Mot en grönare framtid

Som en ledande mjukvaruleverantör har vi möjligheten och ansvaret att göra morgondagen bättre än gårdagen.

Vårt samhällsansvar

Ordet hållbarhet handlar om mer än bara grön el, det handlar om alla val vi gör. För oss på Visma Spcs är det viktigt inom vår egen verksamhet men också hur vi kan hjälpa våra kunder mot en hållbar framtid. Se hur vi ser på företagande, arbetsliv, klimat och samhälle. Där alla bitarna ska leda till en mer hållbar framtid.

Hållbart företagande

I Sverige finns idag omkring en miljon företag, varav de allra flesta är småföretag med upp till nio anställda. Och visste du att 4 av 5 jobb skapas just i Sveriges småföretag?

Vår vision är att förverkliga företagandet. Vi ser positivt på teknik och tror att teknisk innovation kommer att bidra till en bättre värld på både stora och små sätt. Därför utvecklar vi vår mjukvara med människan i fokus, och med fokus på ett mer hållbart företagande i framtiden, där digitalisering och automatisering är ledord.

Hållbart arbetsliv

Vi tror på ett hållbart arbetsliv, för våra kunder men självklart även för våra medarbetare. Just därför tror vi att ett flexibelt arbetssätt är den enda vägen framåt för en modern arbetsplats. Där vi som arbetsgivare värderar livsbalans och låter våra medarbetare själva bestämma om de jobbar från kontoret, hemifrån - eller i en perfekt mix.

Dessutom är det självklart för oss som mjukvaruleverantör att ligga i framkant i digitalisering även i våra egna verktyg som vi använder varje dag på jobbet. Alla medarbetare arbetar med digitala verktyg från Google, behövs en signering gör vi den digitalt - och vi ser även ett värde i digitala möten för att minska resande.

Jobba hos oss

Hållbart klimat

De val vi gör i dag formar morgondagens värld. Klimatförändringar, befolkningstillväxt och en ökande urbanisering förändrar landskapet och förväntningarna på transporter och infrastruktur. Vi måste därför överväga – i allt vi gör – hur vi kan minska vår klimatpåverkan och använda världens resurser mer effektivt.

Att vi reser på ett grönt sätt och använder grön el ser vi som hygienfaktorer på Visma Spcs. Men i varje beslut vi gör, har vi klimatet som en del av vårt beslutsfattande.

Läs vår klimatrapport

Hållbart samhälle

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi på Visma Spcs vill hjälpa till att utveckla det samhället vi vill leva i, och stötta morgondagens hjältar. Därför samarbetar vi med Nyföretagarcentrum, Ung Företagsamhet och branschorganisationer för att driva förändring och satsa på fler tjejer i Tech-branschen.

Våra samarbeten

Vi har också lokala partnerskap i Växjö. Här finns vårt huvudkontor, och som en av Växjös största arbetsgivare kan vi vara med och göra skillnad på riktigt. För vi vill skapa ett bättre och mer jämlikt Växjö - för alla.

Lokala partnerskap

"Hållbarhetsarbetet är inget som sker någonstans. Det sker överallt hela tiden. Vi på Visma Spcs ser det här som ett stafettlopp där alla är fullt ansvariga för sin del av loppet, och vi kommer aldrig i mål om någon inte springer sin sträcka."

Jens Ahlstrand, Executive Support, Visma Spcs

Lokala partnerskap

Växjö!

Fler företag i Sverige

Läs mer

Om Visma Spcs

Läs mer