen från bokföring till inlämnad deklaration (och årsredovisning) blir det mycket enklare. Och det är inte så science fiction som det kan låta, vi lovar. Här är tipset som hjälper dig att deklarera elektroniskt på kortast möjliga tid i Visma eEkonomi, om du har enskild firma.

Företagsdeklaration > Elektronisk deklaration

Att inkomstdeklarera sitt företag 2024 (inkomstår 2023) ska vara enkelt, och det blir det om du som företagare använder ett ekonomiprogram som ligger i "molnet" och som du kommer åt överallt så länge du har en internetuppkoppling.

I Visma eEkonomi kan du med ett speciellt deklarationstillval klara av att deklarera hela din enskilda firma på under timmen. Vi har klockat!

Programmet hjälper dig inte bara att göra det fort. Du får det säkert gjort också och hjälp med att både välja rätt blankett och besked om resultatet så fort uppgifterna är ifyllda. Det blir även enkelt att se effekterna av de olika alternativ som finns. Du kan nämligen påverka hur stor din skatt kommer att bli.

Så här går elektronisk deklaration till

Du börjar med att bokföra alla händelser för, i detta fall, 2023.

 Gå sedan igenom årsavstämningen. Det är en checklista som tar dig igenom varje steg på vad som är gjort eller behöver göras inför årsavslutet.

Starta programmets deklarationstillval. Bokföringsvärden överförs automatiskt från Visma eEkonomi.

 Börja med att ladda upp den förtryckta inkomstdeklarationen (INK1) från Skatteverket för att enkelt få in alla förtrycka belopp.

 Komplettera ev med andra deklarationsbilagor om du t ex sålt bostad eller aktier.

 Justera underlagen för din firma. Välj resultat för att uppnå önskat resultat.

 Skapa ett vanligt eller förenklat årsbokslut.

 Dina blanketter/bilagor och SRU-filer för uppladdning till Skatteverket skapas automatiskt.

 Är du nöjd? Då låser du årsavslutet och du kan inte längre göra några ändringar. Men NEJ! Tänk om du missat något! Lugn, du kan alltid låsa upp årsavslutet och göra dina ändringar.

 Nu är du klar och kan skicka in din inkomstdeklaration för företaget till Skatteverket, helt elektroniskt. Därefter återstår bara att signera själva inlämningen via Min sida på Skatteverket – helt elektroniskt.

Och just det. Vi glömde. GRATTIS! Du har deklarerat på kortast möjliga tid. 

 Vill du veta mer? Se filmen om hur du skapar inkomstdeklaration för enskild firma i Visma eEkonomi.

 Har du aktiebolag och vill du veta mer? Se filmen om hur du skapar inkomstdeklaration för aktiebolag i Visma eEkonomi.

 Hämta, klicka, godkänn, skicka – exakt så enkelt kan det vara att deklarera! Du gör det direkt från bokföringsprogrammet. Och du. Nu får du halva priset på deklarationstillvalet när du köper vårt kompletta program för deklaration och årsredovisning!

Varför ett deklarationstillval?

Vad är det vi pratar om egentligen här? Vad är ett deklarationstillval i Visma eEkonomi? Ja, för det första är det just ett tillval eftersom alla inte vill eller behöver ha det. Vissa företagare väljer att lösa sin deklaration på andra sätt med hjälp av andra, men för alla som vill sköta deklarationen själv handlar det så klart om att göra den så smidigt som möjligt.

Som enskild firma får du hjälp med:

• Att sammanställa bokslutsuppgifter inför deklarationen. Du kan även simulera olika inkomstalternativ och se vad det får för skattemässiga effekter. Den kompletta inkomstdeklarationen kan du skriva ut eller skicka på fil direkt till Skatteverket. Tillvalet hjälper dig även att upprätta ett årsbokslut (förenklat eller vanligt).

Hitta din redovisningsbyrå

Tips! Hitta en redovisningsbyrå (enkelt)

Det där med bokföring, känns det lite "men orka"? Lugna puckar, det finns hjälp att få. Här hittar du en redovisningsbyrå som kan Visma Spcs.

Hitta din byrå

Hämta. Klicka. Godkänn. Skicka.

Exakt så enkelt kan du göra din företags deklaration och årsbokslut/årsredovisning med Visma Spcs. Passar perfekt oavsett om du har enskild firma eller aktiebolag.

Deklaration med Visma Spcs

Hämta. Klicka. Godkänn. Skicka.