Elektronisk deklaration på 30 minuter

Alla företag måste deklarera en gång om året. Tar det emot? Med ett bokföringsprogram blir det mycket enklare. Här är tipset som hjälper dig att deklarera elektroniskt på 30 minuter i Visma eEkonomi, om du har enskild firma.

Att inkomstdeklarera sitt företag 2018 ska vara enkelt, och det blir det om du som företagare använder ett ekonomiprogram som ligger i "molnet" och som du kommer åt överallt så länge du har en internetuppkoppling.

I Visma eEkonomi kan du med ett speciellt deklarationstillval klara av att deklarera din enskilda firma på bara 30 minuter. Vi har klockat!

Programmet hjälper dig inte bara att göra det fort. Du får det säkert gjort också och hjälp med att både välja rätt blankett och besked om resultatet så fort uppgifterna är ifyllda. Det blir även enkelt att se effekterna av de olika alternativ som finns. Du kan nämligen påverka hur stor din skatt kommer att bli.

 Vill du veta mer om olika avdrag eller ta del av andra tips inför deklarationen? På Deklaration för företag finns allt du behöver veta. 

Så här går elektronisk deklarationen till

 Du börjar med att bokföra alla händelser för, i detta fall, 2017.

 Gå sedan igenom årsavstämningen. Det är en checklista som tar dig igenom varje steg på vad som är gjort eller behöver göras inför årsavslutet.

 Nu ska deklarationen förberedas. Här använder du programmets deklarationstillägg som tar dig igenom grunduppgifter, bokföringsvärden och till slut deklarationen. Och det går snabbt.

 Dags att skapa deklarationen! Nu dyker två SRU-filer upp som du kan använda för elektronisk inlämning till Skatteverket. Självklart får du även en pdf-fil bara till dig.

 Är du nöjd? Då låser du deklarationen och du kan inte längre göra några ändringar. Men NEJ! Tänk om du missat något! Lugn, du kan alltid avmarkera den lilla rutan som sätter hänglås på din deklaration. Har du aktiebolag skapas en verifikation med årets resultat, skatt och periodiseringsfond.

 Nu är du klar och kan skicka in din inkomstdeklaration för företaget till Skatteverket, helt elektroniskt.

Och just det. Vi glömde. GRATTIS! Du har deklarerat på 30 minuter.

 Vill du veta mer? Se filmen om hur du skapar inkomstdeklarationi Visma eEkonomi.

Varför ett deklarationstillval?

Vad är det vi pratar om egentligen här? Vad är ett deklarationstillval i Visma eEkonomi? Ja, för det första är det just ett tillval eftersom alla inte vill eller behöver ha det. Vissa företagare väljer att lösa sin deklaration på andra sätt med hjälp av andra, men för alla som vill sköta deklarationen själv handlar det så klart om att göra den så smidigt som möjligt.

Som enskild firma får du hjälp med:

•att sammanställa bokslutsuppgifter inför deklarationen. Du kan även simulera olika inkomstalternativ och se vad det får för skattemässiga effekter. Den färdiga NE-blanketten kan du skriva ut eller skicka på fil direkt till Skatteverket.

Gå ett webbinarium – gratis

Nu kan du lära dig deklarera snabbt i Visma eEkonomi. Haka på vårt webbinarium. 30 minuters genomgång och 15 minuters frågestund. Passa på att ställa dina frågor både under och efter webbinariet.

Deklarera med visma eekonomi

4,6/5 - 5 röster
Visma eEkonomi

Visma eEkonomi

Bokföring och fakturering online

Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma, handelsbolag och aktiebolag. Just nu kan du köpa Visma eEkonomi med deklaration till rabatterat pris.

Läs mer