Mot en grönare framtid

Som en ledande mjukvaruleverantör har vi möjligheten och ansvaret att göra morgondagen bättre än gårdagen.

Vårt samhällsansvar

Ordet hållbarhet handlar om mer än bara grön el, det handlar om alla val vi gör. För oss på Visma Spcs är det viktigt inom vår egen verksamhet men också hur vi kan hjälpa våra kunder mot en hållbar framtid. Se hur vi ser på företagande, arbetsliv, klimat och samhälle. Där alla bitarna ska leda till en mer hållbar framtid.

Hållbart företagande

Vi är övertygade om att företagande och nya idéer är nycklarna till en hållbar framtid! Det är därför vi är dedikerade i vår vision; att förverkliga företagandet.

I Sverige finns idag omkring en miljon företag, varav de allra flesta är småföretag med upp till nio anställda. Det betyder att tillsammans kan alla småföretagarna spela en stor roll som framtidens miljöhjältar.

Hållbart arbetsliv

Vi har en vision om att vara en arbetsplats i världsklass! Vi tror på ett hållbart arbetsliv där våra medarbetare får de bästa förutsättningarna att växa, både i sin karriär och som människor.

One size doesn’t fit all, och just därför tror vi att ett flexibelt arbetssätt är den enda vägen framåt för en modern arbetsplats. Där vi som arbetsgivare sätter hälsa och livsbalans högt på agendan.

Alla medarbetare arbetar med digitala verktyg från Google, behövs en signering gör vi den digitalt - och vi ser även ett värde i digitala möten för att minska resande.

Jobba hos oss 

Hållbart klimat

De val vi gör i dag formar morgondagens värld. Klimatförändringar, befolkningstillväxt och en ökande urbanisering förändrar landskapet och förväntningarna på transporter och infrastruktur.

Vi måste därför överväga – i allt vi gör –hur vi kan minska vår klimatpåverkan och använda jordens resurser mer effektivt. I varje beslut vi fattar, ska vi ha klimatet som en del av vårt beslutsunderlag.

Läs vår klimatrapport

Hållbart samhälle

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi på Visma Spcs vill hjälpa till att utveckla det samhället vi vill leva i, och stötta morgondagens hjältar. Därför samarbetar vi med Nyföretagarcentrum, Ung Företagsamhet och branschorganisationer för att driva förändring och satsa på fler tjejer i Tech-branschen.

Våra samarbeten

Vi har också lokala partnerskap i Växjö. Här finns vårt huvudkontor, och som en av Växjös största arbetsgivare kan vi vara med och göra skillnad på riktigt. För vi vill skapa ett bättre och mer jämlikt Växjö - för alla.

Lokala partnerskap

Jens Ahlstrand

Sustainability coordinator, Visma Spcs

Jens Ahlstrand - Sustainability coordinator, Visma Spcs

"Hållbarhetsarbetet är inget som sker någonstans. Det sker överallt hela tiden. Vi på Visma Spcs ser det här som ett stafettlopp där alla är fullt ansvariga för sin del av loppet, och vi kommer aldrig i mål om någon inte springer sin sträcka."

Lokala partnerskap

Växjö!

Fler företag i Sverige

Läs mer

Om Visma Spcs

Läs mer