Våra samarbeten

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Så här hjälper vi till att utveckla det samhället vi vill leva i.

Fler företag i Sverige

Partnerskap i Växjö

Fler företag i Sverige

I Sverige finns idag omkring en miljon företag, varav de allra flesta är småföretag med upp till nio anställda. Och visste du att varje tredje svensk faktiskt drömmer om att starta eget företag? Vi tror att Sverige skulle bli ett ännu bättre land om fler fick möjlighet att ta steget till eget företag.

Tilda Wissmar, VD för Gottlery som gör ätbara glasskedar

För morgondagens hjältar

Vi på Visma Spcs samarbetar med Ung Företagsamhet (UF), som utbildar morgondagens entreprenörer, idag. Alla gymnasieelever som driver UF-företag under skoltid får använda Vismas program gratis, och vi stöttar med kunskap om hur man startar, driver och utvecklar företag. Programmen är självklart också gratis för alla lärare som utbildar morgondagens hjältar.

"UF var en grund i mitt företagande, då jag fick prova på alla moment som faktiskt krävs i att driva företag. Jag hade aldrig skrivit affärsplan, eller pratat med potentiella kunder. Det var stärkande för mitt självförtroende att driva UF-företag."

Tilda Wissmar, VD för Gottlery som gör ätbara glasskedar

Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs

Starta hos nyföretagarcentrum

NyföretagarCentrum är också en samarbetspartner till på Visma Spcs. Organisationen stöttar både nya och etablerade företag med gratis och konfidentiell rådgivning samt mentorer med förankring i det lokala näringslivet.

Varje år delar Visma dessutom ut ett pris tillsammans med Nyföretagarcentrum: Årets nyföretagarkommun. Förutom titeln får den vinnande kommunen 100.000 kronor, pengar som ska användas till att inspirera, lyfta och stärka lokala entreprenörer.

"Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Fler välmående bolag är viktigare än någonsin eftersom det ger både ökade skatteintäkter och ett mindre sårbart näringsliv. Därför är det viktigt för alla kommuner att skapa ett klimat som stärker lokala företag och inspirerar fler att starta eget."

Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs

Unga tjejer i Tech

Unga tjejer behövs i Tech-branschen

Bristen på programmerare är en utmaning för många. Om fler unga och tjejer får upp ögonen för tech kan fler företag växa, och fler nya företag skapas.

WiTech är ett nätverk för kvinnor som jobbar med Tech. Genom att stötta dem hoppas vi på att inspirera fler tjejer och kvinnor att utbilda sig inom tech och välja en karriär inom Tech-branschen.

Lokala partnerskap i Växjö

Vi älskar Växjö. För oss är den här staden mer än bara en plats, det är ett hem. För vårt huvudkontor, och flera av våra medarbetare. Vi tror att ju bättre Växjö mår, desto mer kan vi och andra företag utvecklas. Här läser du om alla våra partnerskap i Växjö.

"Vi vill driva frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Där vi kan påverka och driva en förändring kring allas lika värde, mångfald och tolerans. Som en av Växjös största arbetsgivare kan vi vara med och göra skillnad på riktigt."

Jens Ahlstrand, Sustainability coordinator, Visma Spcs

Öster i samhället

Öster i samhållet är en del av Östers IF och jobbar med olika fotbollsprojekt som exempelvis natt-, kvarters- och parafotboll, dessa aktiviteter ska främja integration och kamratskap samt motverka mobbning och utanförskap, ett ämne som vi på Visma Spcs brinner för.

Växjö Vipers


Växjö Vipers är en av Smålands mest framgångsrika innebandyföreningar. De har även Vipers Dream Team som är Vipers verksamhet för spelare med funktionsnedsättning. Teamet har funnits med i klubben i många år och flera spelare har varit med sedan starten. Genom åren har Dream Team varit framgångsrikt och tagit hem många medaljer.

Växjö Pride

För många av oss är det självklart att alla ska få vara den man vill vara och att man också fritt ska få ge uttryck för det, utan att det ska påverka negativt i någon bemärkelse. För oss på Visma Spcs är det därför självklart att vi ska vara med att bidra till ett samhälle som är mer öppet och jämställt där alla, oavsett vem man är, har lika stort värde. Vi är Växjös andra största arbetsgivare, det betyder att det är oerhört viktigt för oss att bidra till att alla känner sig välkomna, trygga och inkluderade.

Visma Arena


Vi älskar Växjö och engagerar oss på olika sätt för att göra den här staden till en attraktiv plats för våra medarbetare, deras familjer och alla som bor här eller funderar på att flytta hit. Flera av våra samarbetspartners finns i Arenastaden och det här samarbetet knyter ihop säcken för vårt lokala engagemang på ett bra sätt.