Skicka in fil för lösenordsrättning

Om du har glömt lösenordet till ditt program behöver du skicka in följande för att ta bort lösenordsskyddet:

• en fil för lösenordsrättning, läs mer under Fil att rätta
  • ett intyg av firmatecknaren för programlicensen.

Intyg

För att fylla i intyget behöver du din e-legitimation, och har du mobilt bankid väljer du alternativet BankID när du klickat på länken nedan. Följ instruktionerna, fyll i alla uppgifter och signera när du har kontrollerat att uppgifterna stämmer. Om det är fler som tecknar företaget/föreningen ska de fylla i var sitt intyg och skicka in dessa till oss.

Intyg för lösenordsrättning »

Efter att du fyllt i och signerat, skickas intyget digitalt till oss där vi kontrollerar uppgifterna. Om intyget inte är fullständigt ifyllt skickar vi tillbaka det för komplettering. Vi tar bort lösenordsskyddet när vi har fått alla begärda uppgifter och vi med rimlig säkerhet har konstaterat att behörig person har begärt åtgärden.

När du har signerat intyget ska du även skicka in filen till oss, läs mer under ditt program under Fil att rätta.

Ingen e-legitimation/BankID

Om du inte har e-legitimation/BankID kan du skriva ut följande intyg. Den ska undertecknas av behörig firmatecknare (om firman tecknas av mer än en person ska alla skriva under). Ifyllt intyg samt kopia av giltig legitimation på den eller de personer som undertecknat intyget ska sedan skickas till adressen som står på intyget.

Lösenordsrättning för förening

Då en förening saknar firmatecknare behöver vi ett par ytterligare saker för att säkerställa att behörig person skickar in för lösenordsrättning. Vi behöver följande från dig:

• Underskrift från kassören eller ordföranden (i intyget)
  • Kopia från senaste årsmöte på vem som blev vald till kassör eller ordförande
  • Kopia på ID-handling från kassören eller ordföranden.

Fil att rätta

För mer information om hur du tar säkerhetskopia och skickar in filen klickar du på det program det gäller.

Visma Administration och Fakturering

Visma Byråstöd

Visma Enskild Firma

Visma Förening

Visma Lön 100/300/600

Visma Tid