AGI - vad är det?

Snart börjar den gälla för alla, lagen om Arbetsgivardeklaration på individnivå, AGI. Du ska ha de bästa förutsättningarna för att enkelt kunna följa alla lagar och fortsätta driva din verksamhet som en av Sveriges hjältar. Här ger vi dig kunskap och nyttiga tips kring det nya kravet på rapportering av arbetsgivaravgift.

Detta är AGI

AGI står för Arbetsgivardeklaration på individnivå och är en stor lagförändring som träder i kraft i två omgångar, med start 1 juli 2018. Från och med 1 januari 2019 gäller den för alla företag, oavsett storlek eller bransch. Den största förändringen med AGI är att arbetsgivare börjar redovisa lön och skatteavdrag för sina anställda varje månad, istället för de årliga kontrolluppgifter som tidigare gällt.

Varför AGI?

Det finns flera anledningar till varför AGI införs. Några exempel är mindre administrativa uppgifter för dig som arbetsgivare, mindre tid läggs på att lämna uppgifter till myndigheter samt mer transparens och enklare för anställda att se inrapporterade uppgifter.

Stöd för AGI?

När lagen träder i kraft för samtliga företag i januari 2019, kommer Vismas program vara anpassade för att stödja AGI och ge både företagare och anställda trygghet i att programmen hanterar uppgifter på rätt sätt. Men det krävs också att du som arbetsgivare eller löneadministratör är medveten om hur du ska jobba. Därför har vi skapat den här samlingssidan för dig.

AGI – så här funkar den nya lagen


I år är AGI, arbetsgivardeklaration på individnivå, den stora nyheten inom löneområdet. Här är en sammanfattning över de viktigaste förändringarna.

Vi visar hur AGI fungerar

Filmen om AGI

I vår film visar Johan hur du skapar och skickar arbetsgivardeklaration på individnivå i Visma Lön 300/600 och i Visma eEkonomi. Filmen passar både dig som skickar in arbetsgivardeklaration på individnivå idag och dig som ska börja i januari.

Se filmen för Visma Lön!

Se filmen för Visma eEkonomi! 

Kostnadsfritt webbinarium

Vill du lära dig ännu mer? Se vårt inspelade webbinarium, kostnadsfritt, för att fördjupa dina kunskaper. Webbinariet innefattar bland annat:

 Detta är Arbetsgivardeklaration på individnivå

 Så gör du i Visma Lön och Visma eEkonomi

 Så redovisar du uppgifterna på Skatteverket.se 

Se webbinarIUM

Fråga Vera

Ställ dina frågor om AGI till vår support-robot, Vera. Testa gärna om hon kan hjälpa dig!

Fråga Vera

Gör det enkelt i 
Visma Lön

 
7

Visma Lön 300/600

fr. 4290 kr/år

Löneprogrammet med smidig hantering av AGI och integrerade tjänster för bland annat digitala lönebesked och tidregistrering i mobilen.  


Läs mer

Så sköter du arbetsgivardeklarationen på individnivå i våra program

Använder du redan något av våra program? Grattis! Då slipper du oroa dig för hur du ska göra. Här förklarar vi steg för steg hur du går tillväga för att skapa och skicka in den nya arbetsgivardeklarationen på individnivå. Vårt tips är att du redan nu kikar igenom instruktionerna så blir det lättare när det väl är dags. 

Instruktioner till Visma Lön 100 kommer inom kort.

Senast publicerat