Så här skickar du e-fakturor i Visma Administration

Skicka e-faktura

Kvinna vid dator

Skicka e-fakturor

Du kan välja om du vill skicka fakturor elektroniskt, via brev eller e-post, beroende på hur din kund vill ha sin faktura. Du skapar din faktura som vanligt och har du lagt in ett organisationsnummer på kunden känner programmet automatiskt av om kunden kan ta emot e-fakturor.

Läs: Skicka elektroniska dokument »

Film: Skicka e-fakturor »

Webbinarium: Kom igång med att skicka e-faktura
Så här skickar du pdf eller brev

Om du har kunder som inte kan ta emot e-fakturor t e x privatpersoner kan du ändå ta hjälp av oss för att leverera dina fakturor till kunden.

Brev - Visma skriver ut fakturan som sedan levereras med vanlig post till din kund. Du behöver inte längre skriva ut, frankera och posta dina fakturor.
E-post - fakturan skickas till kund som en bifogad pdf i ett mejl.

Läs: Så här gör du »
Aktivera tjänst
Så här aktiverar du tjänster

För att ta del av de tjänster som finns till ditt program måste du först aktivera dem. I den här filmen visar vi hur du gör detta.

Så här gör du:
Film: Aktivera tjänster »

Vanliga frågor  

Vanliga frågor - innan du är igång 

För att skicka e-fakturor måste du först aktivera tjänsten under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Min sida/Internettjänster och Digitala fakturor och dokument. Här sätter du en markering i rutan Skicka alla fakturor som e-dokument.

Bra att veta

Smidig elektronisk fakturahantering

Det kan vara tidskrävande att skicka fakturor manuellt, du kan få en smidig och snabbare fakturering direkt i Administration - upptäck möjligheterna med elektronisk fakturering. Se hur mycket du sparar tid och pengar! 

Läs mer

Därför ska du fakturera digitalt

Tekniken utvecklas konstant och när du nyttjar den får du en smidigare arbetsprocess. Vi tittar på varför en faktureringstjänst, som skickar alla dina fakturor, sparar dig både tid och pengar. Att du bidrar till en bättre miljö är en ren bonus.

Läs mer

Spara tid och slipp onödiga utskrifter

Det är ju rimligt att skriva ut en papperskopia och sätta i pärmen, tycker fortfarande många. Är det ens lagligt att låta bli? Ja, absolut!

Läs mer

Invoice - green.png

Så här tar du emot e-fakturor i Visma Administration

Läs mer