Pappersfaktura? Nej tack! 5 anledningar till att skrota fönsterkuverten

Gillar du att lägga pengar på frimärken, är förtjust i fönsterkuvert och vill spendera mer tid än vad som behövs på fakturering? Då är den här artikeln inte för dig. Här är nämligen fem anledningar till att skrota pappersfakturan och i stället gå all-in på e-fakturor.

 Det är osäkert.
Bara under 2017 ökade antalet reklamationer som rörde försvunna inrikes brev med hela 54 procent jämfört med föregående år. Med digitala fakturor är det större sannolikhet att dina fakturor når fram i tid - vilket i sin tur innebär att får betalt både snabbt och säkert. (Win-win för både dig och din kund!)

 Det är olagligt (om du fakturerar offentlig sektor).
I april 2019 började lagkravet om e-faktura att gälla. Lagen om e-faktura gäller när du fakturerar offentlig verksamhet. Observera att lagen gäller upphandlingar gjorda efter den 1 april 2019. Det gäller alltså inte retroaktivt på upphandlingar gjorda innan lagen trädde i kraft.

 Vill du läsa mer om fakturering? Vi har samlat tips, inspiration och information på ett ställe. Besök vår sida om fakturering!

 Det är oflexibelt.
Kunderna är det viktigaste du har. Därför är det viktigt att kunna anpassa sig efter hur deras verklighet ser ut. Analoga papper kan vara en bra lösning för vissa, men inte för alla. Med faktureringstjänsten Visma AutoInvoice är det möjligt för kunderna att välja det alternativet som de tycker är smidigast - oavsett om detta innebär pdf-faktura eller en digital faktura.

 Det är dyrt.
2019 höjs portot från 9 kr till 11 kr per frimärke för brev upp till 50 gram. Det är en ökning med drygt 20 procent från 2018. Digitala fakturor är då ett bättre alternativ, rent ekonomiskt. Spana in prislistan för dig som väljer att fakturera med Visma AutoInvoice


 Det är en miljöbov.
Det är ingen raketforskning, det här med att jorden påverkas av vårt sätt att leva. Miljön mår bra mycket bättre av digitala fakturor! (Och du får mindre papper att släpa till pappersinsamlingen.)

 Visma eEkonomi Fakturering:
Faktureringsprogrammet för det mindre företaget
 

 Fakturera från vilken enhet som helst
 Samarbeta med din byrå direkt i programmet
 Fullt stöd för ROT och RUT

3,5/5 - 17 röster

Deklarera i Visma eEkonomi

Tillsammans med ett tillval i Visma eEkonomi kan du deklarera snabbt och smidigt. Det ska inte vara så svårt. Därför är vi med dig varje steg på vägen.

Se erbjudandet