Caxton Njuki - sportcoach med många strängar på sin lyra

Caxton Njuki jobbar som sport- och hälsocoach men det är inte det enda han gör i sitt företag. Caxton föreläser, är moderator och gör radio bland annat. Möt mannen med den outtömliga energin!

Caxton Njuki driver företag sedan 10 år tillbaka. Han arbetar som sportscoach och hjälper individer och grupper att nå sin fulla potential. Här ger Caxton sin syn på hur det är att driva eget företag.

 Tips! Så formulerar du din affärsidé

Vad är du mest stolt över i ditt företagande?

–  Det jag är mest stolt över är att jag har kunnat driva mitt företag i 10 år nu. Jag har kunnat vara attraktiv på marknaden under så lång tid.

Hur har du gjort för att vara lönsam under så lång tid?

 Man måste se till att vara med på de olika eventen, lokalt och regionalt. Det kan vara frukostar eller luncher som du går på och där människor vill göra affärer. Se till att vara på de platserna! 

– Hur du blir lönsam som företagare handlar helt enkelt om att syns du så finns du. Du måste se till att du är top of mind på människor eller den branschen du är i så att efterfrågan ökar, på dig själv eller dina produkter eller vad det är du vill erbjuda.

Vilka är de största utmaningarna med att driva företag?

– Tiden, att få allt att gå ihop. Du sitter på många olika stolar. Du ska sälja, du ska marknadsföra. Det är många saker du ska göra. Tidigt fick jag lära mig att inte göra allting själv.

– Ibland kan det också vara svårt att få omgivningen att förstå att det inte är 8-timmarsdagar som egenföretagare. Du kanske jobbar 12 timmar någon dag, du kanske jobbar på helgen och du har en helt annan rytm jämfört med anställda. 

Livet som företagare enligt Caxton:

"Det som driver mig är att få vakna på morgonen och känna att det är jag som har bestämt vilka jag ska få jobba med, säger Caxton Njuki. Just det här att få bestämma själv, ditt öde. Det är det som driver mig!"

 

Lev ut din passion

Här är bokföringsprogrammet för dig som driver företag eller som har en helt-fantastisk-affärsidé-du-måste-förverkliga-nu. Bokföringen puttrar på tryggt och säkert i bakgrunden och skapas av sig självt, simsalabim.

Visma eEkonomi

Lev ut din passion