Våra bästa tips på bra poddar om företagande

Är du nyfiken på livet som egenföretagare? Eller är du redan där, men letar inspiration? Vi har samlat våra bästa tips på bra poddar om företagande och entreprenörskap.

 #företagarpodden 
Organisationen Företagarna driver en egen podcast med Julia Selander & Günther Mårder som programledare. Lättsam och matnyttig kunskap, perfekt anpassat för dig som driver företag.

 Sommar i P1 
Finns det något somrigare än vinjetten till Sommar i P1? Tveksamt! Alla sommarprogram finns i poddversioner, så att du ska kunna lyssna på avsnitten när det passar dig. Inspireras av fänglande berättelser och livsöden av såväl företagsledare och författare som idrottare och forskare.

 Semestertips i Sverige - se hela listan

 Framgångspodden
Entreprenören Alexander Pärleros driver podden och här samsas karriärstips, personlig utveckling och humor med spännande och framgångsrika gäster. Och du - om det finns ett recept på framgång, så kan du antagligen hitta det i den här podcasten!

 Drömpodden
I Drömpodden möter Johannes Gustafsson kända människor och pratar drömmar och entreprenörskap. Hör hur allt började för inflytelserika personer som Frida Boisen, Dani Evanoff och Christina Stielli. Drömpodden presenteras i samarbete med Visma.

 Digitalpodden 
Digitalpodden drivs av journalister på Dagens Industri Digital, en systertidning till Dagens Industri. Här kan du följa spännande startups och ta del av teknikjättarnas senaste upptåg. Passar dig som vill hålla koll på omvärlden ur ett digitalt perspektiv!

 Karriärpodden 
Gillar du att inspireras av andra framgångsrika ledare? Då är Karriärpodden något för dig! Eva Ekedahl intervjuer Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ledare om deras karriärer. 

 Värvet 
En av de populäraste intervjupoddarna i landet. Hittills har programledaren Kristoffer Triumf träffat över 300 intressanta gäster i djupdykande intervjuer. Här finns något för alla!

 Ehandelspodden
En populär podd om e-handel som drivs av Anton Johansson. Här intervjuas många framstående företagare inom området.    

 Här hittar du fler poddtips: 5 poddar för att öka din allmänbildning

 Fakta: Om podcasts

 Vad är en podcast?
En podcast, eller en podd som det också kallas, kan enklast beskrivas som ett radioprogram på nätet. Oftast kommer nya avsnitt regelbundet, därför är det vanligt att prenumerera på poddar för att veta när nya avsnitt kommer ut. Idag finns det en stor mängd poddar inom massor av specialområden. 

 Hur gör jag för att lyssna på en podcast?
Det beror på vilken enhet du använder. De flesta poddar går att lyssna på via nätet, men det vanligaste är att du lyssnar via en podcast-app i mobilen eller surfplattan. Här är några tips på bra podcastappar. Appen är också ett utmärkt sätt att upptäcka nya poddar att följa.

 Kan jag spela in en podcast i egenskap av företagare?
Absolut! Poddar finns i olika utföranden. Vissa produktioner är stora, andra producerade hemifrån vardagsrummet. I den här artikeln får du veta mer om hur du går tillväga för att spela in en egen podcast!

 Värvet 
En av de populäraste intervjupoddarna i landet. Hittills har programledaren Kristoffer Triumf träffat över 300 intressanta gäster i djupdykande intervjuer. Här finns något för alla!

Deklarera i Visma eEkonomi

Tillsammans med ett tillval i Visma eEkonomi kan du deklarera snabbt och smidigt. Det ska inte vara så svårt. Därför är vi med dig varje steg på vägen.

Se erbjudandet