Pensionen blev nystart för Kerstin

Varje dag startar i snitt fem pensionärer eget företag i Sverige. Kerstin Granberg driver eget som redovisningskonsult. Hon började vid 65 och har nu passerat 70, men har inga planer på att sluta.

Uppdaterad: 2015-02-25

Kerstin jobbade tidigare halvtid på en redovisningsbyrå i Uddevalla som köptes upp av en större aktör. När hon året därpå skulle fylla 65 år uppmanade ledningen henne att pensionera sig, trots att det inte var vad Kerstin själv ville.

Hur reagerade du då?

– Jag trivdes med jobbet och arbetskamraterna så jag blev såklart besviken. Jag hade ju tänkt jobba kvar några år till. Men så bestämde jag mig för att inte lägga energi på att strida om det, i stället pensionerade jag mig, startade eget och tog med mig en kund som helst ville ha mig kvar som konsult.

Hur ser din verksamhet ut i dag?

– Om jag slår ut min arbetstid på ett helår jobbar jag omkring 30 procent. I fjol omsatte jag cirka 300.000 kronor i firman och så har det sett ut de senaste åren. Jag har en handfull fasta kunder och så samarbetar jag med väninna som driver redovisningsbyrå i Jokkmokk. Under högsäsong hjälper jag henne med en del uppdrag.

Hur ser planerna ut framöver när det gäller ditt företagande?

– Jag tycker jobbet är roligt, så jag kommer att köra på så länge jag är klar i huvudet. Jag skulle klara mig på enbart min pension, men redovisning är min hobby och företagandet innebär ett ekonomiskt tillskott som gör att jag har råd att unna mig exempelvis utlandsresor. Dessutom är det ju jag som bestämmer.

Kerstin Granberg tillhör den växande skaran som  startar företag efter pensionen. Hon är 69 år, har  drivit eget i fyra år och har inga planer på att sluta.

 

 

 


Kerstin Granberg tillhör den växande skaran som startar företag efter pensionen och har inga planer på att sluta. 
Foto: Privat                                                                                                            

Fakta
Namn: Kerstin Granberg
Bransch: Redovisning 

Ursprungligen publicerad: 2013-03-21