DM Måleri - Två familjer driver ett företag

Daniels och Martins familjer driver DM Måleri tillsammans och de är överens om att den stora fördelen med att driva företag är friheten.

Vad är det bästa med att driva eget företag?

– Friheten att kunna bestämma över sin egen tid, säger Daniel Hansen. Friheten att kunna välja vart jag vill jobba. En stor frihet att bestämma vilka jag vill jobba med. Och när du driver företag har du friheten att själv kunna bestämma din framtid på ett annat sätt än om du är anställd.

– Jag tycker det är helt fantastiskt att kunna driva företag två familjer tillsammans, säger Ronja Angeänger. Man ska kunna träffas kvällstid tillsammans med våra barn, förena nytta med nöje och planera för framtiden.

  Lästips: Starta eget? Kurs på distans – gratis och online!

Företagandet gör livet betydelsefullt

– All den tid man ändå lägger på arbete ska ha gett någonting, menar Daniel. Du ska inte känna att du har kastat bort ett helt arbetsliv på att göra något du inte trivs med. Det ska betyda någonting för dig.

Svårast är att kunna släppa kontrollen

– Det svåraste med att vara egen i ett sånt här tidigt stadie är att jobbet aldrig riktigt tar slut, det finns alltid saker man kan göra. Även det här med att man är i en så pass osäker situation ändå, att det hänger bara på oss att det vi gör blir bra. Det kan vara lite tufft ibland.

– Men vi har kunnat släppa kontrollen för att vi har kunnat välja de anställda vi vill ha, som vi vet är väldigt bra målare och som gör ett väldigt bra jobb. Man ska kunna skicka vilken målare som helst och resultatet blir detsamma. Det tycker vi att vi har lyckats med jättebra.

 Vill du veta med om företaget? Besök DM måleri.

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi

Lev ut din passion